Η λέξη αυτή είναι λιγο πολύ γνωστή σε όλους. Πόσα πραγματικά όμως γνωρίζουμε για αυτή;

ΕμφάνισηΕπεξεργασία

Η λέξη αυτη απαντάται στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, στην εποχή της Χούντας, στη Μετεωρολογία, στη συνταγή για μουστοκούλουρα της Θείας Ευτέρπης και στο νερό της τουαλέτας 1.2652 δευτερόλεπτα αφότου τραβήξεις το καζανάκι. Αν έχει προηγηθεί αφόδευση ή έστω ούρηση μερικά λεπτά μετά απο κατανάλωση φρέσκων μουστοκούλουρων της προαναφερθείσας γυναικός το αποτέλεσμα είναι γκαραντί, ακόμα και αν είσθε Emo, Trendy, Κάγκουρας ή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

ΠροέλευσηΕπεξεργασία

Η λέξη αυτή οφείλει το όνομά της στον Μέγα φυσικό, ζωγράφο, ποιητή, μοντέλο, μακαρονά και κτηνοβάτη του αιώνα μας, Ζογζ Ζαβαγακάτγ, η καταγωγή του οποίου παραμένει άγνωστη. Διάφορες χώρες την διεκδικούν, με πρώτη το Πακιστάν και ύστερα την Αλβανία, ενω πιο απίθανες εκδοχές αποτελούν ο Καναδάς και η Γαλλία. Ανεξαρτήτως τούτου, ο πεφωτισμένος αυτός επιστήμων έχει κάνει πολλές λαμπρές ανακαλύψεις (όπως τη συνάρτηση που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί το μέγεθος της ηδονής που βιώνει μια ενήλικη αγελάδα κατα την συνεύρεση της με αρσενικό "εκπρόσωπο" του ανθρωπίνου γένους), τις οποίες δυστυχώς δεν καλούμαστε να αναπτύξουμε σε αυτό το άρθρο.

ΧρήσειςΕπεξεργασία

Η λέξη αυτή βρίσκει εφαρμογές σε ποίκιλους τομείς, με κυριώτερη την εμφάνισή της στη Μετεωρολογία και τον καιρό ευρύτερα. Θα έχετε ακούσει απο τις μαμάδες σας να σας φωνάζουν: "Πού πας βρε βλαμμένο μεσ'στο πεντανέμι που κακό χρόνο να 'χεις; Φόρα το τζαμπέχωνο σου!" και συμπληρώνουν με διάφορες παρεμφερείς γλυκές ευχές του τύπου "Θα με πεθάνεις!" "Να δω ποιά θα βρεις να σε ανέχεται και να σε φροντίζει έτσι". Ανακαλύφθηκε λοιπόν από τον προαναφερθέντα Φυσικό πως το ένα ζαβαρακατρανέμι είναι σχεδον ίσο με [math]\displaystyle{ 2.346284^1 }[/math] πεντανέμια, και στην κλίμακα μποφόρ είναι ≈ 12 μποφόρ, δηλαδή χαλασμός Κυρίου.

Και μία "ευχάριστη" νόταΕπεξεργασία

Γι' αυτό και όταν έρχονται πολύ δυνατοί άνεμοι θα ακούσετε συνήθως τη φωνή του κουλτουριάρη αοιδού Ξυλόκολου Νιαούρη να σας ψιθυρίζει φωναχτά:

Ζαβαρακατρανέμια, έρχονται, έρχονται
τρεχάτε να κρυφτείτε
ζαβαρακατρανέμια, έλεος, έλεος
αρχίστε να γ**είτε (όσο προλαβαίνετε ακόμα).

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.