Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση είναι ένας θεσμός της Δημοκρατίας κατά τον οποίο τα κόμματα τα οποία έχασαν τις εκλογές γκρινιάζουν και οδύρονται ακατάπαυστα στο Κοινοβούλιο και χτυπιούνται κάτω σαν χταπόδια για το καλό του τόπου. Η αντιπολίτευση χωρίζεται στην ελάσσονα και τη μείζωνα ανάλογα με τη δυναμική των υπολοίπων κομμάτων.

Περιεχόμενα

Λειτουργεία της ΑντιπολίτευσηςΕπεξεργασία

Ανά κόμμα δημιουργείται κοινοβουλευτική ομάδα από τους εκάστοτε τυχερούς ψηφισμένους δοσίλογους βουλευτές. Ακολούθως και ανά κόμμα αρχίζουν και γκρινιάζουν στη κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν τα πάει καλά και ότι διαπράττει σκάνδαλα και άλλα τέτοια ωραία. Η κυβέρνηση συνήθως κατηγορεί τους αντιπολιτευόμενους για στείρα αντιπολίτευση και για έωλα επιχειρήματα. Ύστερα τα μικρότερα κόμματα αφού βρίσουν και αυτά τη κυβέρνηση, αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους με υψηλού επιπέδου βωμολοχίες όπως αρμόζει στο χώρο του κοινοβουλίου. Έτη φωτός προχωρημένοι οι Κορεάτες βουλευτές που αντιπολιτεύονται συνήθως με μπουκέτα δακτύλων και καρατιές που θα τις ζήλευε και ο γνωστός και πολλάκις αναφερόμενος Αρχηγός. Μετά το σαπάκιασμα (λεκτικό η μη) ακολουθεί ούζο ή καφές στο καφενείο της βουλής και χαβαλές μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων, όπως ακριβώς επιτάσσει ο δημοκρατικός πολιτισμός.

Μείζων ΑντιπολίτευσηΕπεξεργασία

Ο φουκαράς αρχηγός εκείνου το κόμματος το οποίο βγήκε δεύτερο στις εκλογές ονομάζεται αξιωματικά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έτσι έχει πρώτος το δικαίωμα να ξεκινήσει τσαμπουκά με τη κυβέρνηση. Ένας άλλος τίτλος που δικαιοδοτικά του αποδίδεται είναι αυτός του "Εν δυνάμει πρωθυπουργού" δηλαδή του τυπά που αν τα φέρει έτσι η ζωή θα είναι ο επόμενος μεγάλος μπελάς του λαού του. Εάν ο αρχηγός της αντιπολιτεύσεως ξαναχάσει εκλογές υπάρχει η περίπτωση να αποκτήσει και τρίτο τίτλο αυτόν του "Μις Πελοπόνησσος" από τις μούτζες που θα έχει φάει. Συνήθως ο "Μις Πελοπόνησσος" έχει τη συνταγματική δυνατότητα να ζητά εκλογές αλλά η κατάληξη αυτού του αιτήματος συνήθως καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων.

Ελάσσων ΑντιπολίτευσηΕπεξεργασία

Τα κόμματα που μόλις μετα βίας έπιασαν ή ξεπέρασαν το ποσοστό εισόδου στο κοινοβούλιο κατά τις τρέχουσες εκλογές από το χάλκινο μετάλλιο και κάτω ονομάζονται τσόντες, παραρτήματα αλλά και ελάσσων αντιπολίτευση. Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ξεγελάσουν κάποια κορόιδα που νομίζουν ότι δεν είναι τόσο κορόιδα να τους ψηφίσουν και έτσι ορισμένοι τυχεροί να γευτούν τη βουλευτική χλιδή. Η χρησιμότητα αυτών των κομμάτων στο κοινοβούλιο είναι τόσο σημαντική όσο και οι παρουσίες των πανέμορφων και δροσερών μοντέλων που πλαισιώνουν διάφορα θεάματα με τη διαφορά ότι η ελάσσων αντιπολίτευση έχει δικαίωμα στο καλαμπαλίκι αρχίζοντας και αυτή τα μαπίδια προς την κυβέρνηση ή τα άλλα κόμματα.

Στείρα ή Γόνιμη ΑντιπολίτευσηΕπεξεργασία

Είναι όροι που χρησιμοποιούνται κατά τη πολιτική αντιπαράθεση κομμάτων και κυβέρνησης και ορίζει την ποιότητα της αντιπολίτευσης. Κατά την κυβέρνηση όλη η αντιπολίτευση που δέχεται είναι στείρα ένω τα υπόλοιπα κόμματα θεωρούν ότι ασκούν γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η κυνέρνηση είναι τόσο άχρηστη για να το παραδεχτεί. Σε αυτό το πολιτικό νταραβέρι σημειώνεται ότι ούτε ο Μάκης δεν έχει καταφέρει να αντιληφθεί πότε μια αντιπολίτευση είναι στείρα ή γόνιμη.

Η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι, συνήθως η αντιπολίτευση είναι στείρα καθώς κανείς αντιπολιτευόμενος αρχηγός δεν έχει εμφανιστεί έγκυος εκτός από μια παρεξήγηση που έγινε πριν από πολλά χρόνια με τον Καραμανλή τον νεώτερο λόγω του σωματικού του βάρους του τελευταίου.

Εσωκομματική ΑντιπολίτευσηΕπεξεργασία

Συμβαίνει όταν κάποιο φιλόδοξο και αχάριστο βόιδι εντός του εκάστοτε κόμματος εποφθαλμιά την καρέκλα του αρχηγού και την πριονίζει για να πέσει ο τελευταίος. Απαιτούνται ξυλουργικές ιδιότητες και βαθιά γνώση των εργαλείων κοπής. Το δηλητήριο οχιάς είναι αναγκαίο, όπως και λιπαντικό για να μην ακούγεται το κρόταλο της ουράς του προδότη καθώς προσεγγίζει θύματα και υποσκάπτει δήθεν αμέριμνος. Συχνά εμφανίζονται υποβόιδια οχιές σε ρόλο λακέ άλλου φιλόδοξου ηγέτη· και είναι και οι περισσότεροι του είδους.