Ο Βολβόσαυρος είναι ένα μηχάνημα κατασκευής Ελ. Κυκλοφορούσε μέχρι πρόσφατα στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων με σκόπο την εξάλειψη των Βριλ. Έχει στενή συγγένεια με το λεωφορείο και το Γκοτζίλα, κάποιοι λένε ότι είναι η ανάμειξή τους.

Ο 666ος Βολβόσαυρος μολύνει την εξοχή.

Ο βολβόσαυρος είναι το αποκορύφωμα των προσπαθειών των Ελ να πατάξουν τα Βριλ. Ο βολβόσαυρος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία των Ελ, Ελ-ΒΟ, στο εργοστασιό της στο Ελ-ληνικό. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την τοποθέτηση μηχανής που θα έκαιγε κρεμμυδόζουμο και ρίζα από θιβετανιανό παντζάρι-φύλακα. Ως γνωστό και στο κάθε αδαή, η κρομμύδα και το πατζάρι είναι βολβοί (είναι?) και η εταιρεία απεφάνθει να το ονομάσει VOLVO (Βολβό). Η σχεδίαση του εξωτερικού ανατέθει στον επιφανή καλλιτέχνη Πίνει Φαρίνα, με αποτέλεσμα το όχημα να έχει μια εμφάνιση όμοια με ρέτρο διαστημόπλοιο που έφαγε στριφογυριστή από τον Τσακ Νόρρις. Η εταιρεία έβαλε ένα μικρό δεινόσαυρο στο καπό. Πολλοί αναρωτιούνται ακόμη πως τα κατάφερε να τον χώσει σε τόσο περιορισμένο χώρο. Εξαιτίας του δεινοσαύρου ονομάστηκαν βολβόσαυροι.

Οι Ελ έστησαν διαγωνισμό για την ανάδειξη της εταιρίας εργολάβου που θα αναλάμβανε το έργο της κατασκευής του όπλου που θα εξάλειφε τα Βριλ. Ανάμεσα στις προτινόμενες εταιρίες ήταν η Boeing και η Airbush. Το έργο τελικά ανέλαβε με μίζα η ΕΛΒΟ.

Με την πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος, έρευνες στο κέντρο δοκιμών στην Περιοχή 12 έδειξαν ότι ενώ το κρεμμυδόζουμο ήταν αποδοτικό ως βιολογικό όπλο, το μαζούτ είχε καλύτερα αποτελέσματα. Οι μηχανικοί της ΕΛΒΟ έκαναν μετατροπές στο λέβητα του εργοστασίου που είχε να συντηρηθεί από το 1922 και τον βάλαν για μηχανή. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εκλεκτό χαρμάνι ρύπων και καλοριφέρ για το οδηγό, δύο σε ένα.

“Κι όμως δουλεύει...”
- Μηχανικός της ΕΛΒΟ, μόλις βγήκε από το εργοστάσιο

Μετά την κατασκευή των πρώτων 20 κομματιών, οι πρώτοι βολβόσαυροι έκαναν τις βόλτες τους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Το πρότζεκ απορρίφθηκε διότι κάποιοι τσάκαλοι Ελ χρησιμοποιούσαν επίσης του βολβόσαυρους.

Οι βολβόσαυροι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα λεωφορεία, αν και είναι πιο πρωτόγονοι.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.