“Ο Θεός έπλασεν τον άνθρωπο καθίκ' όντα και κατά μείωσιν.”

- Η κενή διαθήκη για τον άνθρωπο.


Ο Άνθρωπος ήταν το τελευταίο πράγμα που έπλασε ο Θεός στη Γη, την Έκτη Ημέρα της Δημιουργίας. Τις άλλες πέντε, όπως φυσικά γνωρίζετε όλοι σας, δημιούργησε:

Δευτέρα: Το Σύμπαν
Τρίτη: Τον Κόσμο
Τετάρτη: Τα Βουνά
Πέμπτη: Τα Ζώα
Παρασκευή: Το Allou! Fun Park

Την Κυριακή, κουράστηκε τόσο (τα παΐδια του ανθρώπου είναι πιο δύσκολα κι από τις νεροτσουλήθρες του Allou!), που ξεκουράστηκε και κοιμήθηκε - αν και κάποιοι λένε πως την Κυριακή τα έκανε όλα και τις άλλες μέρες τεμπέλιαζε... Τέλος πάντων, θα τα δείτε όλα στο άρθρο του Θεού. Τώρα, ο Άνθρωπος:

Συνοπτικά

“Τι έγραψα πάλι, ο άνθρωπος!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για το τελευταίο του λογοτεχνικό έκτρωμα (γιατί κάθε καλό άρθρο στη Φρικηπαίδεια πρέπει να έχει και ένα απόφθεγμα του Όσκαρ Ουάιλντ)


  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Άνω Θρώσκοντα.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


Ο Άνθρωπος είναι ένα από τα λίγα ζώα στον κόσμο που είναι προικισμένα με το χάρισμα του Λόγου και της Σκέψης. Υπάρχουν και ο Γεώργιος Βους, οι Έλληνες πολιτικοί και η Έφη Θώδη, αλλά αυτοί, δυστυχώς, δεν διαθέτουν αρκετή Σκέψη ώστε να χαρακτηριστούν Άνθρωποι. Κρίμα!

Ετυμολογία

Η λέξη άνθρωπος προέρχεται από το πολυτονικό ἄνω και το αρχαιοελληνικό θρώσκω («αναπηδώ»), καθώς και το νεοελληνικό Ώπα! Τη λέξη αυτή εφηύρε ο Θεός ο ίδιος (ναι, δεν τα εφηύρε όλα ο Λιακόπουλος, τελικά), όταν είδε τους πρωτόπλαστους να χοροπηδούν επανειλημμένα προς τα πάνω και να τραβάνε γυροβολιά, φωνάζοντας "Ώπα! Ώπα! Ώπα! Ώπα!..." Μετά έκαναν το προπατορικό αμάρτημα, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Χαρακτηριστικά του Ανθρώπου

Επ, επ, μια στιγμή! Μη βιάζεστε! Δεν είναι όλοι οι Άνθρωποι ίδιοι! Η γένεση του Ανθρώπου ξεκίνησε από πέντε βασικά στάδια.

Τα πέντε στάδια της δημιουργίας του Ανθρώπου

1) Ο Άνθρωπος του Νεάντερταλ

Κύριο άρθρο: Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων

Το πρώτο Ανθρωποειδές που δημιούργησε ο Θεός, γνωστό και ως Άνθρωπος v.0.1. Ονομάστηκε έτσι όταν ένα κρανίο του βρέθηκε τη δεκαετία του '80 στην τσάντα του παίκτη Κλάους Μαρία Νεάντερταλ της Manchester United, τον καιρό που η ομάδα έπαιζε στα Πετράλωνα.

2) Ο Άνθρωπος του Κρο Μανιόν

Ο Άνθρωπος v.0.5 build 1024 ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος από τον προκάτοχό του, καθώς είχε λιγότερα ζωύφια (αγγλιστί bugs) και έτρωγε ένα μπιφτέκι πενήντα φορές πιο γρήγορα απ' ό,τι αυτός του Νεάντερταλ. Δυστυχώς, είχε την κακή συνήθεια να βάζει το μεσαίο του δάχτυλο στον πρωκτό του και να λιποθυμά κάθε φορά που το φέρνει στη μύτη του. Το σχετικό βίντεο έχει κάνει το γύρο του κόσμου και το σουβλάκι του Ίντερνετς.

