Κβαντική ανικανότητα

Κβαντική ανικανότητα ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο/πάθηση κατά το οποίο ένας άνθρωπος αδυνατεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα και με σχετική επιτυχία. Η πάθηση αυτή, παρότι διαδεδομένη στον γενικό πληθυσμό, πλήττει κυρίως τους Αμερικανούς προέδρους. Έτσι, λέγεται πως ο Τζέραλντ Φορντ (κλασικό παράδειγμα), δεν μπορούσε να περπατάει και να μασάει τσίχλα ταυτόχρονα. Ο Μπιλ Κλίντον, από την άλλη, δεν μπορούσε να καπνίζει και να "δίνει" τσιμπούκι ταυτόχρονα, κι έτσι αναγκάστηκε να βγάλει το πούρο από το στόμα του και να το βάλει - γκουχ! - κάπου αλλού κατά τη διάρκεια της πράξης, πράγμα που προκάλεσε πολλές ερωτήσεις και, μέσω του φαινομένου της πεταλούδας, και μερικούς βομβαρδισμούς. Το αποκορύφωμα σ' αυτή την κλίμακα της ανικανότητας αποτελεί ο "πρόεδρος" των ΗΠΑ, Γεώργιος Βους (γνωστός και ως "Γεώργιος Βους ο Βου", δηλ. ο δεύτερος), ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί να κάνει δύο οποιαδήποτε πράγματα ταυτόχρονα, όπως να σκέφτεται και να μιλάει, ή να καταπίνει μπρέτσελ και να αναπνέει (πιθανότατα τον έσωσε ο Θεός, τέτοιο καθήκι που είναι κι αυτός!).

Μαθηματική θεμελίωση (το βαρετό κομμάτι)Επεξεργασία

Η κβαντική ανικανότητα προκύπτει από την πασίγνωστη αρχή της απροσδιοριστίας, η οποία, βεβαίως, δεν έχει καμία σχέση με την αρχή της αβεβαιότητας. Η τελευταία λέει, όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, ότι "Τα πάντα είναι αβέβαια", ενώ η πρώτη λέει ότι, όσο μικρότερο είναι κάτι, τόσο καλύτερα είναι να μην το κοιτάς, γιατί θα το σπάσεις. Αν όλα αυτά σας μπερδεύουν, μην ανησυχείτε! Δείτε τις εξισώσεις που ακολουθούν· θα σας μπερδέψουν ακόμη περισσότερο.

Οι βασικές εξισώσεις είναι:

[math]\displaystyle{ \Delta x \cdot \Delta p \geq \frac{\hbar}{2}, \quad \Delta E \cdot \Delta t \geq \frac{\hbar}{2} }[/math]

που σημαίνει ότι, όταν έχεις την κατάλληλη θέση (x), δεν έχεις την απαιτούμενη ορμή (p), ενώ όταν έχεις την απαιτούμενη ενέργεια (E), δεν είναι ποτέ κατάλληλος ο χρόνος (t). Οι δύο αυτές σχέσεις αποτελούν τη βάση της κβαντικής ανικανότητας στο σεξ. Όλα τα άλλα ακολουθούν.

Κοινές παρανοήσειςΕπεξεργασία

Το φαινόμενο της κβαντικής ανικανότητας δεν έχει καμία (μα, καμία!) σχέση με το, επίσης συχνό, φαινόμενο που παρατηρείται: όταν ξεκινά κανείς να κάνει μια δουλειά, πρέπει πρώτα να γίνει κάποια άλλη, με αποτέλεσμα όλες οι δουλειές να παραμένουν ημιτελείς. Αυτά είναι φαινόμενα που μόνο η προηγμένη Κβαντική Μερφολογία μπορεί να εξηγήσει.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.