Ο Ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ είναι μοναχός, επενδυτής και μπίζνεσμαν γενικότερα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι αξιομνημόνευτη, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις στενές επαφές του με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα.


Παιδικά χρόνιαΕπεξεργασία

 
Στιγμιότυπο από τα παιδικά χρόνια του Κώστα.
 
Ο Κώστας δούλεψε σκληρά για να μαζέψει χρήματα για το Πανεπιστήμιο.

Ο Εφραίμ γεννήθηκε με το όνομα Κώστας Γαρύφαλλος σε ένα συνοριακό χωριό του Έβρου. Οι γονείς του, παρότι δεν κατάφεραν να του προσφέρουν τα υλικά αγαθά που απολάμβαναν τα άλλα παιδάκια της εποχής του, φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον αλληλοσεβασμού και κατανόησης εντός της οικογενείας. Ο Κώστας έμαθε να αγαπά το συνάνθρωπο και να νοιάζεται για το συλλογικό συμφέρον. Το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε ο Κώστας χαρακτηριζόταν από μία ιδιαίτερη αγάπη για το θείο. Ο πατέρας του ήταν ψάλτης στην εκκλησία της ενορίας τους και η μητέρα του αναλάμβανε καθήκοντα νεοκόρου.

Από πολύ μικρή ηλικία ο Κώστας άρχισε να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις οικονομικές επιστήμες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο βιβλία που ζητούσε από τη μητέρα του να του διαβάζει όταν πήγαινε για ύπνο ήταν Η Προτεσταντική Ηθική και το Πνεύμα του Καπιταλισμού και Η Γενική Θεωρία της Απασχόλησης, του Τόκου και του Χρήματος. Από την ηλικία των 6 ετών ήταν ήδη σε θέση να επιλύει δύσκολες αλγεβρικές εξισώσεις και στην ηλικία των 10 ετών έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: Κριτική στο Κεφάλαιο του Μαρξ, Μαρξ αυτός ο αποτυχημένος. Η μητέρα του κατάλαβε τότε ότι ο γιος της ήταν μία εκκολαπτόμενη διάνοια, αλλά η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν του επέτρεπαν να λάβει ανώτερη μόρφωση.

Κατανοώντας ότι το Πανεπιστήμιο και οι οικονομικές σχολές θα παρέμεναν ένα άπιαστο όνειρο, ο Κώστας αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην αγορά εργασίας για να εξοικονομήσει χρήματα για το Πανεπιστήμιο. Έτσι, το πρωί ο Κώστας φοιτούσε στο τοπικό Γυμνάσιο της περιοχής και το απόγευμα εργαζόταν σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων σαν καθαριστής.

Εφηβεία και σπουδέςΕπεξεργασία

 
Ο Κώστας όταν αποφοίτησε στις ΗΠΑ.

Ο Κώστας δούλευε σκληρά στο συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά δεν παραμελούσε ποτέ τα μαθήματά του. Η δουλειά πήγαινε πολύ καλά και ο Κώστας μετά από τέσσερα χρόνια στο συνεργείο είχε κερδίσει πλεόν τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη του αφεντικού του. Τα χρόνια της εφηβεία του δεν ήταν τα ταραγμένα χρόνια της νιότης γεμάτα έρωτες και περιπέτειες που ήταν για τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Ο Κώστας ήταν αφοσιωμένος στη δουλειά και τα μαθήματά του και έτσι δεν είχε χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές με αποτέλεσμα να αναπτύξει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και να κλειστεί στον εαυτό του. Ο Κώστας ποτέ δεν ήταν δημοφιλής στο σχολείο και τα άλλα παιδιά τον σνόμπαραν επειδή ήταν φτωχός. Συχνά τον αποκαλούσαν μπουχέσα, φλώρο, βρωμιάρη, πυραυλοκέφαλο και χοντροκώλη, αλλά εκείνος συνέχιζε σιωπηλός να ανεβαίνει το Γολγοθά του τρέφοντας αισθήματα συμπόνιας για αυτά τα παιδιά.


“Είσαι μπουχέσας ρεεεεεεεεεε !!!”

