Κωνσταντίνου και Ελένης


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μάστιγα που έριξε ο ΑΝΤ1 στην ανθρωπότητα. Επαναλαμβάνεται σε ρυθμό πολυβόλου από το προαναφερθέν κανάλι για να θρέψει το πάντα λαίμαργο Δαιμόνιο Τελώνειο των Επαναλήψεων. Και όχι μόνο κάθε καλοκαίρι, αλλά κάθε μήνα του χρόνου, για 23 ολόκληρα χρόνια! Όχι, βέβαια, πως αξίζει στο Κωνσταντίνου και Ελένης μια χρυσή σελίδα στη μαύρη ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης μόνο και μόνο γι' αυτό του το κατόρθωμα... Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το σίριαλ παίχτηκε απ'ευθείας σε επανάληψη, χωρίς να προβληθεί ποτέ για πρώτη φορά.

Το εξώφυλλο του επερχόμενου κινηματογραφικού spin-off, Κωνσταντίνου και Ελένης: The Movie
Η αρχή της πλειοψηφίας δεν δικαιοδοτεί την εθνικοποίηση μεταφυσικής κοσμοθεωρίας στο Σύνταγμα της Ελλάδας και την Σημαία της Ελλάδας. Η ελληνική νομοθεσία δεν προϋπήρχε μαγικά, ούτε είναι στατική, ούτε ταυτίζεται η νομοθεσία με την ηθική (σχετίζονται).
Αν ψάχνατε πληροφορίες για την ομώνυμη ονομαστική εορτή, δυστυχώς, θα σας απογοητεύσουμε. Αλλά, αν λέγεστε Κωνσταντίνος ή Ελένη και η μέρα που διαβάζετε αυτό το άρθρο είναι η γιορτή σας, σκασίλα μας.

Υπόθεση της σειράςΕπεξεργασία

Γέννημα θρέμμα των ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ, Άννας Χατζησοφιά και Ντέιβιντ Λιντς, το Κωνσταντίνου και Ελένης διηγείται τις θεότρελες ιστορίες ενός διαστροφικού καθηγητή της Αερολογίας από το έτος 1453 μ.Χ., τον Κωνσταντίνο Καντακουζήνα, που αναγκάζεται να συγκατοικήσει με μια μπαρ-γούμαν από το έτος 3000 μ.Χ., την Ελένη "Βλαχάρα" Βλαχάκη, όταν οι δυο τους ανακαλύπτουν πως οι χρονομηχανές τους τους έστειλαν κατά λάθος στο ίδιο χωρο-χρονικό σύμπαν.

Μη έχοντας τα απαραίτητα μέσα για να επιστρέψουν (η μηχανή του Αερολογοτέτοιου ήταν η τελευταία που κατασκεύασε ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος πριν τον σφάξουν οι Τούρκοι, ενώ η χρονομηχανή της Γκαρσόνας Α θα εφευρεθεί το 2071 μ.Χ.), οι δυο τους αποφασίζουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να τα φτιάξουν. Στο τελευταίο επεισόδιο. Μέχρι τότε, θα πρέπει να τσακώνονται κάθε μέρα και να υπομένουν τη Γκαρσόνα Βου a.k.a. Πέγκυ "Καρα-ατάλαντη" Καραξαρίδου και τον Μάνθο "Φούστη" Φουστάνο τον Καζανόβα, αλλά και την Ματίνα "Με-Πιάνει-Πείνα" Χαζοχαρουμενάκη και τον Νικόλα τον Οινοχόο της Δεκάρας, ώστε η σειρά να "τραβήξει" για δύο ολόκληρες σεζόν.

Περιγραφή της μάστιγαςΕπεξεργασία

  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για το "Κωνσταντίνου και Ελένης".
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


Ίσως το μεγαλύτερο σφάλμα που έκανε ο ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ και η παρέα του (εκτός του ότι δημιούργησαν τη σειρά) είναι η ιδιαίτερη φύση που της προσέδωσαν. Με άλλα λόγια, αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια. Το κάθε επεισόδιο είναι ΑΥΤΟΝΟΜΟ, και όχι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ. Έτσι, ο ΑΝΤ1 μπορεί να τα παίζει με όποια σειρά θέλει, αδιαφορώντας για τα νεύρα των τηλεθεατών, με τα οποία παίζει κάθε, μεσημέρι. Για να μην αναφερθούμε στο ότι υπάρχουν κάποια επεισόδια τα οποία έχουν προβληθεί μόνο μία φορά για άγνωστους λόγους (Αλήθεια, εκείνο με την πλαστική στήθους το θυμάστε; Ή το άλλο με το τέλος του κόσμου, Ή τα πρώτα 2 επεισόδεια:).

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.