Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Αλλαγές

Οττινανισμός

21 bytes αφαιρέθηκαν, 15:28, 22 Μαΐου 2011
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
{{κοτσάνα}}
 
O '''οττινανισμός''' είναι πάθηση των ''όττις'', πλασμάτων που συχνάζουν στους ανελκυστήρες και κατά την οποία το μέγεθός τους ελαττώνεται στο μισό. Ως αποτέλεσμα αδυνατούν να πατήσουν τα κουμπιά και περιμένουν μήπως τους εξυπηρετήσει κάποιος διερχόμενος, αλλά οι τελευταίοι πατάνε ό,τι να 'ναι.
Οι Εβραίοι του Ισραήλ έχουν βρει την καλύτερη λύση για τον οττινανισμό. Έχουν ορίσει ορισμένους ανελκυστήρες σαν "Sabbath elevator" (ανελκυστήρας του Σαββάτου). Σύμφωνα με την [[Εύη Δρούτσα|τόρα]], το Σάββατο δεν πρέπει να κάνουν δουλειά (όπως π.χ. να πατάνε κουμπιά στον ανελκυστήρα), συνεπώς οι ανελκυστήρες του Σαββάτου έχουν ρυθμιστεί για να σταματούν σε κάθε όροφο από μ'ονοι μόνοι τους. Έτσι, με τον τρόπο αυτό βολεύονται και τα ''όττις'', για τα οποία το Σάββατο είναι η καλύτερή τους μέρα.
''ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΟΤΤΙΝΑΝΙΣΜΟΥΝέα άποψη περί οττινανισμού''
Σύμφωνα με γνωμικό [[Άννα Βίσση|ειδικών]] σε χρόνιες ασθένειες, ο οττινανισμός είναι σοβαρή αλλά μη μεταδοτική [[μαζοχισμός|σεξουαλικής φύσεως ασθένεια]], φορείς της οποίας συχνά τείνουν να οδηγούνται στην παρακμή και στην αυτοκαταστροφή (βλ.[[Βριλ]]).
18.506
επεξεργασίες