Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Καυτηριασμός»

2.648 bytes προστέθηκαν ,  11:41, 13 Ιουνίου 2007
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ (Το άρθρο Darksaga μετονομάστηκε σε Καυτηριασμός: Μιας και έμεινε κενή η σελίδα, είπα να τη γεμίσω...)
Ο ''καυτηριασμός'' (αρσενικό, γένους θηλυκού, πληθυντικού αριθμού και τρίτου βαθμού) μπορεί να είναι δύο πράγματα:
 
* Μια αρχαία τεχνική που χρησιμοποιόταν στο Μεσαίωνα και πιο πριν (βασικά, από τότε που οι άνθρωποι βρήκαν το βιβλίο "Το Σίδερο και πως να το αξιοποιήσετε") για να στιγματίζονται τα ζώα, π.χ. τα άλογα.
 
Επειδή οι πινακίδες δεν είχαν εφευρεθεί τότε (και καλά, τόσο δύσκολο ήταν να πάρουν μια σανίδα και να την κρεμάσουν στα πισινά του ζώου;), οι Μεσαίωνες -μ' αρέσει να τους λέω έτσι!- έβαζαν ένα κομμάτι καυτό σίδερο στο μπούτι του αλόγου. Το σίδερο αυτό είχε είτε το σχήμα ενός συμβόλου, είτε το όνομα του ιδιοκτήτη, π.χ. ΜΗΤΣΟΣ.
 
Βέβαια, οι Μεσαίωνες ήταν πολύ απάνθρωποι άνθρωποι, κι έτσι χρησιμοποιούσαν τον καυτηριασμό ως μέσο βασανιστηρίου, προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες από προδότες (πως δεν το σκέφτηκε αυτό ο [[Τζακ Μπάουερ]];). Οι βασανισμένοι συνήθως "έσπαζαν" και τα "ξερνούσαν όλα". Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα δεν θα μου άρεζε να τριγιρνώ στους δρόμους με το όνομα ΜΗΤΣΟΣ στον πισινό μου...
 
* Μια ενοχλητική συνήθεια που έχουν κάποιοι-κάποιοι κύριοι εδώ στην Φρικηπαίδεια να γράφουν άσχημα πράγματα για έναν καθηγητή τους στο πανεπιστήμιο ή κάποιον κύριο ονόματι "Darksaga". Α, επί τη ευκαιρία, αν ψάχνετε αυτό το άρθρο, καήκατε. Δεν θα το βρείτε. Το σβήσαμε μια και καλή!
 
 
 
<center><font size=5>'''ΜΗΝ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΦΡΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ! ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΩΔΙΑ! ΚΑΙ ΓΙΑ ''ΓΝΩΣΤΑ'' ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΙΝΑ! Α, ΜΑ ΠΙΑ!'''</font></center>
1.457

επεξεργασίες