Γυμνάσιο
“Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε που πήγαινα γυμνάσιο”
- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για το γυμνάσιο
Γυμνάσιο ή Στρατόπεδο Συγκέντρωσης ή Φυλακές Ανηλίκων είναι κτίριο, συνήθως τριώροφο, με μεγάλη αυλή, που μεριμνά για τη μόρφωσή μας (αχαχούχα!) και μας κάνει σωστούς ανθρώπους (ξαναχαχούχα!).
ΚτίριοΕπεξεργασία
Ας πάρουμε ένα οποιοδήποτε γυμνάσιο, ας πούμε το 53ο Θεσσαλονίκης. Αν ψάξουμε πολύ καλά ίσως να βρούμε έναν μη καλυμμένο με γκράφιτι τοίχο. Πιθανότατα οι σοβάδες θα ξεκολλάνε με αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω στα κεφάλια των δύσμοιρων μαθητών. Οι τουαλέτες είναι μάλλον μη προσβάσιμες στο ευρύ κοινό (καθότι χώροι καπνιστών) με αποτέλεσμα ο ταλαίπωρος που θα τον πιάσει κόψιμο να βρίζει την τύχη του και να ψάξει ένα μέρος να ξαλαφρώσει. Η αυλή θα είναι ένα θαύμα της τσιμεντοποιητικής τέχνης, αλλά, προς Θεού, είναι δυνατόν; Φυσικά θα υπάρχουν κανά δυό δεντράκια, μη δυσφημιστεί ο Νομάρχης. Κατά τα άλλα, το 53ο Θεσσαλονίκης είναι ένα υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο με άριστες υποδομές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη.
ΓυμνασιάρχηςΕπεξεργασία
“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο Γυμνασιάρχης, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”
~ Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για το Γυμνασιάρχη
Ο Γυμνασιάρχης είναι ένα παράδοξο φαινόμενο. Σε αντίθεση με τους (και καλά) μαχόμενους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου, κάθεται στη γραφειάρα του σαν να είναι κανένας Marketing Director πολυεθνικής κι άμα λάχει παίζει και καμιά πασιέντζα στο πισί (για όσους απ' αυτούς ξέρουν τι είναι το πισί, ασφαλώς). Αν όμως αγριέψει γίνεται πιο θανατηφόρος κι από ένα πολύ γνωστό ηλεκτρονικό εξάρτημα μπλε χρώματος και βάζει τριήμερες, πενθήμερες, τεσσαρακονθήμερες αποβολές. Κατά κάποιους, αυτό δεν είναι κακό, γιατί γλιτώνουν το σχολείο. Ορισμένες φορές ενεργεί και ως γκόλντεν μπόι (ή γκερλ, αν είναι κοπέλα) αλλά χωρίς βέβαια το γκολντ (ούτε καν το σίλβερ, μάλλον προς το γούντεν φέρνει).
ΑπουσιολόγοςΕπεξεργασία
“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο Απουσιολόγος, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”
~ Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τον Απουσιολόγο
Κύριο άρθρο: Φυτό (χαρακτηρισμός)
Ο απουσιολόγος ή Δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο ή Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι ή απλά Φυτό είναι ο φόβος και ο τρόμος του γυμνασίου. Κρατάει ένα σατανικό τετράδιο ( Death Note(Τετράδιο Θάνατος) ) υπό τον ύποπτο τίτλο Απουσιολόγιο και γράφει κάποιους οι οποίοι κατά κάποιους άλλους κάνουν φασαρία και δεν επιτρέπουν την εξέλιξη του μαθήματος. Χαρακτηριστική είναι η χαρά του απουσιολόγου όταν βάζει στη μαύρη λίστα κάποιον χλιμίντζουρα που δε χωνεύει.
ΚαθηγητήςΕπεξεργασία
Όλοι οι καθηγητές ανά τα γυμνάσια του κόσμου, οι οποίοι ως γνωστόν είναι απόφοιτοι της μεγάλης των μπάζων σχολής-προσοχή! μην την συγχέετε με την μεγάλη των μπάτσων σχολή...αυτή είναι υψηλόβαθμη....κανείς δεν περνάει εκεί εκτός από κάτι μαμάκηδες, γνωστούς και ως φυτά- συγκαταλέγονται στις εξής κατηγορίες...
1) Αυτοί που κατέχουν το αντικείμενο τους, αρνούνται όμως κατηγορηματικά να το μεταδώσουν στους μαθητές καθώς είναι δικό τους και ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ !!! (κλασσικό παράδειγμα αποτελούν οι αγαπημένοι όλων μαθηματικοί που αρέσκονται στο να βγάζουν μια ολόκληρη ώρα μπροστά στον πίνακα αραδιάζοντας αριθμούς αδιαφορώντας για το ότι το ακροατήριό τους δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάνε αφού ο jesus, ο μόνος που θα τους καταλάβαινε, δεν συγκαταλέγεται αυτή την στιγμή στους μαθητές της 2οβάθμιας....αν και ποτέ δεν ξερεις, αφού είναι πανταχού παρών.....πρόσεχε! πίσω σου...όχι από εκεί από την άλλη...τον έχασες πάλι.!)
2) Αυτοί που έχουν πολύ όρεξη να μιλήσουν με την τάξη τους (δεν έφαγαν πρωινό φαίνεται), υπολείπονται όμως δυστυχώς των απαραίτητων γνώσεων, οπότε αρκούνται στην πολύωρη ανασκόπηση των παιδικών τους χρόνων, στην ανάλυση του τελευταίου τους ταξιδιού στην Ινδία ή στην εκμάθηση κατασκευής της τέλειας σαΐτας!!!! (έγκυρες πηγές μας ενημερώνουν ότι εκτός από τον Αϊνστάιν, ο Μάκης χρωστάει τα πάντα σε κάτι τέτοιους καθηγητές.....poor boy....gambling is not a game any more!)
