Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Καυτηριασμός»

78 bytes προστέθηκαν ,  16:40, 30 Ιουνίου 2011
μ
τόνοι/λινκ/κλείνω cause Server not found λόγω επερχόμενης μπόρας
(Adding categories)
μ (τόνοι/λινκ/κλείνω cause Server not found λόγω επερχόμενης μπόρας)
Ο ''καυτηριασμός'' (αρσενικό, γένους θηλυκού, πληθυντικού αριθμού και τρίτου βαθμού) μπορεί να είναι δύο πράγματα:
 
'''α)''' Μια αρχαία τεχνική που χρησιμοποιόταν στο Μεσαίωνα και πιο πριν (βασικά, από τότε που οι άνθρωποι βρήκαν το βιβλίο "Το Σίδερο και πωςπώς να το αξιοποιήσετε") για να στιγματίζονται τα ζώα, π.χ. τα [[άλογο|άλογα]].
 
Επειδή οι πινακίδες δεν είχαν εφευρεθεί τότε (και καλά, τόσο δύσκολο ήταν να πάρουν μια σανίδα και να την κρεμάσουν στα πισινά του ζώου;), οι Μεσαίωνες -μ' αρέσει να τους λέω έτσι!- έβαζαν ένα κομμάτι καυτό σίδερο στο μπούτι του αλόγου. Το σίδερο αυτό είχε είτε το σχήμα ενός [[Ομάδα Έψιλον|συμβόλου]], είτε το όνομα του ιδιοκτήτη, π.χ. [[Μήτσος|ΜΗΤΣΟΣ]].
 
Βέβαια, οι Μεσαίωνες ήταν πολύ απάνθρωποι άνθρωποι, κι έτσι χρησιμοποιούσαν τον καυτηριασμό ως μέσο βασανιστηρίου, προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες από προδότες (πωςπώς δεν το σκέφτηκε αυτό ο [[Τζακ Μπάουερ]];). Οι βασανισμένοι συνήθως "έσπαζαν" και τα "ξερνούσαν όλα". Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα δεν θα μου άρεζε να τριγιρνώ στους δρόμους με το όνομα ΜΗΤΣΟΣ στον [[κώλος|πισινό]] μου...
 
'''β)''' Μια αποδεδειγμένη ιατρική μέθοδος για τη φραγή της αιμορραγίας. Αυτή η μέθοδος έκανε θράυσηθραύση στους [[Τα πάντα|παν]]-κόσμιους πολέμους οπουόπου η σειρά των γεγονότων πήγαινε καπωςκάπως έτσι:
 
σφαίρα --> κόβω πόδι/χέρι ( ηή και τα δύο) --> καυτηριασμός
 
Σήμερα, η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται μόνο σε ωτορινολαρρυγολογικές εγχειρήσεις και σε απομάκρυνση βδέλλας από το στέρνο μιας φάλαινας.
 
'''γ)''' Μια ενοχλητική συνήθεια που έχουν κάποιοι-κάποιοι κύριοι εδώ στην [[Φρικηπαίδεια]] να γράφουν άσχημα πράγματα για έναν καθηγητή τους στο πανεπιστήμιο ή κάποιον κύριο ονόματι "Darksaga". Α, επί τη ευκαιρία, αν ψάχνετε αυτό το άρθρο, καήκατε. Δεν θα το βρείτε. Το σβήσαμε μια και καλή! Ηθικό δίδαγμα...
 
 
18.506

επεξεργασίες