Δορυφόρος
Ο δορυφόρος (δόρυ+φόρος) είναι ο πρώτος φοροεισπράκτορας στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Οι δορυφόροι ζούσαν στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία Ρώμη, στην αρχαία Αίγυπτο και γενικά όπου υπήρχαν αρχαία. Όπως λέει και το όνομα τους, κρατούσαν ένα δόρυ και μάζευαν φόρους. Αν κάποιος δεν πλήρωνε, πολύ απλά τον έκαναν σουβλάκι με πίτα, τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτες κ.λ.π.
Η δράση τους συνεχίστηκε μέχρι τον 20ο αιώνα, όταν η N.A.S.A. τους τοποθέτησε στον κώλο κλανοκινητήρα και τους εκτόξευσε σε τροχιά γύρω από τη Γη, μπας και χρησιμεύσουν σε κάτι. Κάποια άτομα έχουν τόσο μεγάλο κόλλημα που τραγουδούν γι' αυτούς.
Η λέξη χρησιμοποιειται γενικα για να χαρακτηρισει διαφορα πραγματα που διαθετουν παλουκια. Αυτα τα πραγματα μπορει να ειναι από τα αρχαια παιδια για τα θεληματα, o van helsing, ο γκουσγκούνις, κατι τσελιγκες στα βλαχικα στο λιανοκλαδι μέχρι κατι μαλακιες που γυρνανε γυρω από τη γη. Αναλυτικά:
αρχαιο παιδι για τα θεληματαΕπεξεργασία
τα παιδια αυτα ηταν τοσο εξυπνα, που το μονο που μπορουσαν να κανουν σωστα ηταν οτι τους λεγανε αλλοι να κανουν. ετσι τα χρησιμοποιουσαν πολυ και οι (τωρα αρχαιοι -- τοτε νεοι) πολεμιστες, για να τους κουβαλανε τον οπλισμο, δηλαδη, ασπιδες, πανοπλιες, σπαθια, μπλαστες, τηγανια, ακοντια, και οτι μαλακιες αγοραζανε τελοσπαντων, απο το dota, το wow, το lineage, η, οπου αλλου πολεμουσαν. ειδικα για τα ακοντια λογω του οτι χρησιμοποιουσαν παρα πολλα (σπαγανε πολυ ευκολα), επρεπε να κουβαλανε παρα πολλα μαζι τους στη μαχη. ετσι το παιδι για τα θεληματα, που χωνανε για να κουβαλαει ολες αυτες τις μαλακιες, ονομαστηκε δορυφορος.
Τεχνητός δορυφόροςΕπεξεργασία
Είναι οι διαφορες μαλακιες που γυρνανε, γυρω-γυρω απο πλανητες, ηλιους, γαλαξιες.
Προκειται ουσιαστικα για αρχαια παιδια για θεληματα, που τα εχουν βαλει κλανοτουρμπινα στον κωλο και μπαταριες στον πούτσο και τα εχουν στειλει να γυρνανε γυρω-γυρω στη γη, (πλανητες, ηλιους, γαλαξιες, κλπ), κρατωντας και τα ακοντια μαζι τους. τα ακοντια χρησιμευουν σαν κεραιες, ωστε να πιανουν, ασυρματο ιντερνετς, νοβα, discovery channel (ξερετε, αυτο που δειχνει ζωα να πηδιουνται), να τραβανε τους κεραυνους, και αλλα πολλα. αυτα τα σωματα ονομαστηκαν δορυφοροι (προφανως απο την ονομασια της "πρωτης υλης"). καμια φορα τα στελνουν και εκει που ειναι δυσκολο να παει καποιος αλλος (ακομα και τωρα στο χωσιμο ειναι), π.χ. σε εναν αγνωστο πλανητη που μπορει να υπαρχουν αλιεν (ας την πεσουν στο δορυφορο, οχι σε εμας)
Φυσικός δορυφόροςΕπεξεργασία
Προκειται για σωματα που γυρνανε γυρω απο πλανητες, τον ηλιο, τους γαλαξιες, κλπ τετοιες μαλακιες. ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τους τεχνητους δορυφορους, ενω δεν εχουν παλουκια πανω τους (ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΟΥΚΙΑ!!!...). τα εφτιαξε η φυση πριν κατι δισεκατομμυρια χρονια, για να πηγαινορχονται γυρω-γυρω απο πλανητες, ηλιους, γαλαξιες, κλπ, με μονο σκοπο να τους ζαλιζουν και να βγαζουν τ'αντερα τους (και να τα παρατηρουν διαφοροι τσαρλατανοι, βγαζοντας και καλα προβλεψεις και αηδιες βλεποντας τα). οταν ανακαλυφθηκαν ονομαστικαν δορυφοροι, τιμης ενεκεν (αφου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΟΥΚΙΑ!!!...), επειδη η κινηση τους γυρω απο (ολα αυτα που ειπα πριν), μοιαζει με τους τεχνητους δορυφορους (τους οποιους ειχαν ηδη στειλει για να ανακαλυψουν τους φυσικους δορυφορους)
τσελιγκας στα βλαχικα στο λιανοκλαδιΕπεξεργασία
θα τους δουμε συνηθως οξω απο το χαμετυπειο που δουλευουν, ντυμενους συνηθως με στολη τσολια, να σφυριζουν και να γκαριζουν σαν λαικατζιδες στην ψαραγορα, για να "καλεσουν" διακριτικα τον κοσμο που περναει αποξω, εντος του χαμετυπειου. το συνηθες "ντεκορ", περιλαμβανει και μια σουβλα με μουφα αρνι που ο τσελιγκας, το γυρναει γυρω-γυρω, μεχρι να του βγουν τα νεφρα απο τα αυτια, οτι και καλα το σουβλιζει. εξαιτιας της μουφας αρνιου σουβλας (που γυρναει γυρω-γυρω σαν το διαολεμενο), μπορει να λαβει επαξια τον χαρακτηρισμο, δορυφορος.
γκουσγκουνιςΕπεξεργασία
νομιζω οτι δεν χρειαζεται σχολιασμο. το παλουκι του, τον εχει κανει παγκοσμιως γνωστο.
van helsingΕπεξεργασία
ο τυπος αυτος περναει τις νυχτες του ρομαντικα, κυνηγωντας βαμπιρ. ολοι φυσικα ξερουν οτι για να σκοτωσεις ενα βαμπιρ, πρεπει να το παλουκωσεις στον κωλο στην καρδια (και μετα να την βγαλεις και να την πεταξεις στη θαλασσα). ετσι λοιπον ο τυπος κουβαλαει μαζι του παλουκια που τα χρησιμοποιει το παλουκωμα. ετσι μπορει και αυτος να χαρακτηριστει δορυφορος (τουλαχιστον αυτος τα κουβαλαει μονος του, οχι σαν τους παρτολες τους πολεμιστες)