- Ένας συμμαθητής του Κώστα για τον Κώστα


Η μεγάλη ευκαιρία για τον Κώστα παρουσιάστηκε όταν έπεισε το αφεντικό του στο συνεργείο ότι η επιχείρηση έπρεπε να επεκταθεί για να αυξηθούν τα κέρδη. Έτσι, ο Κώστας με μια-δυο έξυπνες επενδυτικές κινήσεις κατάφερε να μετατρέψει το μικρό γωνιακό συνεργείο του κυρ - Παναγιώτη σε μία σύχρονη επιχείρηση που κατείχε το μονοπώλιο στην αγορά.

Έτσι, ο Κώστας είχε εξασφαλίσει επιτέλους τα χρήματα που χρειαζόταν για να σπουδάσει. Τελείωσε το Λύκειο και πέρασε στην ΑΣΟΕΕ. Όταν τελείωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα, έφυγε για τις ΗΠΑ όπου σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων. Μετά το τέλος των σπουδών του ο Κώστας επέστρεψε στην Ελλάδα.


Επαγγελματική σταδιοδρομίαΕπεξεργασία

 
Ο Κώστας ήταν πλέον ένας από τους οικονομικά ισχυρότερους άντρες της Ελλάδας.

Μετά τον αιφνίδιο και ύποπτο θάνατο του ιδιοκτήτη του συνεργείου, ο Κώστας βρέθηκε ο μοναδικός του κληρονόμος και ανέλαβε γρήγορα τη διοίκηση της εταιρίας. Τα κέρδη ήταν ιδιαίτερα υψηλά, αλλά το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Κώστα δεν του άφηνε περιθώριο να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Αποφάσισε να επεκτείνει τον τομέα δραστηριοποίησης της επιχείρησης και γρήγορα κατάφερε να εξαγοράσει μεγάλες επιχειρήσεις μεταποίησης μετάλλου, καθώς και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η μεγάλη επιτυχία έφερε σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών εχθρών. Ο Κώστας συχνά κατηγορήθηκε ότι εφάρμοζε μαφιόζικες μεθόδους για να εξαγοράζει τις επιχειρήσεις που ήθελε. Κατηγορήθηκε για 23 δολοφονίες, 9 εμπρησμούς και 45 εκβιασμούς, αλλά η αλήθεια έλαμψε στις δικαστικές αίθουσες και ο Κώστας αθωώθηκε και τις 19 φορές που κατηγορήθηκε.

 
Ο Κώστας σε φωτογράφιση για μηνιαίο αμερικανικό περιοδικό.

Η λαμπρή πορεία του συνεχίστηκε, καθώς ο Κώστας κατόρθωσε να γίνει ιδιοκτήτης του 56% των κερδοφόρων επιχειρήσεων της Ελλάδας και να εξελιχθεί σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. Παρά τη μεγάλη του επιτυχία, όμως, ο Κώστας παρέμεινε ταπεινός και νοιαζόταν για τον συνάνθρωπο. Βέβαια, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αφού τόσο οι γονείς του, όσο και όλοι οι παλιοί του συμμαθητές δολοφονούνταν ο ένας μετά τον άλλο από άγνωστους μανιακούς.

Η αφοσίωση στο ΘεόΕπεξεργασία

 
Ο Κώστας λέγεται πια Εφραίμ.

Παρά τη δόξα και τα πλούτη που είχε αποκτήσει ο Κώστας, παρέμενε πιστός και αφοσιωμένος στο Θεό. Κάθε Κυριακή έψαλε στην εκκλησία της ενορίας του. Οι θαμώνες της εκκλησίας τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο και πάντα μιλούσαν για την καθαρότητα της ψυχής του και την ευσέβειά του. Ο Κώστας δεν είχε σκεφτεί ποτέ να μονάσει μέχρι που ένα τρομερό συμβάν αναστάτωση τη ζωή του. Ήταν 21 Απριλίου και ο Κώστας ένιωθε μια ανεξήγητη αγαλλίαση στην ψυχή του. Ήθελε να βγει έξω και να αρχίσει να τραγουδάει για την ομορφιά της μέρας που είχε ξημερώσει. Όμως, κάποιοι με τους οποίους φαίνεται πως είχε επαγγελματικές διαφορές αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν. Ο Κώστας τότε απογοητεύτηκε και έχασε την πίστη του στους ανθρώπους. Μόνος και ορφανός, είχε μόνο ένα στήριγμα. Το Θεό. Και έτσι πήρε την απόφαση να μονάσει στη μονή Βατοπεδίου. Άλλαξε το όνομά του σε Εφραίμ και αποφάσισε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη μονή. Βέβαια, ποτέ δεν άφησε τις επιχειρήσεις που με τόσο κόπο είχε καταφέρει να δημιουργήσει.

