νΤο Μάτριξ ή απλά ντομάτα, είναι ο πρώτος υπερ-υπολογιστής που φτιάχτηκε ποτέ σε ολόκληρο το σύμπαν, ικανός να προσομοιώνει μια πραγματικότητα. Το πότε, πώς και πού κατασκευάστηκε παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα (μόνο ο Μάκης ξέρει). Το Μάτριξ εδώ και εκατομμύρια χρόνια το έχουν στην κατοχή τους τα Βριλ και σε συνεργασία με τους Γκρίζους, απαγάγουν ανθρώπους και τους συνδέουν σ' αυτό. Σύμφωνα με τους κατασκόπους των ΕΛ, που κατάφεραν να εντοπίσουν ένα μικρό μέρος του μηχανήματος αυτού στην Κοίλη Γη , οι απαχθέντες τοποθετούνται μέσα σε ειδικές κάψουλες γεμάτες με υγρό σκατό και δεκάδες καυλώδια συνδέουν το θύμα με το Μάτριξ. Τα Βριλ, μέσω της αιχμαλωσίας των ανθρώπων αυτών, μπορούν να τροφοδοτούν με ρεύμα τον ήλιο που βρίσκεται στο μέσω της Κοίλης γης.

Οι ΕΛ προσπαθούν εδώ και εκατομμύρια χρόνια να απελευθερώσουν αυτούς τους ανθρώπους και να αποκτήσουν το Μάτριξ ... αλλά μάταια. Τα Βριλ το φυλάνε καλά κρυμμένο σ' έναν υπόγειο λαβύρινθο, στον οποίο ακούγεται μέσω ηχείων η φωνή του πλάσματος Μ να λέει "Εύχομαι να βρείτε το Μάτριξ χα χα χα!". Πολλά ΕΛ εγκαταλείπουν αμέσως την προσπάθεια στο άκουσμά του. Τα ποιο θαρραλέα που συνεχίζουν, θα βρουν μπροστά τους Βρίλ, Γκρίζους, Ναρχ, Τάκηδες, Ελοχίμ, σκατά, Μπάλρογκ, δεινόσαυρους, τον Μάικλ Τζάκσον, τους εξωγήινους εξωαλλοδαπούς κλπ. Κάποια μέρα όμως, εξαντλήθηκαν και κατέληξαν να ζητήσουν από τον Μπόμπ τον Μάστορα να τους φτιάξει μια πατέντα, με την οποία να μπορούν να μπουν κρυφά στο Μάτριξ. Ο Μπομπ αφού εξέτασε προσεκτικά τα πανάρχαια βιβλία του Παπαστρούμφ και του Γκάνταλφ, κατάφερε να κατασκευάσει τον "Ναβουχοδονόσωρ". Ο Ναβουχοδονόσωρ είναι ένα σκάφος που ίπταται χρησιμοποιώντας κινητήρες πλάσματος και προωθείται από μια κουραδομηχανή στο πίσω μέρος, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει ένα τερματικό με απευθείας σύνδεση στο Ματριξ.

Η πρώτη ομάδα των ΕΛ που μπήκε στο Μάτριξ, περιγράφει τον κόσμο αυτόν σαν τον κανονικό κόσμο πάνω στη γη. Όλα είναι ίδια. Την τρίτη όμως, μέρα της παραμονής τους εκεί, συνάντησαν τον Μορφέα. Ένας αράπης με μαύρη καπαρντίνα και μαύρο γυαλί, ο οποίος τους έδειρε για τα καλά. Την επόμενη μέρα συνάντησαν την Αγία Τριάδα ή αλλιώς Trinity. Μια σιγανοπαπαδιά η οποία σαν είδε την ανωτερότητα των ΕΛ, κάλεσε για βοήθεια τον Νίο. Αυτός ήταν ένας φλώρος, άρτια εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες και στο ψήσιμο σουβλακίων. Μπορούσε να σταματά σφαίρες και να κάνει τον Σούπερμαν. Τότε, ένα ΕΛ με κωδικό όνομα "ΈΛ-ικας", χρησιμοποίησε μια χειροβομβίδα με υδροκυανομεθανικό πολτό, αναμεμιγμένο με ρινίσματα αλουμινίου και σκουριασμένης μπετούγιας. Και οι δυο έγιναν κομματάκια…

Αλλά την πέμπτη μέρα, τα ΕΛ βρέθηκαν αντιμέτωπα με μια πραγματική απειλή... Ο πρώκτορας Σμιθ εμφανίστηκε από το πουθενά, φορώντας ένα κομψό, ατσαλάκωτο σακάκι και ένα ακουστικό στο αυτί. Εξόντωσε με ένα άπερκατ και ένα πυροκλανίδι 20 ΕΛ. Τρομοκρατημένα τα ΕΛ άρχισαν να τρέχουν. Απ' όπου περνούσαν, οι άνθρωποι του Μάτριξ, πέθαιναν ακαριαία ή γλιστρούσαν από τα σκατά που έτρεχαν από τα οπίσθια των ΕΛ. Τελικά, μόνο 4 Ελ επέζησαν από αυτή την τραγωδία και έτσι έμαθε ο υπόλοιπος κόσμος τις περιπέτειες τους.

Οι ΕΛ πλέον σταμάτησαν την αναζήτηση του Μάτριξ και πούλησαν τον Ναβουχοδονόσωρ στο e-bay.

Τώρα ελπίζουν ότι κάποια μέρα ο μεγάλος Τσακ, ίσως θελήσει να βρει το Μάτριξ και να τους το κάνει δώρο... Οπότε, η μονάδική ελπίδα των Ελ βρίσκεται στα χέρια του (ή και στα πόδια του).

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.