Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Εκκλησιαστική Περιουσία

Αναφέρεται στο πλήθος των κινητών και ακινήτων το οποία δικαιωματικά ανήκουν στον Θεό και η εκκλησία οφείλει να τα ανακτήσει. Μέσω της εκμετάλλευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας θα μπορέσει η Εκκλησία μας να βοηθήσει τους φτωχούς επιχειρηματίες και πολιτικούς να δουν και αυτοί άλλη μια άσπρη μέρα.

ΠροέλευσηΕπεξεργασία

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, την έβδομη ημέρα ξεκουράστηκε και κάθισε και σκέφτηκε πολλά. Την όγδοη ημέρα ο Θεός αποφάσισε να ορίσει διαχειριστές του δημιουργήματός του τους παπάδες καθώς τους έκρινε πιο δαιμόνιους και από τους Εβραίους και από τους Σκωτσέζους. Από εκεί η εκκλησία απέκτησε το δικαίωμα να έχει ιδιοκτησία και να θέλει, ασκώντας το ιερό της καθήκον, να την μεγαλώσει διεκδικώντας την κρατική περιουσία.

Γνωστές Εκκλησιαστικές ΑξιώσειςΕπεξεργασία

  • Μετά από έρευνες δεκαετιών ο ιερέας Μακρυπαντελόνιος ο Λαμογεύς ανακάλυψε χρυσόβουλο με την σφραγίδα του Μοργκόθ επιβεβαιωμένο και από τον Σάουρον που παραχωρεί το σύνολο της δυτικής Μέσης Γης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Έχουν ήδη κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες και αναμένεται απόφαση του Λ.Σ.τ.Ε. (Λαδωμένο Συμβούλιο της Επικρατείας).
  • Ευρέθη φιρμάνι σε χάλκινη πλάκα όπου οι Ελ παραχωρούν την εκμετάλλευση όλων των αστρικών σωμάτων του Άλφα Κενταύρου στους μοναχούς της μονής Βατοπεδίου. Τα δικαιώματα έχουν πωληθεί ήδη σε Φερενγκιανορωμυλιανή κοινοπραξία έναντι υψηλού αντιτίμου.
  • Στο Α.Τ. Ζωγράφου κατατέθηκε μήνυση από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος προς την Επαναστατική Ομοσπονδία με αξιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για την καταστροφή των δύο Ντεθ Σταρ από τους τελευταίους καθώς με Αυτοκρατορική Βούλα του Παλπατίνου είχαν παραχωρηθεί ως χρησικτησία στον Ναό.
  • Μήνυση και αγωγή εκατομμυρίων ευρώ από την Ιερά Σύνοδο προς τα ψάρια του Αιγαίου για παράνομη προσπέλαση σε ιδιόκτητο χώρο καθώς οι κληρικοί παρουσίασαν την διαθήκη του θεού Ποσειδώνα όπου εκεί αναγράφεται η παραχώρηση του Αιγαίου ως κληρονομιά στον Άι-Νικόλα. Ο Άγιος διατηρεί την ψιλή κυριότητα αλλά την επικαρπία την έχει η Ιερά Σύνοδος. Το Αιγαίο ΔΕΝ ανήκει στα ψάρια του.