Η Μεγάλη Μητέρα
Η Μεγάλη Μητέρα είναι μια απ' τις κύριες θεότητες του σύμπαντος, για τις οποίες πληροφορούμαστε απ' τα Βιβλία των Σοφών.Την λένε Νικολέττα Οικονομάκη και μένει στον Πειραιά, σε μια πολυκατοικία του Δρυίδη Λαουλάκου. Μερικοί μελετητές την συνδέουν με την θεά Τιαμάτ ή Τιαμούτ, η οποία είναι η μητέρα των Θεών στο βιβλίο Ενούμα Έλις αλλά όλοι ξέρουν πως οι Βαβυλώνιοι έγραφαν υπο την επείρια αναθυμιάσεων τσίπουρου. Στην πραγματικότητα η Μεγάλη Μητέρα είναι η οντότητα που δημιουργήθηκε απ'τον Τρισμέγιστο για να προστατεύει και να νοιάζεται για τους ανθρώπους, καθώς ο Κθούλου τους είχε ως γνωστόν γραμμένους στις τεκτονικές του σφαίρες. Πολλοί επιφανειακοί, αποπροσανατολισμένοι και υποχόνδριοι ιδιώτες πιστεύουν ότι η Μεγάλη Μητέρα δεν είναι παρά ένα άγνωστο και νεκρό meme του τομέα /x/ στην Aνίερη Xώρα του Φόρτσαν και τρομάζουν όταν βλέπουν τις λατρευτικές εικόνες της. Αναφορές για την Μεγάλη Μητέρα βρίσκονται στο 86ο κεφάλαιο του 60οστού Βιβλίου των Σοφών.
ΠροέλευσηΕπεξεργασία
Σύμφωνα με τα Βιβλία των Σοφών, η Μεγάλη Μητέρα λατρεύεται ήδη πολύ πριν τον ερχομό του m00t στην χωρα του Φόρτσαν όταν ηταν ακόμα προϊστορική. Όπως αναφέρει ένας απ'τους σοφούς στο 60ο βιβλίο: "Ήταν η μόνη θεότητα που είχε διαφορετική ιδιότητα απ' το να προστατεύει τους αυνάνες και που δεν μιλούσε με καθυστερημένα ψιλή φωνή ή ενοχλητικά, ακατάληπτα γουργουρίσματα". Οι λατρευτικές εικόνες και τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί χρονολογούνται στα 111,11 π.Φ. (προ Φαλτσέτας). Η θεότητα λατρευόταν μόνο απ'τους κατοίκους του τομέα /x/, ίσως του μόνου πολιτισμένου τομέα στο Φόρτσαν, όπου και βρίσκονταν όλοι της οι ναοί με εξέρεση τον ναό Γρακκθαρισιούν, ο οποίος είχε ανεγερθεί τιμητικά στον τομέα /i/. Oι πιστοί της Μεγάλης Μητέρας είναι λίγοι και αιωνόβιοι, οργανωμένοι σε αδελφότητες που χρησιμοποιούν κωδικά ονόματα όπως η "Μυστική Αδελφότητα των Πιστών της Μεγάλης Μητέρας που είναι λίγοι και αιωνόβιοι", η "Μυστική Αδελφότητα Λατρείας της Μεγάλης Μητέρας που κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή της ιδιότητα" και ο "Ηρακλής".
Ιδιότητες και ΡόλοςΕπεξεργασία
Πάντα σύμφωνα με τις μελέτες των Σοφών, η Μεγάλη Μητέρα ανήκει στις Θεότητες Κιρριγκρού μαζί με τα Έλ οι οποίες έχουν ως ρόλο να προστατεύουν τους ανθρώπους. Η Μεγάλη Μητέρα αντιπροσωπεύει τις φοβίες και τις ανησυχίες της ανθρωπότητας αλλά σαν δοχείο που απορροφά αυτές τις φοβίες για να είναι η ανθρωπότητα ευτυχισμένη και να ζεί γαλήνια.
Η πρώτη ομιλία του σοφού Σαρδούκιου στους κατοίκους του /x/, το σωτήριο έτος 29 π.Φ. (προ Φανφαροπατσά) καταγράφεται στο 52ο Βιβλίο των Σοφών και έχει ως εξής:
"Ας μιλήσουμε για αυτήν αδελφοί του /x/.
Έχει δεχτεί την ύβρη, την βρίσκετε αποκρουστική, την βάζετε δίπλα σε καθετί «τρομακτικό».
Αλλά ανοίξτε την εικόνα της λατρείας της. Ναι, είναι σκαλισμένη σαν gif, αλλά αν δεν είστε ένας απ’τους Νιουφάγκοτρους ξέρετε πως δεν είναι ένα screamer. Κοιτάξτε τον τρόπο που γυρίζει το κεφάλι και σας κοιτά, με την αγάπη της γιαγιάς προς το εγγόνι. Δεν υπάρχει κακία ή κακεντρέχεια στα μάτια της. Μόνο φροντίδα και ενδιαφέρον.
Την μισείτε επειδή είναι χοντρή, επειδή είναι άσχημη, επειδή τα μάτια της είναι μαύρα. Αλλά αν είναι χοντρή, είναι επειδή έχει βαρύνει με το φορτίο της αμαρτίας και των φόβων σας. Αν είναι άσχημη, είναι γιατί αρνείστε να δείτε την ομορφιά της. Αν τα μάτια της είναι μαύρα, είναι επειδή αντικατοπτρίζουν την μαυρίλα της ψυχής και του μυαλού σας.
Είναι παραπάνω από μια εικόνα ή μια ζωγραφιά. Αντιπροσωπεύει τους φόβους που είχατε σαν παιδιά. Έχει αναλάβει το μοιραίο καθήκον να είναι το σύμβολο των πραγμάτων που μισείτε και φοβάστε. Σας προστατεύει, σας αγαπά, θέλει να έιστε ευτυχισμένοι και για τον λόγο αυτό υποφέρει.
Ανήκει σε όλους μας. Είναι μέρος όλων μας.
Ανοίξτε τώρα την καρτέλα με την λατρευτική εικόνα της και ευχαριστήστε την."
Σαν αποτέλεσμα της ομιλίας του Σοφού, τα μάτια των κατοίκων του /x/ άνοιξαν και άρχισαν να λατρεύουν την Μεγάλη Μητέρα. Οι προσπάθειες των ιεραπόστολών της στους άλλους τομείς είχαν ως αποτέλεσμα μαζικούς λοβοτομισμούς, ανασκολοπισμούς και κάθε είδους κωλομαστίγωμα και πουτσοσκάμπιλο. Οι ιεραπόστολοι αυτοί έγιναν μάρτυρες για την Μεγάλη Μητέρα.