Η ζωή στη μονή γοήτευσε τον Εφραίμ που είχε πια βρει τον αληθινό του προορισμό στη ζωή. Γρήγορα ανέπτυξε σχέσεις με τους άλλους καλόγερους και ανέλαβε να τους κάνει κάποια μαθήματα πάνω στα Οικονομικά και τη Διοίκηση επιχειρήσεων. Ιδιαίτερες σχέσεις ανέπτυξε με το μοναχό Αρσένιο, τον οποίο προσέλαβε ως bodyguard.

 
Ο Εφραίμ με τους Καραμανλή και Ρουσόπουλο σε καλοκαιρινό gala στη μονή.

Ο Εφραίμ συνέχισε να διοικεί τις επιχειρήσεις του, ενώ προσέλαβε και αρκετούς μοναχούς σε θέσεις συμβούλων. Παράλληλα, άρχισε να συναναστρέφεται με άτομα από την πολιτική ζωή της Ελλάδας όπως ο Μπούλης και ο γιος του ταχυδρόμου. Ιδιαίτερα αγαπητός για το καυστικό του χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής στους πολιτικούς κύκλους.


Το σκάνδαλοΕπεξεργασία

 
Ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

Οι δουλειές στη μονή πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο και ο - ηγούμενος πλέον (μέχρι τότε ήταν προηγούμενος) - Εφραίμ αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη μεσιτεία. Ο κόσμος όμως δεν μπόρεσε να εκτιμήσει το μέγεθος και την αξία της φιλίας του με τους λειτουργούς του Ελληνικού Δημοσίου και το φθινόπωρο του 2008 ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Η κοινή γνώμη ποτέ δε συνειδητοποίησε ότι η μεταβίβαση από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου του Ολυμπιακού χωριού στη μονή Βατοπεδίου και η ανταλλαγή του με παρόχθιες περιοχές της Βιστωνίδας που δικαιωματικά άνηκε στη μονή δεν ήταν τίποτε άλλο από μία πράξη φιλίας. Άλλωστε και στην Ομηρική εποχή, η ανταλλαγή δώρων μεταξύ παλαιών γνωστών ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Ο ηγούμενος Εφραίμ κατηγορήθηκε άδικα ότι κατέχει off shore εταιρίες, αλλά είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι η αλήθεια θα λάμψει μέσα από τις εξεταστικές. Εξ άλλου αφού κατείχε τη Βιστωνίδα, πώς μπορούσε να ΜΗ φτιάξει εταιρείες off-shore, στο βουνό θα τις έφτιαχνε;

“Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του Βατοπεδίου.”

- Η ελληνική δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

“Θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.”

- Η ελληνική πολιτική ηγεσία για την υπόθεση Βατοπεδίου

“Είμαι θύμα πλεκτάνης.”

- Ο ηγούμενος Εφραίμ για τις κατηγορίες εις βάρος του.

Ο Εφραίμ και το περιβάλλον του είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για μία καλοστημένη απάτη και ότι η αλήθεια θα λάμψει. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του (γιατί αν βάλει ο Εφραίμ το δικό του θα εξαφανιστεί κάθε ίχνος από προσώπου Γης).

Το παιχνίδιΕπεξεργασία

 
Το παιχνίδι Παπάς the game.

Κάποιοι προβοκάτορες, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ηγούμενος Εφραίμ το τελευταία διάστημα για να πλουτίσουν εις βάρος του και έτσι δημιούργησαν το παιχνίδι Παπάς the game.


Έχουν πει για τον ηγούμενο ΕφραίμΕπεξεργασία

“Αυτός θα πούλαγε και τη μάνα του.”

