Γενικες πληροφοριεςΕπεξεργασία

Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Ελεάνα Παπαϊωάννου.

Η πασίγνωστη Ελεάνα Παπαϊωάννου, Ελ-λεανα απ' τις λίγες, έγινε ευρέως γνωστή σε ένα απίθανο διαγωνισμό ταλέντων, την "Ιστορία της Δόξας" (φέιμστόρι, ελληνιστί). Ερμήνευσε με τη βαθιά φωνή της αισθαντικά κομμάτια, ιδίως Ιταλικής όπερας, και πέρασε στο Πάνθεον της ιστορίας με το απόκρυφο φιλί της με τον άντρακλα-αλλά-πρόκειται-και-να-παντρευτώ-γι-αυτό-ξύπνα-θανάση, Θάνο Πετρέλη.

Η Ελεάννα έχει επίσης μείνει γνωστή σε όσους ασχολούνται με σκουπίδια για την περίφημη ατάκα της "Αν ξαναπιάσεις στο στόμα σου την οικογένεια μου θα γινω σκύλα και θα σου βγάλω τα μάτια ρε συ Άσπα".

ΈργοΕπεξεργασία

Η Ελ-λεάνα έχει παράξει πλούσιο μουσικό έργο ενώ φημίζεται για το άσμα της "Τέσσερις και μισή , πού να σαι συ;", με τις εναλλακτικές εκδοχές "Τέσσερις και μισή, δεν φταις εσύ (εγώ φταίω που τραγουδάω)", "Τέσσερις και μισή, πωπω νύσταξα η κουλή", "Τέσσερις και μισή, ξημέρωσε ρε συ!". Επ'ισης έχει διακριθεί για άλλα 2-3 μεγάλα κομμάτια, τα οποία είναι τόσο μεγάλα που δεν χωράνε στο άρθρο.

ΣήμεραΕπεξεργασία

Φήμες υποστηρίζουν ότι ετοιμάζει το νέο της δίσκο, "Πάλι τέσσερις και μισή, δεν τρώω και έμεινα η μισή", και κάποια άλλα, με νέο ρυθμό, και πρωτοτυπία όπως το "Οχτώ και σαράντα εφτά, πάλι χάνω τη δουλειά ", και το "Δέκα παρά τέταρτο το πρωί, πάω να φάω ένα κρουασάν η καψερή".