Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ισραήλ»

1.924 bytes προστέθηκαν ,  23:49, 16 Νοεμβρίου 2006
καμία σύνοψη επεξεργασίας
 
 
== Βασικά στοιχεία ==
Η Ισραήλ α.ε. -αλλιώς γνωστή ως το Ισραήλ- είναι μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που δρστηριοποιείται στους εξής σημαντικούς κλάδους:
*Πόλεμοι -ιδίως στη μέση ανατολή και πάντα απέναντι σε πρακτικά άοπλους αντιπάλους; συχνά με όπλα άλλων-.
 
Η εταιρεία απασχολεί άγνωστο αριθμό υπαλλήλων αλλά όλοι συμφωνούν οτι η τάξη μεγέθους είναι τα εκατομμύρια. Επίσης η εταιρεία φημίζεται για το εργασιακό της καθεστώς καθώς κανένα στέλεγχός της δε χρειάζεται να κάνει καμία απολύτως εργασία που απαιτεί έστω και την παραμικρή φυσική δραστηριότητα, ενώ οι πιό χαμηλόμισθοι υπάλληλοί της είναι συγκρίσιμοι με τοςτους πιό υψηλόμισθους όλων των ανταγωνιστών.
 
Το Ισραήλ έχει στήσει μεγάλο αριθμό θυγατρικών εταιριών από τις οποίες οι πιό σημαντικές είναι το [[Διεθνές Νομισματικό Ταμείο]], η κυβέρνηση των [[ΗΠΑ]] και ότι απέμεινε από τον [[ΟΗΕ]].
 
Από νωρίς σχηματίσθηκαν παρακλάδια της θυγατρικής στις ΗΠΑ, και σύντομα έσπασε ο δεσμός της θυγατρικής Ισραήλ με τη μητρική Β.Α. Στη συνέχεια και μετά από έντονες προσπάθειες η ανταγωνιστική εταιρεία ΗΠΑ αποφάσισε να ιδρύσει μυστικό καρτέλ με την Ισραήλ α.ε. να διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο. Τη δεκαετία το '80 το καρτέλ είχε πλέον εγκαθιδρυθεί πλήρως και υπάρχει μέχρι και τώρα. Δύο δεκαετίς, αρκετούς πολέμους και αρκετά δισεκκατομμύρια πολεμικών εξοπλισμών μετά η Ισραήλ α.ε. έγινε διεθνής υπερδύναμη με [[πυρηνικά όπλα]] και την άνεση να ειβάλλει όπου θέλει ανενόχλητη ενώ ταυτόχρονα δέχεται προτάσεις του τύπου 'Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ζήτημα. Θα έχουμε μία απόφαση σε 5 χρόνια' από την εμφανώς συγκινημένη διεθνή κοινότητα.
 
== Παραδείγματα επιχειρηματικής δραστηριότητας ==
Το Ισραήλ, ως μέρος των πολεμικών του επιχειρήσεων συντηρεί δύο μεγάλα πεδία βολής και ελέγχου ποιότητας νέων όπλων, καθώς και ένα τρίτο, μαγαλύτερο πεδίο βολής για μαζικές ασκήσεις. Τα μικρά πεδία είναι η [[λωρίδα της γάζας]] και η [[δυτική όχθη]] ενώ το μεγάλο πεδίο ονομάζεται [[Λίβανος]]. Οι ασκήσεις και έλεγχοι ποιότητας της εταιρείας έχουν ενοχλήσει κάποιους κάστορες της ερήμου οι οποίοι κάθε τόσο κροταλίζουν τα δόντια τους και κόβουν δέντρα που αφήνουν να πέσουν προς τα αρχηγεία της εταιρείας. Τότε για λόγους ασφαλείας η αεροπορία της εταιρείας στέλνεται να κατασρτέψει τις φωλιές τους. Αυτή η συνεχής διαμάχη έχει πετύχει ως τώρα την οργάνωση της αντιστασιακής/τρομοκρατικής οργάνωσης των καστόρων που ονομάζεται [[Χαμάς]] αλλά στη γλώσσα των καστόρων προφέρεται Γαμάς, και υποστηρίζει οτι με το να προσπαθεί να εξισσοροπήσει τη συνεχή ροή αίματος θα πετύχει να ανατρέψει την εταιρία -η οποία με τη σειρά της πιστεύει οτι αν συνεχίσει τη ροή αίματος θα εξαφανίσει αργά ή γρήγορα τους κάστορες-.
 
{| align="center" class="{{{id}}}" style="background: #FFFFFF; border: 2px outset #000; padding: .2em; margin-bottom: 3px; font-size: 95%; width: auto;"
| style="padding-right: 4px; padding-left: 4px;" | <div align="center">'''ΠΡΟΣΟΧΗ!'''<br><br><small>Αυτό το άρθρο έχει πολύ ωψμίψωμί ακόμα. Ελάτε να φάτε! Ο μυθικός Αρθούρος θα συνεχίσει να το σμπληρώνει, αλλά κάθε άλλη προσφορά καλοδεχούμενη!</small></div>
|}
92

επεξεργασίες