Ένα ιδανικό παράδειγμα αποτελεί η γνωστή - άγνωστη Ελένη Μενεγάκη την οποία ατυχώς ξεπάγωσαν ανήξεροι Εσκιμώοι.....και επιβιώνει ως και σήμερα!!! Είναι προφάνες ότι αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα προσαρμογής όταν η δύστυχη προσπαθεί να κάτσει σε μια καρέκλα αποκαλύπτοντας όλον τον εσωτερικό της κόσμο..κοινώς εσώρουχα!! Ακόμα θρηνεί η γυναίκα του κάμερα μαν που είχε την ατυχία να οσφρηστεί την μπόχα που αναμεταδίδει ζωντανά ο πρωκτός της Ελένης Μενεγάκης και ως αποτέλεσμα να αποθάνει!!

3) Ο Άνθρωπος ο Σώφρων

Ή αλλιώς, Άνθρωπος v.0.7.5.1 beta. Ήταν πιο "κουλ" τύπος από τον Κρο Μανιόν, πιο συνετός και ευγενικός, αλλά από μυαλό... ντιπ για ντιπ! Και είχε και πολλές τρίχες στις μασχάλες. Οπότε ο Θεός τον "σούταρε" και προχώρησε στη δημιουργία του επόμενου είδους, που ήταν...

4) Ο Άνθρωπος ο Παράφρων

Ο Θεός φρόντισε να βάλει έναν εγκέφαλο στον Άνθρωπο v.0.9 feta me psomi kai patates. Ξέχασε, όμως, να του βάλει και λογική. Έτσι, ο Παράφρων φορούσε πέτρες για καπέλο και χρησιμοποιούσε τις καρύδες από τους κοκοφοίνικες για γυαλιά μυωπίας. Ο Δίας παρακολουθούσε από μακριά και αποδοκίμασε τις ικανότητες του Θεού, λέγοντας "Τς, τς, τς..."

4.β) Άντζελα Δημητρίου

Κάπου ενδιάμεσα κατατάσσεται και αυτό το σπάνιο είδος.

5) Ο Άνθρωπος ο Έμφρων

Επιτέλους, φτάνουμε στον Άνθρωπο v.1.0 final, ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για τη δημιουργία ενός σωστού πολιτισμού: μυαλό, καρδιά, δύναμη, θέληση, λογική, εξωστρέφεια, ενέργεια και γεννητικά όργανα. Το όνομά του το πήρε από τη σκηνοθέτιδα Νόρα Έφρον, την οποία ο Θεός λατρεύει σαν Θεά (δεν θα πιστεύατε πόσες φορές έχει δει το Άγρυπνος στο Σιάτλ).

Επιπλέον, στην σημερινή ανθρώπινη κοινωνία απαντάται και το εξής υποείδος:

5.1 beta) Homo Αnergaster

O Homo Αnergaster είναι η σύγχρονη εξέλιξη του έμφρωνα ανθρώπου, ένα είδος που λόγω της απίστευτης προσαρμοστικότητάς του τείνει να παραγκωνίσει τους προγόνους του. Οι Homo Αnergaster επιδεικνύουν ανήκουστη ικανότητα να τροφοδοτούνται από τους γονείς τους, και να διατηρούνται έτσι τουλάχιστον 30 χρόνια. Οι κατοικίες των γονιών τους τους προσφέρουν στέγη, όπως και οι διατροφικές τους ανάγκες καλύπτονται από αυτούς.

Κάθε σύγκρουση με τους γονείς τους αποτελεί μια βέβαιη ήττα για τους δεύτερους καθώς οι Η.A. επικαλούνται τα οράματα του σικ φιλοσόφου και μέγα διανοητή Car fon Marx.

