Το σωτήριο έτος 1979 στις 7 Νοεμβρίου γράφτηκε η μεγαλύτερη σελίδα στην ιστορία του Άρη. Το επίτευγμα αυτό ακόμα και σήμερα από τους φίλους της ομάδας θεωρείται τίτλος καθώς δεν υπάρχει τίτλος της ομάδας με πολίτευμα τη Δημοκρατία. Τότε λοιπόν ο Άρης παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο επικράτησε της Περούτζια με 0-3 (Κούης 6', Σεμερτζίδης 19', Ζήνδρος 64'). Ακόμα και σήμερα η ιστορία του Έπους της Περούτζια γιορτάζεται από τον λαό του Άρη αντί του Έπους του '40, το οποίο θεωρείται ότι ανέκοψε την τιτλούχα πορεία της ομάδας την περίοδο της κατοχής. Όπως αναφέρουν οι εν ζωή οπαδοί του Άρη που βίωσαν το έπος (ένας συγκεκριμένα διασωληνωμένος που κρατιέται με νύχια και με δόντια ζωντανός ως σύμβολο του τελευταίου "τίτλου") το Έπος δεν αφορούσε μόνο την ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και τον λαό της ομάδας του Άρεως.

Το έποςΕπεξεργασία

Περιγραφές κάνουν λόγο για μια δεύτερη "απόβαση στην Νορμανδία".
Περίπου είκοσι 50.000 φανατικοί Αρειανοί ταξίδεψαν κοντά στη μεγάλη τους αγάπη.
Και όχι μόνο ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα αλλά φήμες αναφέρουν ότι με την κουλτούρα τους επηρέασαν τον Ιταλό σκηνοθέτη Ουμπέρτο Λένζι του οποίου η Ταινία "Napoli Violenta" αρχικά είχε ονομαστεί "Papanastasiou Violenta". Να σημειωθεί επίσης ότι την καρδιά της τότε μεγάλης ηθοποιού Σοφία Λόρεν είχε κλέψει ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας τότε, ο Γιώργαρος ή κατα κόσμον Φοιρός Γεώργιος.

ΣήμεραΕπεξεργασία

Κάθε χρόνο στην επέτειο μαζεύονται χιλιάδες οπαδοί και πηγαίνουν στο Ιπποκράτειο όπου διατηρείται εν ζωή ο τελευταίος επιζών του έπους. Ο επιζών φυλάσσεται σε ειδική γυάλα με 100% μηχανική υποστήριξη, και καμία επαφή με το περιβάλλον. Οι οπαδοί περνάνε έξω απο το θάλαμο και αφήνουν ότι έχουν ευχαρίστηση (καρδιές, νεφρά, πνευμόνια, συκώτια) για να διατηρηθεί η ζωή ωσότου πάρει τίτλο ο Άρης.

ΣχετικάΕπεξεργασία