Bouncywikilogo9.gif Αυτό το γλήμμα έχει σοβαρά σημεία τα οποία υπάρχουν αυτούσια και στη Βικιπαίδεια.

Το αμπισόρι είναι ένα από τα πιο παλιά προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα σε όλο το κόσμο και παράγεται μόνο στο Αγρίνιο. Το Αγρίνιο είναι το μόνο μέρος όπου το αμπισόρι ευδοκιμεί.

Μορφές του αμπισόριΕπεξεργασία

Το αμπισόρι μπορεί να βρεθεί σαν υλικό υπό τη μορφή αερίου, υγρού ακόμη και στερεού. Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής, βγαίνει και το ανάλογο είδος αμπισορίου. Το είδος βέβαια δεν εξαρτάται από όλη τη διαδικασία της παρασκευής του αλλά από το τελευταίο κομμάτι της.

ΦήμεςΕπεξεργασία

Τα κύρια συστατικά του αμπισορίου δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. Φήμες μιλούν για ένα μίγμα πολλών παραδοσιακών ελληνικών πιάτων. Τα πιάτα που φημολογείτε πως αποτελούν το αμπισόρι είναι τα εξής: Αντράκλα, Αριάνι, Αστακομακαρονάδα, Αυγολέμονο (σάλτσα), Γύρος, Γεμιστά, Γιουβέτσι, Ελληνικός καφές, Ιμάμ Μπαϊλντί, Κακκαβιά, Καυκαλίθρα, Κεφαλογραβιέρα, Κοκορέτσι, Κουραμπιές, Μαγειρίτσα, Μελομακάρονο, Μουσακάς, Μουσταλευριά, Μπακλαβάς, Μπουγάτσα, Ούζο, Παστίτσιο, Πιταρούδια, Ρεβανί, Σαγανάκι, Σκορδαλιά, Σουβλάκι, Σπετζοφάι, Στραπατσάδα, Ταχίνι, Τζατζίκι, Τραχανάς, Τσίπουρο, Τσιγεροσαρμάς, Τυρόπιτα, Φέτα (τυρί), Φασολάδα, Φραπέ, Χαλβάς, Χοιρινό πρασοσέλινο, Χουνκιάρ μπεγιεντί, Χυλοπίτες. Βέβαια Προσοχή! Είναι γρουσουζιά να συζητάς για το Αμπισόρι δημόσια! Εκτός αν βρίσκεσαι στο Αγρίνιο

ΠαρενέργειεςΕπεξεργασία

Το Αμπισόρι όπως κι αν χρησιμοποιηθεί, έχει κάποιες παρενέργειες στον χρήστη του. Πρώτο απ' όλα, προκαλεί διαρκή και έντονη στύση στους άντρες, καθώς και μια ανεξέλεγκτη ερωτική επιθυμία γενικά σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και ύψους.

ΧρήσειςΕπεξεργασία

Το αμπισόρυ έχει πολλές χρήσεις. Κατά τους αιώνες, το αμπισόρι απόκτησε πάρα πολλές χρήσεις. Κάποιες από αυτές παραθέτονται παρακάτω.

Το αμπισόρι στην κουζίναΕπεξεργασία

Πρώτη και πιο γνωστή, η χρήση του στη Μαγειρική. Μπορεί είτε να μαγειρευτεί σαν κύριο πιάτο είτε να χρησιμοποιηθεί ως μπαχαρικό σε άλλο πιάτο για δώσει την ιδιαίτερη του γεύση! Μαγειρεύεται στη στερεή μορφή του! Για να το μαγειρέψουμε χρειαζόμαστε απλά μια κατσαρόλα με ζεστό νερό. Το βάζουμε στη κατσαρόλα και περιμένουμε να λιώσει σιγά σιγά. Προσθέτουμε νερό ή αλάτι, όσο εμείς νομίζουμε. Σαν καρίκευμα το χρησιμοποιούμε στην στερεή μορφή του, μόνο που χρειάζεται να το χτυπήσουμε με ένα σκληρό αντικείμενο και μετά να το αλέσουμε μέχρι να γίνει λεπτό σαν σκόνη!

Το αμπισόρι ως χαρακτηριστικόΕπεξεργασία

Το αμπισόρι σαν στοιχείο είναι κάτι αρκετά ιδιαίτερο γι αυτό και τα χαρακτηριστικά που έχει είναι μοναδικά. Ταυτόχρονα τα φυσικά χαρακτηριστικά του παίρνουν το όνομα του προιόντος. Για παράδειγμα ,το αμπισόρι έχει γεύση, υφή, μυρωδιά αμπισόρι! Έτσι ό,τι άλλο υλικό έχει παρόμοια χαρακτηριστικά μπορούν αυτά να χαρακτηριστούν αμπισόρι! Για παράδειγμα ,”Σήμερα έφαγα μια μακαρονάδα μου μύριζε αμπισόρι”.

Το αμπισόρι σαν ιδέαΕπεξεργασία

Το αμπισόρι είναι ιδέα. Είναι δηλαδή κάτι υλικό και κάτι άυλο! Δέν μπορείς να το δεις και σε αυτή του την μορφή είναι αρκετά επικίνδυνο. Διότι το αμπισόρι σαν ιδέα δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει. Πολλές προσπάθειες έρευνας του αμπισορίου σαν ιδέα οδήγησαν περίπου 800 ανθρώπους στον θάνατο. Ειδικοί παρακαλούν μόνο εξικιωμένα άτομα να χρησιμοποιούν έτσι το αμπισόρι.

Το αμπισόρι σαν ναρκωτικόΕπεξεργασία

Το αμπισόρι από την σύγχρονη νεολαία χρησιμοποιείται κυρίως σαν ναρκωτική ουσία. Για την παρασκευή ναρκωτικού από αμπισόρι χρειάζεται να προμηθευτούμε αμπισόρι σε στερεά μορφή κι έπειτα με μία μυτερή πέτρα να σπάσουμε το αμπισόρι σε μικρά κομματάκια. Έπειτα το χτυπάμε στο μίξερ με 2 κουταλίες ζάχαρη και 1/5 της κουταλιάς της σούπας νερό, μέχρι να γίνει σκόνη. Απλώνουμε την σκόνη σε μία επιφάνεια. Η συνέχεια μοιάζει με το πώς γίνενται η χρήση της κοκαΐνης, όμως στην περίπτωση του αμπισορίου, η είσοδος του στον οργανισμό γίνεται από τα αυτιά με την μέθοδο της αποσυμπίεσης!

Το αμπισόρι ως εντολή των γλωσσών προγραμματισμού C, JavaΕπεξεργασία

Το αμπισόρι σαν εντολή abisori() παίρνει σαν όρισμα ένα string στο οποίο περιγράφει ο χρήστης τι θέλει να κάνει το πρόγραμμα στα αγγλικά. Το πρόγραμμα abisori διαβάζει τι θέλει να κάνει ο χρήστης και το εκτελεί!

Το αμπισόρι ως θρήσκευμαΕπεξεργασία

Το αμπισόρι στο δυτικό Βλαδιβοστόκ ξεκίνησε ως θρήσκευμα, βασισμένο στον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό! Υπάρχουν περίπου 999 εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, αφιερωμένες στο μέγα Αμπισόρι! Αντίστοιχα υπάρχουν και οι φράσεις «Γαμώ το αμπισόρι σου»,<<Μα τα χίλια αμπισόρια του Μέρλιν>>,καθώς και η γνωστή σε όλους φράση <<Αμπισόρι σε έκλασε;>> κτλ.