Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Βλαχόπουλο

Αυτόνομο ορεινό χωριό της Μεσσηνίας,που κατοικείται από περίπου 1000 περήφανους τσέλικες που βγάζουν το ψωμί τους καλλιεργώντας μία από τις καλύτερες ποιότητες χασίς παγκοσμίως.
Η γεωγραφική θέση του χωριού είναι τέτοια που επιτρέπει στους γεωργούς της περιοχής να φυτεύουν ανενόχλητοι τα ευεργετικά χασισόδεντρα ανάμεσα σε κατσάβραχα και ρεματιές. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές, συμβάλλοντας έτσι και στην ενδυνάμωση του ιερού θεσμού της οικογένειας.

Προσωπικότητες του ΒλαχόπουλουΕπεξεργασία

Το χωριό δεν έχει αναδείξει καμιά σπουδαία προσωπικότητα, λογικό βέβαια καθώς μόνο ένας μαλάκας μπορεί να αφήσει τα χορτάρια και να πάει για πουρνάρια. Από το χωριό όμως έχουν περάσει ιστορικές μορφές όπως ο οπλαρχηγός Παπαφλέσσας, ο οποίος αντιμετώπισε τον υπεράριθμο στρατό του Ιμπραήμ στο Μανιάκι, παρόλο το χόρτο όμως που είχαν πιει οι τσολιάδες μας πήραν το πούλο από τους Τούρκους και τους έδωσαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν το Βλαχόπουλο. Οι βλάχοι όμως δε ψάρωσαν, έβγαλαν από τα κατώγια το καλό το πράμα που προοριζόταν για εξαγωγή στο Amsterdam και τους γάμισαν τους τούρκους γιατί ως γνωστό οι βλάχοι γαμάν όπου λάχει.

Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για το αυτόνομο Βλαχόπουλο.

ΕκδηλώσειςΕπεξεργασία

Πήγα και εγώ στο Βλαχόπουλο για δουλειά, ρώτησα κάτι βλάχους πώς παν στην πόλη, και μου είπαν από δώθε πάνε και οι άλλοι. Συνεννόηση μπουζούκι κυρία μου.