Ενεργεια δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι. Οι απιστήμονες (α - πίστη, δηλαδή αυτοί που δεν πιστεύουν ό,τι τους λέει ο υπόλοιπος κόσμος και κάθονται και σκέφτονται δύσκολους μαθηματικούς τύπους για να αποδείξουν τα πάντα σάμπως και θέλουν απόδειξη) προσπαθούν επί αιώνες να ανακαλύψουν τι πραγματικά είναι η ενέργεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ορισμούς για την ενέργεια έχουν δώσει πολλοί, μεταξύ τους ο Τσακ Νόρρις, ο Όσκαρ Ουάιλντ, o Ισαάκ Νεύτωνας, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και άλλοι πολλοί. Επικρατέστερος όμως φαίνεται πως είναι ο όρισμος του Χιονάνθρωπου σύμφωνα με τον οποίο ενέργεια είναι ένα πράγμα το οποίο μας δίνει υπεράνθρωπες δυνάμεις για να πολεμήσουμε το κακό όταν μας έχουν τελειώσει τα σπίρτα αφού είμαστε θηλαστικά με δύο πόδια και δύο χέρια.

Είδη ενέργειαςΕπεξεργασία

Υπάρχουν πολλα είδη ενέργειας:

  • Κινητική ενέργεια: Ενέργεια που κινείτε,
  • Δυναμική ενέργεια: Ενέργεια που μας δυναμώνει (το αποτέλεσμα όταν πιούμε φραπέ),
  • Σωματική ενέργεια: Ενέργεια που μας βοηθά να σηκώνουμε βάρη στο γυμναστήριο, και την αποχτούμε πίνοντας συμπληρώματα ή βάζοντας ενέσεις,
  • Ενέργεια φαγητού: Ενέργεια που αποχτούμε τρώγοντας φαγητό, κυρίως δημητριακά,
  • Εναλλακτική ενέργεια: Όλα τα άλλα είδη ενέργειας

Μέτρηση ενέργειαςΕπεξεργασία

Σύμφωνα με το SI (παγκόσμιο σύστημα μέτρησης διαφόρων απιστημονικών μεγεθών) η ενέργεια μετριέται σε κιλά ανά δευτερόλεπτο στη δευτέρα (Kg/S2). Μια θερμίδα (που είναι το μέγεθος που ο κόσμος μετράει την ενέργεια) είναι 0.01 Kg/s2.

Υπολογισμός ενέργειαςΕπεξεργασία

  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για το θέμα της ενέργειας.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


Οι απιστήμονες ανέκαθεν τσακώνονταν για τον ποιος βρήκε τον πιο δύσκολο και ακαταλαβίστικο τύπο για τον προσδιορισμό της ενέργειας.

Οι 3 πιο γνωστοί είναι:

  • Εκιν= 1/2*m*u2 (ενέργεια= μπάλες επί υαλοδοχεία στη δευτέρα)
  • Εδυν= mgh (ενέργεια = μπάλες επί γράμματα επί χιόνια)
  • Ε=mc2 (ενέργεια = μπάλες επί σίδερα στη δευτέρα)

Σε όλους τους τύπους κοινό στοιχείο είναι οι μπάλες. Έτσι μπορούμε να συμπεράνουμε πως οι μπάλες συνδέονται άμεσα με την ενέργεια. Έχοντας υπόψη αυτό, εξηγούμε γιατί οι αθλητές σε όλα τα αθλήματα με μπάλα (τένις, ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, baseball κτλ.) χρειάζονται μεγάλα ποσά ενέργειας.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.