Ο Χλωδοβίκος, εμφανώς επηρεασμένος από τους Manowar

Επανάσταση που έγινε στη Γαλλία στις 14 Ιουλίου του 1789, ημέρα Πέμπτη, κατά του βασιλιά Χλωδοβίκου του Μεταλλά. Ηγέτες της επανάστασης ήταν η Λάρα Κροφτ, ο Λαπλάς και ο ράπερ Σινίκ. Οι Γάλλοι πέταξαν στη θάλασσα τους μουνάρχες (βασικά τους αποκεφάλισαν). Έκτοτε το παίζουν δήθεν αυτοί που άνοιξαν τα μάτια στον κόσμο και κοινοποίησαν τα απαραβίαστα δικαιώματα του ανθρώπου στο σουβλάκι και το spa. Άσχετα, βέβαια, αν μετά από λίγο καιρό φώναξαν πίσω το βασιλιά.

Αίτια της επανάστασης και μπάκγκράουντΕπεξεργασία

 
Αντιφρονούντες τραγουδούν Έφη Θώδη, αντί για Manowar

Ο σημαντικότερος λόγος που οδήγησε το λαό της Γαλλίας στην επανάσταση κατά της τυραννικής βασιλείας του Χλωδοβίκου του Μεταλλά, ήταν η επιβολή των Manowar, ως το μοναδικό συγκρότημα που θα επιτρεπόταν να ακούγεται. Ο Χλωδοβίκος ήταν φανατικός θαυμαστής τους, από πολύ νεαρή ηλικία. Γι' αυτό το λόγο όλοι οι υπόλοιποι Γάλλοι καλλιτέχνες κυνηγήθηκαν και βασανίστηκαν, ενώ απαγορεύτηκαν να ακούγονται τραγούδια ξένων τραγουδιστών στο ραδιόφωνο και το MTV. Επιπλέον, όλοι οι πολίτες της χώρας ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν τουλάχιστον μια συναυλία των Manowar ετησίως, ακόμη κι αν έπαιζαν στου διαόλου τη μάνα. Αυτή η πολιτισμική καταπίεση εξόργισε τα Γαλλάκια, τα οποία ως γνωστόν απολαμβάνουν την καλή μουσική με ένα ποτήρι σαμπάνια.

Α, ναι κι ένας άλλος δευτερεύων λόγος οι διωγμοί των Αλγερινών μεταναστών και η οικονομική πτώση. Αλλά αυτά ελάχιστα έπαιξαν ρόλο.

Η επανάσταση αυτή καθ' αυτήΕπεξεργασία

Το ξέσπασμαΕπεξεργασία

 
Το σύνθημα που άναψε τη φωτιά της Γαλλικής επανάστασης

Το καζάνι με τη χαχανόσουπα της πολιτικής δυσαρέσκειας έβραζε εδώ και καιρό στη Γαλλία. Το γεγονός που έσπρωξε τα πράγματα στην επανάσταση ήταν ένα σύνθημα στο εξωτερικό του γηπέδου της Παrrrrί (βλέπε εικόνα), το οποίο γράφτηκε την Τετάρτη. Ο λαός της χώρας καταλήφθηκε από πρεμούρα. Άκουγες ψιθύρους παντού: "Αν είναι να γίνει, ας γίνει τώρα! Το Σάββατο έχει ματς! Μην αναβάλουμε την επανάσταση και το χάσουμε!" Άλλοι βέβαια, υποστήριζαν πως "καλό είναι και το παντεσπάνι, δεν υπάρχει λόγος να βρίζουμε την Αντουανέτα". Ωστόσο, επικράτησε η φωνή της λογικής και η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Έτσι, με καταπληκτική ταχύτητα, οργανώθηκαν οι κινήσεις για την εξέγερση, μέσω του Fb φυσικά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, σε όλες τις γειτονιές της χώρας έπαιζαν τραγούδια του Snoop Dogg και της Britney Spears. Σιγά-σιγά, ο λαός ξεθάρρεψε και βγήκε στο δρόμο να το γλεντήσει. Τότε δόθηκε το σύνθημα. Η επανάσταση είχε ξεσπάσει...

Έξω οι βασιλιάδεςΕπεξεργασία

Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τη Γαλλική Επανάσταση.

Στο Παρίσι, χιλιάδες πολίτες έστησαν οδοφράγματα, ενώ η Λάρα Κροφτ μόνη της, διέλυσε το βασιλικό στρατό στη Λυόν. Ο Σινίκ, μαζί με άλλους ράπερς, κατέλαβαν το δημαρχείο της Μασσαλίας. Παράλληλα, οι εργάτες από τα εργοστάσια της Citroen και της Peugeot κατέβηκαν στους δρόμους και πετσόκοψαν τους αστυνομικούς στην πόλη του Στρασβούργου. Τα τανκς, όμως, του γαλλικού στρατού, ανέκοψαν τη φόρα των επαναστατών. Ωστόσο, αντάρτες από την Τουλούζ στρατοπέδευσαν στο γήπεδο της Παρι Σεν Ζερμεν και μαζί με τους ζωγράφους του Σηκουάνα, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο Κάστρο της Βαστίλλης, υπό την ηγεσία του Λαπλάς. Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από τη Λάρα Κροφτ, η οποία κυνήγησε το Χλωδοβίκο, τον έπιασε και τον αποκεφάλισε μπροστά σε χιλιάδες κατοίκους του Παρισιού, μέσα σε πανζουρλισμό.

Η περίοδος της ΤρομοκρατίαςΕπεξεργασία

 
Οι Γάλλοι βρήκαν έναν τρόπο να κάνουν άκρως διασκεδαστικές τις εκτελέσεις

Μόλις πέτυχε η επανάσταση, πετάχτηκε ο Ροβεσπιέρος, ένας Τάκης, με μοβόρικα αισθήματα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, εκλέχτηκε Πρωθυπουργός της Γαλλίας και μαζί με μια παρέα από το Λύκειό του σχημάτισαν την προσωρινή Κυβέρνηση. Αποφάσισαν πως όλοι όσοι άκουγαν μέταλ ήταν και φαν των Manowar, άρα και υποστηρικτές της μοναρχίας. Δεν έπαιζε κανένα ρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς είχαν συμμετάσχει ενεργά στην επανάσταση. Ο Ροβεσπιέρος εφηύρε τη γκιλοτίνα (στα γαλλικά Gillet, όπως τα ξυραφάκια), εμπνεόμενος από τον αποκεφαλισμό του Χλωδοβίκου.

Έτσι, άρχισε να αποκεφαλίζει εκείνους που θεωρούσε επικίνδυνους για το νέο καθεστώς Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και η Γαλλία θύμιζε πλέον σπλατεριά. Το πόσοι πέθαναν ένας δημοσιογράφος ξέρει. Τελικά, ο Ροβεσπιέρος θεώρησε και τον εαυτό του επικίνδυνο, γιατί όταν ήταν 10 χρονών του άρεσε ένα τραγούδι των Iron Maiden. Αυτο-αποκεφαλίστηκε και ησυχάσαμε όλοι.