Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Αλλαγές

Ταινία

70 bytes προστέθηκαν, 12:36, 18 Φεβρουαρίου 2007
καμία σύνοψη επεξεργασίας
'''Ταινία''' ονομάζεται μια μακρόστενη σκουληκαντέρα (από το ''σκώληξ'' και ''άντερο'') που ζει παρασιτικά μέσα στο άντερο των ξενιστών της, που ονομάζονται [[σινεφίλ]]. Αποτέλεσμα είναι οι σινεφίλ να τρώνε τον [[αγλέουρας|αγλέουρα]] χωρίς να παχαίνουν. Η υποτροπιάζουσα λοίμωξη από ταινία ονομάζεται [[σαπουνόπερα]]. Οι ταινίες που ανακάλυψε ο φυσιοδίφης [[Θόδωρας Αγγελόπουλος]] στο δέλτα του Ορινόκου, λίγο μετά τα Μάλγαρα, έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής, π.χ. ''μια αιωνιότητα και μια μέρα''. Αν δηλαδή στην πέσει μια ταινία του Θόδωρα, κοινώς την έκατσες.
Οι [[κριτικοί κινηματογράφου]] είναι μουστακαλήδες με μαύρα πουκάμισα Lacoste από ένα χωριό της Κρίτης, και ειδικεύονται στην θεραπεία των σινεφίλ από τη μάστιγα της ταινίας. Έχουν στη φαρέτρα τους ειδικές μεθόδους [[ξεμάτιασμα|ξεματιάσματος]], που βρίζουν την ταινία μέχρι βαρεθεί και να εγκαταλείψει το άντερο του ξενιστή.
Υπάρχουν πολλά είδη ταινίας. Η μονωτική, η κινηματογραφική, η κολλητική, και η αυτοκόλλητη. Η μονωτική είναι η τελευταία ταινία που είδε ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν. Μαλακία ανέκδοτο, λένε οι κριτικοί.
{{κοτσάνα}}
20
επεξεργασίες