Ουπς! Μπας και εννοούσατε κόλπος του Μεξικού;


“Η μόνη θάλασσα που μπορώ να δω!”

- Κάποιος με αχρωματοψία.

Μαύρη θάλασσα είναι μια μικρή λίμνη στην περιοχή της Αφρικής. Είναι η μεγαλύτερη κολυμπήθρα του κόσμου καθώς εκεί η εκκλησία βαφτίζει χριστιανούς και μουσουλμάνους κατά εκατομμύρια.

Άλλα μαύρα μέρη που σχετίζονται με τη Μαύρη θάλασσαΕπεξεργασία

Βρίσκεται στους πρόποδες ενός βουνού του Μαυροβουνίου, στο οποίο ιδρύθηκε και το ομώνυμο κράτος. Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται η Μάνη το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα από το επίθετο των κατοίκων Μαυρέας. Μάλιστα τα ονόματα της περιοχής οφείλονται στον πρόγονο των μαυρέων, ο Μαυρέας ήταν το τέταρτο νόθο παιδί του Νώε με την Αστάρτη όπως λέει και ο Όμηρος:

Ἡ δ' εἰς εὐρύχορον Λακεδαίμονα Παλλὰς Ἀθήνη

ᾤχετα Νῷεν μεγαθύμου νόθον υἱὸν
τετάρτου ὑπομνήσουσα καὶ ὀτρυνέουσα νέεσθαι.

εὗρε δὲ Μαυρέαν καὶ Νέστορος καποιόν βουνόν.


Το νερό της λίμνηςΕπεξεργασία

Είναι επίσης φημισμένη για τις θεραπευτικές της ιδιότητες δεδομένου ότι αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από σοκολάτα. Ο Μάικλ Τζάκσον τη θεωρούσε πύλη στην κόλαση.

Για τους σοβαροφανείς υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για την Μαύρη λίμνη.

Το νερό αν και δεν ήταν αλμυρό δεν τολμούσε κανένας να το πιει μέχρι που το τόλμησε ο Παυλίδης. Τότε αγόρασε τη λίμνη και άρχισε να πουλάει τη σοκολάτα σε μορφή πάγου σα γλυκό, ενώ δεν εμφάνισε από πού ήταν τα συστατικά, αλλά υπολόγιζε χωρίς το ξενοδόχο... Ονόμασε τη σοκολάτα αρχικά ίον= φέρουσα, δηλαδή αυτή που έρχεται από το υπερπέραν και ύστερα Λάκτα από τη λέξη Σοκολάκτασοκολάτα σε προφορά του Παυλίδη, ξέρετε πριν γίνει επιχειρηματίας ήταν επαγγελματίας βλάχος).

Από την υπερεκμετάλευση της λίμνης έφυγε όλη η σοκολάτα και πλέον είναι άσπρη και διαφανής, ενώ εμφανίστηκαν και ψάρια. Σήμερα ονομάζεται άσπρη θάλασσα. Προβλέψεις της Γκρίνπις λένε ότι η Μαύρη είναι η τελευταία θάλασσα που θα καταστραφεί από τη μόλυνση, πρώτα θα γίνουν όλες οι άλλες μαύρες και μετά αυτή!