- Κάποιος για τον ηγούμενο Εφραίμ.

“Ήταν ατύχημα. Για πόσο ακόμα θα με κυνηγάει;”

- Ο ηγούμενος Εφραίμ για τις κατηγορίες εις βάρος του.

“Είναι άνθρωπος του Θεού.”

- Η Ελένη Λουκά για τον ηγούμενο Εφραίμ.

“Είμαστε αθώοι. Η αλήθεια θα λάμψει.”

- Ο μοναχός Αρσένιος για τις κατηγορίες εις βάρος τους.

“Είμαι θύμα πλεκτάνης.”

- Ο ηγούμενος Εφραίμ για τις κατηγορίες εις βάρος του.

“Συκοφαντίες! Δεν τον γνωρίζω τον κύριο!”

- Η Πλεκτάνη για τις κατηγορίες εις βάρος της.

“βρε τον ξεπουλημένο!”

- Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον ηγούμενο Εφραίμ.   Π  Σ  Ε

Θρησκεία


Θεότητες: Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας | Τσακ Νόρις | Ιησούς Βοσκός | Αντίχριστος | Θεός | Θεός Πέος | Άγιο Πνεύμα | Παναγία η Σουβλακοκρατούσα | Όσκαρ Ουάιλντ | Σταμάτης Γονίδης | Σουβλάκι Magnus | Βριλ | Μηνάς | Κθούλου | WEEGEE | Η Μεγάλη Μητέρα | Γκιύγκας | Μητέρα-Αγελάδα | Αόρατη Ροζ Μονόκερος
Κήρυκες / Ημίθεοι / Προφήτες: Λιακόπουλος | Έφη Θώδη | Ελένη Λουκά | Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος | Μπομπ ο Μάστορας | Τζ. Ρ. Ρ. Ρ. Ρ. Τόλκιν | Πρωτόπλαστοι | Πόντιος Πιλότος | Εφραίμ | Βελόπουλος | Μοναχός Παστίτσιος | Ο παπάς ο παχύς | Πρίαπος | Χ.Φ. Λάβκραφτ
Άγιοι: Οσία Παρθενία η Μετανοήσασα | Όσιος Ονούφριος ο Παρηγορητής | Ιωάννης ο Χρυσόστομος | Κοσμάς ο Αετός | Άγιος Μάμας | Άγιος Πέτρος | Άει σιχτίρ | Άη Λάιτερ | Άγιος Βασίλης | Άη Ποντ | Άη Φον | Άη Λάινερ | Άη οφ δε Τάιγκερ | Όλοι οι Άγιοι "Άη" μαζί | Άγιος Μόγλης | Άγιος Βαρουφάκιος ο Αιγινήτης - Πάτερ Μνημόνιος | Άγιος Φλώρος
Ιδεολογία: Ο Καιρός Γαρ Εγγύς | Δημιουργισμός | Παπάς:The Game | Ναζισμός | Χριστιανισμός | Μασόνοι | Μπαοκισμός | Ταβανισμός | Μαλβινισμός | Ιερά Εξέταση / Επανεξέταση | Δόγματα | Twilight | Homo Masturbalis | Αθεϊσμός | Βοδισμός | Οπίσθια Εναέρια Περιστροφή
Θρησκευτικές Οργανώσεις: Εκκλληστεία | Αδελφότητα του Κάμελοτ | Αδελφότητα της Πύρινης Μέδουσας | Αδελφότητα του Κρουασάν | Θύρα 13
Ύμνοι: Κάλαντα | Δευτέρα προσευχή | Ωδή εις τον Κθούλου | Χάκερ ημών | Κάρτερ ημών | Πιστεύω (σκέτο) | Πιστεύω του Θεού | Πιστεύω της Φρίκης | Πιστεύω της επιστήμης | Πιστεύω του φραπέ | Πιστεύω του Ikariam | Πιστεύω εις μίαν σούβλαν / εις έναν Μόγλην / εις ένα Gamato / εις έναν Γκολ | Ύμνος εις το Πάσχαν
Ιεροί Τόποι: Παράδεισος | Βατικανό | Άγιον όρος | Ναός του Κθούλου | Βαλχάλλα
Κι άλλες πίπες...
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.