Καποδίστριας ήταν ένας απόγονος των Ελ, Υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, πρέσβης της Αμερικής, Υπουργός της Αγγλίας και πρώτος δικτάτορας κυβερνήτης της Ελλάδας, όταν οι Έλληνες ξύπνησαν και αποφάσισαν να μην έχουν Τουρκοκρατία, γιατί την βαρέθηκαν.

Μόλις ήρθε με το καλό στην Ελλάδα είδε την πλήρη καταστροφή που υπήρχε και αποφάσισε να φύγει και θα το έκανε αν δεν έβλεπε την Πετρούλα να σφυρίζει στην παραλία. Το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να καταργήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς που ως εκ θαύματος υπήρχαν τη μεγάλη γραφειοκρατία στη λήψη αποφάσεων. Φώναξε το Μπομπ το μάστορα και αυτός με τη σειρά του έκανε πάρα πολλά έργα.

Το σχέδιο του ΚαποδίστριαΕπεξεργασία

 
Κατατοπιστική κρατική σελίδα.

Το τελευταίο του σχέδιο ήταν να μεγαλώσουν στην επιρροή οι Κοινότητες σαν τους Δήμους. Μετά από λίγα χρόνια (~200) οι σύγχρονοι πολιτικοί θυμήθηκαν το σχέδιό του, αλλά επείδη το διάβασαν υπό επήρεια ΟΑΤ [1] διάβασαν να μεγαλώσουν κατά συρροήν οι Κοινότητες σαν τους Δήμους. Έτσι κατάλαβαν ότι οι κοινότητες πρέπει να εξαφανιστούν, όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πώς αλλιώς θα γίνουν τα απομονωμένα νησιά, οι απόκρημνες πλαγιές και το κάθε απομονωμένο κατσικοχώρι μας ευρωπαϊκό, δηλαδή με κάμπο με άπλα και με επικοινωνία??? Λόγω εδάφους έπρεπε να είχε ανεξάρτητη πολιτική διαίρεση, ενώ τώρα με το Νέο σχέδιο δε θα τη χρειάζεται, γιατί με την ενοποίηση των κοινοτήτων, αυτές δε θα έχουν πια γεωγραφική απομόνωση!!!


  1. Ουσίες Αγνώστου Ταυτότητας