Σε περιόδους κρίσης, ο Homo Αnergaster θα καταφύγει σε αστικά περιβάλλοντα, όπου θα κατασκευάσει την κατοικία του από χαρτονένιες κούτες. Η θέρμανση θα επιτευχθεί με την εισαγωγή εφημερίδων στα ενδύματα αυτών ως μόνωση. Ο Homo Αnergaster κυνηγά σάπια κομμάτια άρτου και τεθνεότα πτηνά για να εξασφαλίσει την διατροφή του σε τέτοιες περιόδους.

Χαρακτηριστικά του Ανθρώπου

Ο Άνθρωπος αποτελείται από σώμα™, πνεύμα© και ψυχή®.

Σώμα

 
Ένας χαρακτηριστικός άνθρωπος

Ιδού τα βασικά μέλη του Ανθρώπινου Σώματος:

  1. Κεφάλι. Εκεί βρίσκονται τα μυαλά του και τα μαλλιά του (με εξαιρέσεις και για τα δύο...), ενώ φιλοξενούνται το πρόσωπο, τα αυτιά και τα καρούμπαλα.
  2. Μουτράκλα. Είτε όμορφη, είτε άσχημη, η φάτσα του Ανθρώπου είναι μία, είτε σας αρέσει είτε όχι. Διαθέτει μάτια, μύτη και στόμα (με εξαιρέσεις).
  3. Χέριν χάρην κατέχην. Το πιο χρήσιμο άκρο του Ανθρώπου. Με αυτό τρώει, σκάβει, χουφτώνει ωραία οπίσθια και γράφει άρθρα στη Βικιπαίδεια (σ.σ. Εμείς στη Φρικηπαίδεια δεν μετράμε! Είμαστε βριλ!).
  4. Πόδι. Εκπηγάζει ως διπλή απόφυση από μια δυσλειτουργική π(λ)ηγή.
  5. Στήθος Μάρμαρο. Στις γυναίκες, το μέγεθος μετράει. Στους άνδρες, το φάρδος.
  6. Κοιλιά. Όσο και να τη γεμίζει ο Άνθρωπος με νερό και φαγητό, αυτή αδειάζει. Τα αποφάγια τα αναλαμβάνει, αλλά δεν απολαμβάνει, ο...
  7. Κώλον. Το πιο ευαίσθητο σημείο του Ανθρώπου. Αναπαράγει δηλητηριώδη αέρια, χρησιμοποιείται πολλές φορές στη συνουσία και μπορεί να υποφέρει από χρόνιες παθήσεις.
  8. Γεννητικά όργανα. Χάρη σ' αυτά, οι Άνθρωποι καταφέρνουν να αναπαράγονται καθημερινά, σαν τα ντιβιντί των Κυριακάτικων εφημερίδων (μέσω, φυσικά, της συνουσίας, με εξαιρέσεις).

Πνεύμα

Βλέπε Άντζελα Δημητρίου.

Ψυχή

Αυτή κάνει τον Άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα (πέρα από τα γεννητικά όργανα). Η ψυχή του Ανθρώπου είναι τόσο αγαθή και καλοπροαίρετη, που κάνει του κόσμου τους πολέμους και τις καταστροφές για να εδραιώσει το δίκαιό του (κοινώς γινάτι). Δεν διστάζει να θυσιάσει το περιβάλλον για χάρη της προσωπικής του ευμάρειας, γαλήνης και ευτυχίας όπως ο Δημιουργός άλλωστε τον δίδαξε και να μετατρέψει τη Γη που του χάρισε ο Θεός σε μια γιγαντιαία χωματερή, γεμάτη βγαλμένα -με ωραίο όμως τρόπο- μάτια (από αλλεπάλληλα γινάτια), ραδιενεργά απόβλητα και κάρβουνο για τα οποία και διαθέτει φιλότιμα παραπάνω από το μισό του ελεύθερου χρόνου και της κοινωνικής του ζωής (βλ. πολιτική) συζητώντας κάθε είδους ανεφάρμοστους τρόπους ώστε να καταφέρει να τα διαχοιροιστεί. Συγχαρητήρια, ρε Άνθρωπε! Τι θα κάναμε χωρίς εσένα;


MediaWiki spam blocked by CleanTalk.