Θεοκρατία Βατικανού

Εθνικό σύνθημα: "Deus sumus!"

Επίσημη γλώσσα Λατινικά (επίσημη γλώσσα)
Iταλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά (ανεπίσημες)
Πρωτεύουσα Άγιος Πέτρος
Αυτοκράτωρ Πάπας Μπεεργκολιος
Πολίτευμα Παπ(αρι)οκρατία
Πολιτικά κόμματα Καθολική Εκκλησία
Εθνική επέτειος 28 Φλεβάρη (παραίτηση του Ράτσιγκερ)
Έκταση επισήμως 0.44 χμ², ενώ η πραγματική έκταση, που είναι πολύ μεγαλύτερη, είναι άγνωστη
Πληθυσμός 826, με τον Πάπα 826,5
Νόμισμα Aργύρια (νομίσματα του 1, χαρτονομίσματα των 30)
Ζώνη ώρας UTC+76 και CET+3 ή -2 (αναλόγως με τα κέφια του Πάπα)
Εθνικός ύμνος What If God Was One Of Us
Κωδικός κλήσης 666-DEUS


Το Βατικανό είναι μια ανεξάρτητη αυτοκρατορία και συνορεύει στην ανατολή με την Ρώμη και την Ιταλία, όπως επίσης και στο βορρά, το νότο και τη δύση. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια γύρω από το Βατικανό είναι ότι υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ το επίσημο ποσοστό γεννήσεων ανέρχεται στο 0,00%. Σύγχρονοι ιστορικοί (βλ. φον Φουρτς) συμπεράνουν ότι οι κάτοικοι του Βατικανού είναι χάιλαντερ, ενώ άλλοι υποστηρίζουν την ασεξουαλική αναπαραγωγή.

ΙστορίαΕπεξεργασία

Πριν από περίπου 2000 χρόνια ζούσαν στο σημερινό Βατικανό οι πνευματικοί πρόγονοι των Αμερικανών, οι Ρωμαίοι. Στα χρόνια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης κατά την βασιλεία του Τιβερίου αποφάσισαν να καταργήσουν τον πολυθεϊσμό (πράγματι είχαν θεούς για το οτιδήποτε) και να πραγματοποιήσουν μια θρησκευτική αναδιοργάνωση σε τρεις φάσεις, καθιερώνοντας "έναν Θεό, πατέρα παντοκράτορα ποιητή ουρανού και γης ορατών τε πάντων και αοράτων". Το χαρακτηριστικό αυτό σλόγκαν του αρχηγού του σχετικού τμήματος μάρκετινγκ Αποστόλη-Παύλου Ταρσού συμβολίζει την κυρίαρχη τάση της συγχώνευσης των πάντων της τότε οικονομικής πολιτικής.

Σκοπός της όλης ιστορίας ήταν να μειωθούν τα κόστη συντήρησης των πολυάριθμων ναών που υπήρχαν κυριολεκτικά σε κάθε σταυροδρόμι, πολλές φορές φτιαγμένοι απλά από τενεκέ ελαιόλαδου (πράγμα αφάνταστο για σημερινά δεδομένα), και ο αριθμός των οποίων με μονάχα ένα Θεό λογικά θα μειώνονταν. Όπως φυσικά γνωρίζουμε σήμερα, η σκέψη αυτή ήταν τελείως ηλίθια μιας και βασιζόταν στην λανθασμένη ιδέα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ θρησκείας και λογικής. Αντί λοιπόν να μειωθεί ο αριθμός των ναών, πολλαπλασιάστηκε σε ελάχιστο χρόνο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μαζί της να εξαφανιστούν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι αποφάσισαν να βρουν την τύχη τους στην μετανάστευση (έμειναν οι Ρωμιοί, ένα είδος χριστιανών χάρντκορ, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία).

Κάποιοι βρήκαν τότε την ευκαιρία να κηρύξουν το σημερινό Βατικανό Αγία Έδρα του νέου, βελτιωμένου Θεού (best god ever). Σύμβολο της λατρείας του νέου Θεού είναι η Καπέλα Σιξτίνα, ένα τεράστιο παρεκκλήσιο με τις διαστάσεις της Βέροιας το οποίο έχτισε ο μεγάλος (ήταν 93 ετών) καλλιτέχνης Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρόττι μαζί κάτι φιλαράκια από τη Φλωρεντία. Η Καπέλα Σιξτίνα σώζεται μέχρι σήμερα επειδή τα κόστη κατεδάφισης θα υπερέβαιναν τα κόστη συντήρησης. Εκτός αυτού η τοποθεσία της ούτως ή άλλως ήταν και είναι τελείως άχρηστη για κάθε είδος καλλιέργειας. Μέσα στην Καπέλα Σιξτίνα κανείς μπορεί αν δει και την Αγία Έδρα, την καρέκλα δηλαδή του Θεού (1η σειρά, δεξιά, αυτή με την επιγραφή Don’t you dare, stranger), η οποία αποτελεί μονάχα ένα από τα πολλά αξιοθέατα του Βατικανού.