3)Τέλος υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις καθηγητών που από κάποια τραγική σύμπτωση και ξέρουν και μπορούν να σου πουν ένα-δυο πράγματα που αξίζουν... Μην ανησυχείτε όμως! Σε αυτές τις περιπτώσεις το Υπουργείο Διάδοσης Εγκεφαλικών Νοσημάτων , ευρύτερα γνωστό και ως Υπουργείο Παιδείας (αν και κανείς δεν ξέρει γιατί), αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και στέλνει έναν αρμόδιο για να αποσύρει τον προβληματικό καθηγητή ζητώντας ταπεινά συγνώμη.......
Οι καθηγητές υπάγονται σε τρεις κατηγορίες: τους μαθηματικούς, τους φιλολόγους και τους γυμναστές. Οι υπόλοιποι, όπως ο Θρησκευτικός, ο (α)φυσικός και ο Πληροφορικάριος παραμένουν αταξινόμητοι. Κατά μία εκδοχή ίσως επειδή ο Αϊνστάιν ήταν κάτι λίγο απ' όλα αυτά (για το Θρησκευτικός μη πάρετε όρκο πάντως).
ΜαθηματικόςΕπεξεργασία
“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο Μαθηματικός, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”
~ Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τον Μαθηματικό
Στην κατηγορία των μαθηματικών υπάγονται (προφανώς) οι μαθηματικοί, οι χημικοί, οι φυσικοί, οι βιολόγοι και οι γεωγραφικοί. Οι προαναφέροντες είναι διάσημοι για το γεγονός ότι είναι τελείως ακατανόητοι. Το 99, 9999999999999999 τοις εκατό απ'όσα λένε είναι τόσο ακαταλαβίστικα που μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε από τα θύματα τους μαθητές τους να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα. Παραμένει απορίας άξιο το αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινη γλώσσα. Κύριο καθεστώς τους είναι να βάζουν ένα σωρό απουσίες για να ευχαριστήσουν τα Βριλ και να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.
ΦιλόλογοςΕπεξεργασία
“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο Φιλόλογος, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”
~ Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τον Φιλόλογο
Στην κατηγορία των φιλολόγων υπάγονται (ποιοι άλλοι;) οι φιλόλογοι. Είναι βαρετοί μέχρι θανάτου. Είτε πουν για τη θέση του ρήματος στην πρόταση, είτε ρωτήσουν τι είναι η μετοχή, είτε πουν για το τροχαίο δυστύχημα που σκότωσε 14 άτομα και τραυμάτισε σοβαρά τον Νομάρχη έχει το ίδιο ακριβώς ύφος. Πληροφορίες λένε ότι το μυαλό του δε βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του, αλλά το έχουν πάρει οι Ελ για να φτιάξουν την αγαπημένη τους συνταγή. Οι μαθηματικές τους γνώσεις περιορίζονται στην προπαίδεια σε σημείο που αναρωτιέσαι πώς έφτασαν μέχρι την Γ' Λυκείου. Το νοητικό τους επίπεδο είναι(κατά προσέγγιση) 87% χαμηλότερο από αυτό της κλασσικής κουτσής κότας(όρνιθας συγγνώμη) που πατάει πάνω στα αυγά της και τα σπάει μόνη της.
Άλλες ονομασίεςΕπεξεργασία
- Φελόλογοι(σύμφωνα με τον μαθηματικό)
- Παπαγάλοι του κερατά (επίσης σύμφωνα με τον μαθηματικό)
Συνηθισμένες εκφράσειςΕπεξεργασία
-Εσύ δεν ξέρεις να λύνεις ούτε μια εξίσωση! Καλός φιλόλογος θα γίνεις!
-Καλά, μυαλό φιλόλογου έχεις;
Βέβαια ο μαθηματικός (μαθηματικάρα) που έχει πει τα παραπάνω συγχωρείται γιατί και οι μαθητές φταίνε. Ιδιαίτερα ο Κοκκινάκης ο οποίος φροντίζει να διαφωνεί με ότι πει ο μαθηματικός αν δεν του το αποδείξει με 17 διαφορετικές επιστημονικές μεθόδους!!!}
ΓυμναστήςΕπεξεργασία
“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο Γυμναστής, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”
~ Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για το Γυμναστή
Γυμναστές είναι οι Γυμναστές, όπως προκύπτει από το όνομα, και κατ' επέκτασιν και άλλοι καφενειακοί τύποι όπως ο Καλλιτέχνης, η καθηγήτρια οικιακής οικονομίας, ο Μουσικός, η Γαλλικού και η Αγγλικού (Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει ταξιδέψει, αντίστοιχα, στη Γαλλία και στην Αγγλία). Είναι μια μίξη των δύο ανωτέρω κατηγοριών κι έχουν μυαλό Τάκη. Μπορεί να τους δείτε στην τάξη με φραπεδιά, μπουγάτσα ή ακόμη και τσιγάρο/μπάφο.
Είπαν για το ΓυμνάσιοΕπεξεργασία
“Μου αρέσει τόσο το Γυμνάσιο, για αυτό και πάω τα τελευταία 15 χρόνια.”
- Ο Τάκης για το γυμνάσιο
“Τραγουδάω από τότε που πήγαινα γυμνάσιο.”
- Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ για το γυμνάσιο