Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Αλλαγές

LHC

Καμία αλλαγή στο μέγεθος, 12:57, 9 Οκτωβρίου 2012
καμία σύνοψη επεξεργασίας
O LHC (Large Hadron Collider), στα ελληνικά Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων ή η Μεγάλη Μπιλιοσυγκρουστιέρα) είναι ένας επιταχυντής στοιχειωδών αδρονίων ([[σωματίδιο|σωματιδίων]]) στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών [[CERN]] της Γενεύης.
Οι πρώτες δέσμες πρωτονίων κατά την αυτή φορά άρχισαν να κυκλοφορούν στον επιταχυντή στις 10 Σεπτεμβρίου του 2008, ενώ οι πρώτες συγκρούσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν αργότερα με αντίθετη φορά, εφόσον ολοκληρωθεί η σταθερότητα των πρώτων αυτών δεσμών. Οταν Όταν θα γίνει μια επιτυχής σύγκρουση τότε θα γίνει αυτό που λέγετε ως γάμος, ή αλλιώς γαμήσι, το οποίο είναι φυσικό φαινόμενο και ½ του ±.
Η ιδέα του LHC προήλθε από τις Αμαζόνες που ήθελαν να ξεφορτωσούν ξεφορτώσουν αποτελεσματικά τους [[μαλάκας|μαλάκες άνδρες]] (ανδρόνια) με αποτελεσματικό επιστημονικό τρόπο. Δεν έμειναν ευχαριστημένες με το ρυθμό, καθώς οι μαλάκες ξεφύτρωναν παντού και αποφάσισαν να αποσχιστούν από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό που γράφεται παρακάτω είναι η εκδοχή που υποστηρίζουν οι μαλάκες.
== Ιδέα κατασκευής ==
Κάποτε σε ένα μπαρ στις Γαλλικές Άλπεις το 1993, παίζανε μπιλιάρδο κατι κάτι [[φίλοι]], που μόλις γνωριστήκανε.Την ώρα που παίζανε συζητούσαν για διάφορα καθημερινά θέματα όπως: το φαινόμενο της πεταλούδας, τη θεωρία του χάους, σκουληκότρυπες, γαλλικό jenga, για τους αντιδραστηρες αντιδραστήρες του [[Τσέρνομπιλ]], για χελγκέιτς, για [[Μπιλ Γκέιτς]], για τις ελληνικές ταινίες εποχής 1980 και μετά, σινεμά στον Άρη, για τον Λιακόπουλο και διάφορες ιδέες για την υλοποίηση στη σύγχρονη τεχνολογία της μηχανικής των ιονισμένων σωματιδίων ενέργειας με στροβιλική ροή (ιδέες για την [[εξεταστική]] τους).
: Εκεί διαπιστώθηκε η ιδέα της Μεγάλης Μπιλιοσυγκρουστιέρας και μάλιστα κάποιοι λέγανε ότι ήταν σκέψη του νεοτραγικού φιλόσοφου-καλλιτέχνη (ένας έψιλον ίσως) [[Τέλη Σταλόνε]] σχηματίζοντας πρώτος την ιδέα πριν οποιοδήποτε γάλλοΓάλλο.
Ήταν τη στιγμή που η άσπρη [[μπάλα]] έκανε τόσο πολυ πολύ σπιν που έκανε πέντε φορές [[καραμπόλα]] με όλες τις μπάλες και σχηματίστηκαν τρύπες στις γωνίες και στις δύο μεγάλες πλευρές, με τα εξής κουφά ερωτήματα να έχουν δημιουργηθεί.
*Ήταν κομμάτι ενεργειών των Γάλλων αυτή η "αστρική προβολή" ή είναι πράγματι η ολοκλήρωση των ιδεών στη μια αυτή σκέψη, που ήταν να γεννηθεί πριν τη μεγάλη καραμπόλα από τον Τέλη Σταλόνε;
13
επεξεργασίες