ΠολιτικήΕπεξεργασία

 
O αυτοκράτορας ποντίφικας ή βρείτε τις 3 διαφορές

ΠολίτευμαΕπεξεργασία

Το πολίτευμα του Βατικανού είναι η Παπαροκρατία Παποκρατία, ένα είδος δηλαδή Βασιλευόμενης Θεοκρατίας. Κάθε φορά που πεθαίνει ο Πάπας (σκοπιμότητες για να μην καταλάβει κανείς ότι είναι χάιλαντερ), μαζεύονται οι Καρδινάλιοι όλου του κόσμου και εκλέγουν τάχα νέο Πάπα, ενώ πρόκειται για τον παλιό, αθάνατο Πάπα ο οποίος απλά μέσω πλαστικής χειρουργικής άλλαξε πρόσωπο στις κατακόμβες του Βατικανού. Δικαίωμα ψήφου έχουν δηλαδή άτομα που ούτε καν ζουν στο Βατικανό και αφού εκλέγουν το "νέο" Πάπα, παρατάνε τους απροστάτευτους πολίτες μόνους με αυτόν ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν την ζωή τους ευτυχισμένοι στο εξωτερικό σε συνήθως δημοκρατικές χώρες. Το διεφθαρμένο αυτό σύστημα διατηρείται τώρα εδώ και χιλιάδες χρόνια, από τότε δηλαδή που το καθιέρωσε ο Θεός, ενώ οι διαμαρτυρίες μέσω των Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Εξωτερική πολιτικήΕπεξεργασία

Το Βατικανό διατηρεί σε πολυάριθμες χώρες εγκαταστάσεις κατασκοπίας (τις λεγόμενες εκκλησίες), όπου πολλοί άνθρωποι παρακινούνται στη φανέρωση προσωπικών σκέψεων και ανησυχιών μέσω πλύσης εγκεφάλου. Τελικός σκοπός είναι φυσικά η διατήρηση τους υπό έλεγχο του Παντοδύναμου (του Πάπα εννοείται). Χαρακτηριστική είναι επίσης η πολιτική της χώρας να μην ανακοινώνει επίσημα ορισμένα προφανή γεγονότα. Για παράδειγμα εντύπωση προκάλεσε στην διεθνή κοινότητα η μη επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του προηγούμενου Πάπα παρά μόνο δύο χρόνια αργότερα. Σα να μην έφτανε αυτό η κοινότητα του Βατικανού προσπαθούσε να πείσει τους πιστούς της ότι είναι ζωντανός περιφέροντας τον δημοσίως και κουνώντας του μηχανικά το χέρι.

ΣτρατόςΕπεξεργασία

Το Βατικανό διατηρεί λεγεώνα από 2.000.000 μισθωτούς ξένους, το διαβόητο Opus Dei. Ιδρύθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 1941, όταν η πρωτεύουσα του Βατικανού δέχτηκε φοβερές επιθέσεις από χιτλερικά βομβαρδιστικά και έγινε διάσημο κυρίως με τις μυστικές αποστολές στην Λατινική Αμερική (Εκουαδόρ, Γουιάνα) κατά την δεκαετία του '60 και '70.

Κοινωνία και ανθρώπινα δικαιώματαΕπεξεργασία

 
Σπάνιο ντοκουμέντο από παράθυρο του Βατικανού. Λήψη από δορυφόρο

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται μέσα στο Βατικανό. Δορυφορικές φωτογραφίες φανερώνουν όμως φοβερές πραγματικότητες. Πχ. δεν φαίνεται ούτε ένα παιδί να παίζει στους δρόμους του Βατικανού, πράγμα που αποδεικνύει ότι τα παιδιά του Βατικανού πουλιούνται ως σκλάβοι στο εξωτερικό ή ότι κρατούνται φυλακισμένα για καταναγκαστική εργασία στα υπόγεια εργοστάσια του Πάπα.

Αφού το 1923 απέτυχε το πραξικόπημα της Ελβετικής Φρουράς κατά της τότε Πάπισσας Χριστίνας Γ’ της Τρομερής, εκτελέστηκαν όλα τα μέλη της και αντικαταστάθηκαν με φθηνό προσωπικό από την ανατολή.

Επίσης λέει πολλά το γεγονός, ότι τα λίγα άτομα που έχουν κάποια κοινωνική επιρροή (Καρδινάλιοι) προτιμούν να ζουν στο εξωτερικό. Μια από της φανερότατες συνέπειες της καταστροφικής κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι, ότι έμειναν μονάχα 826 κάτοικοι στο Βατικανό, ενώ τα υπόλοιπα εκατομμύρια κατέφυγαν στο εξωτερικό. Οι απόγονοι των προσφύγων αυτών ζουν σήμερα κυρίως στην Ισπανία και την Αυστρία.


MediaWiki spam blocked by CleanTalk.