“Πιο καυτό κι από την Πάρις Χίλτον!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για το εσωτερικό του πλανήτη


Το εσωτερικό της Γης είναι κάτι που κανένας δεν κατάφερε να τραβήξει φωτογραφία, απλώς γιατί είναι αδύνατον! Ο Ήλιος δεν μπορεί να τον φωτίσει, το οξυγόνο δεν μπορεί να το διαπεράσει, ο Άνθρωπος δεν μπορεί να τον φτάσει, ο τυφλοπόντικας μπορεί, αλλά βαριέται. Εμείς, όμως, έχουμε πάει, γιατί είμαστε βριλ και γεννηθήκαμε εκεί. Κι επειδή είμαστε ελεύθεροι, με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το Center of the World Theme Park, το οποίο είναι τόσο φανταστικό που κάνει το Allou! να μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο fun park. Πιάστε ένα βαγονάκι και ετοιμαστείτε: Θα μπούμε στα έγκατα της Γης!

Πρώτος όροφος: ΛιθόσφαιραΕπεξεργασία

Όπως η ατμόσφαιρα του πλανήτη αποτελείται από διάφορα στρώματα (τροπόσφαιρα, στρατόσφαιρα, μεσόσφαιρα κλπ.), έτσι και το εσωτερικό της Γης έχει τις δικές του "κουβέρτες", για να μην κρυώνει ο φλοιός. Η πρώτη, η λιθόσφαιρα, αποτελείται ως επί το πλείστον από πέτρες, κοτρώνες, και χαλίκια. Στα δεξιά σας, θα δείτε μια επιγραφή που λέει "DEMIS GADEMIS WAS HERE".

Δεύτερος όροφος: ΖεστόσφαιραΕπεξεργασία

Ωραία, τώρα βγάλτε τις μπλούζες σας, γιατί πλησιάζουμε στον πυρήνα του πλανήτη και κάνει ζέστη. Για λόγους οικονομίας, τα βαγόνια δεν διαθέτουν κλιματισμό, οπότε προσλάβαμε μερικούς υπηρέτες να σας κάνουν αέρα με φύλλα ελιάς.

Τρίτος όροφος: ΚοπρόσφαιραΕπεξεργασία

Προσοχή: Βάλτε στη μύτη σας τα μανταλάκια που σας δώσαμε πριν ανεβείτε στα βαγόνια. Τι; Δεν σας τα δώσαμε; Δεν πειράζει, κλείστε τη μύτη σας με τα δάχτυλά σας, γιατί σ' αυτό το εσωτερικό στρώμα τα δίκτυα αποχέτευσης ρίχνουν όλα τα κακάκια μας.

Τέταρτος όροφος: ΚαυτόσφαιραΕπεξεργασία

Ζεσταίνεστε, μήπως; Φτάσαμε στο πιο καυτό σημείο του εσωτερικού του πλανήτη. Όσοι είστε σατανιστές, μην κοιτάτε δεξιά κι αριστερά. Δεν είναι εδώ ο Διάβολος, τον ψάξαμε...

Πέμπτος όροφος: ΨητόσφαιραΕπεξεργασία

Πεινάσατε, μήπως; Κάτω από τις θέσεις σας θα βρείτε ζωντανά κοτόπουλα. Αρπάξτε τα, σηκώστε τα ψηλά, χώστε προσεκτικά ένα κλαδάκι στο σώμα και αρχίστε το φαΐ!

Πέμπτος όροφος: ΛιωνώσφαιραΕπεξεργασία

Λιώνετε, μήπως; Μην ανησυχείτε, είναι φυσιολογικό. Συμβαίνει σε όλους τους επισκέπτες της λιωνώσφαιρας, πριν πεθά... εεε... επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς. Έι, καθήστε στις θέσεις σας! ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ! Ωχ, τι συμβαίνει; Γιατί όλοι σκύβουν; Ή μήπως δεν σκύβουν; Μήπως... λιώνουν; Κι εγώ τι θα απογίνω; Τι...

Έκτος όροφος: ΠυρηνόσφαιραΕπεξεργασία

Συγγνώμη για πριν, παρασύρθηκα. Προχωρούμε λοιπόν στο πιο συναρπαστικό κομμάτι του πάρκου, την Πυρηνόσφαιρα (ΚερνΚουγκελ). Στο σημείο αυτό, όλοι οι επισκέπτες ερχόμενοι απο την λιωνώσφαιρα έχουν μετατραπει σε ένα εσάνς υπέρθερμου πελτέ θερμοκρασίας γύρω στις 3.000 μοίρες (degrees) Κέλβιν. Όμως η άνοδος της θερμοκρασίας δεν σταματά εδώ. Η πυρηνόσφαιρα δεν ονομάζεται έτσι επειδή βρίσκεται στον πυρήνα της γης, αλλα επειδή οι επισκέπτες διαχωρίζονται σε ηλεκτρόνια και πυρήνες (το ωραιότερο πλάζ-ε-μα του κόζ-ε-μου, για μένα είσαι εσύυυυ...) με κινητικές ενέργειες πολλών τερρακόταηλεκτρονιοβόλτ. Το πολύ καυτό αυτό πλάζ-ε-μα κατευθύνεται απο μαγνητικά πεδία σε ειδική δεξαμενή γεμάτη με παγάκια όπου κρυώνει και χρησιμοποιείται για την παραγωγή στρατιωτακίων Τζι-αη-Τζο και κουκλών Μπάρμπι.

Τελειώσαμε!Επεξεργασία

Ευχαριστούμε που μας πληρώσατε για να σας φέρουμε στο τέλος της ζωής σας. Ο βοηθός μου, ο Ιγκόρ, θα μαζέψει ό,τι απέμεινε από τον πελτέ που κάποτε σας έμοιαζε και θα τον χρησιμοποιήσει για να ταΐσει τον Δαίμονα των Επαναλήψεων. Καλή σας μέρα!