Πρόκειται για αρχικά των οποίων η ερμηνεία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί σαφώς.

Μερικές από τις επικρατέστερες εκδοχέςΕπεξεργασία

 1. Μέσα Μαζικής Ευθυγράμμισης: η εκδοχή αυτή αναφέρεται κυρίως στην σύγκλιση των πολιτικών αντιλήψεων που παρατηρείται στα θύματα των εν λόγω Μέσων.
 2. Μέσα Μαζικής Εξιλέωσης, αναφέρεται πιθανότατα:
  1. στις τελετουργίες τύπου βουντού των βραδυνών τηλεοπτικών ζωνών, όπου γελά ο κάθε πικραμένος, συμπεριλαμβανομένων των αποβλακωμένων τηλεθεατών, ή μάλλον, κυρίως αυτών.
  2. στις απόπειρες των διαφόρων δημοσιογραφιζόντων να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, και κυρίως να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Εξ ου και η αρχαία κινέζικη παροιμία: Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι.
 3. Μέσα Μαζικής Εξουθένωσης, καθώς μετά από μερικές ωρίτσες κωλοβαρέματος στην τιβί δεν παίζει να πας για βόλτα, ούτε μέχρι την κουζίνα μεγάλε!
 4. Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης: αναφέρεται στις κοινωνικές σου επαφές και τα ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα μετά από συστηματική παρακολούθηση των προγραμμάτων της μεσημεριανής ζώνης. Στην περίπτωση των εφημεριδών και εν γένει του τύπου, αναφέρεται στις προσφορές διβιδί.
 5. Μέσα Μαζικής Επιτήρησης: ο επικρατέστερος όρος, σχετίζεται με τον γνωστό συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ. Στο βιβλίο του με τίτλο 1984, περιγράφεται το ασφυκτικό κλίμα παρακολούθησης στις πολιτείες του μέλλοντος, μέσα από τηλεοπτικούς πομπούς-δέκτες. Κατ' άλλους σύγχρονους ερευνητές, δε χρειάζεται καν να έχεις πομπό για να σε παρακολουθούν: Αρκεί να καταναλώνεις τα σκουπίδια που σου πλασάρουν.
 6. Μέσα Μαζικού Ελέγχου: εκτυπώνουν μαζικά τους ελέγχους των χαμηλότερων τάξεων του δημοτικού.
 7. Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης: εξαπατούν οι μάζες τα μέσα.
 8. Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης : Τα μέσα σε δύσκολους καιρούς για τους ισχυρούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξημερώσουν τα άγρια πλήθη.
 9. Μέσα Μαζικής Εξόντωσης: Η αληθινή σημασία της λέξης Μ.Μ.Ε.

Η γλωσσολογική σχολή του Μπάμπη Νιώτη την εντάσσει ως λέξη που προήλθε με έκλειψη Αιθίου από το ΜΜΑ.
Αυτή είναι μια σελίδα αποσαφήνισης. Αυτό σημαίνει ότι η Φρικηπαίδεια δεν κατάλαβε τι ζητήσατε.
Παρακαλώ, προσπαθήστε αργότερα.MediaWiki spam blocked by CleanTalk.