Μπισκότα ονομάζονται μια κατηγορία γλυκισμάτων τα οποία μαζί με άλλα 10 γουρουνόπουλα και 20 μπριζόλες αποτελούν το μεσημεριανό του μεγαλοπρεπή πρώην ηγέτη της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή. Τα μπισκότα επίσης εκτός από τον προαναφερθέντα έχουν μεγάλη απήχηση και στις Ελληνίδες κυρίες όταν πρόκειται για το σαββατιάτικο πρωινό κουτσομπολιό για να συνοδεύσουν τον ελληνικό καφέ.

Τι περιέχουν?Επεξεργασία

Τα μπισκότα περιέχουν διάφορα υλικά τα οποία ανάλογα και την χώρα παραγωγής τους. Παραδείγματος χάριν εδώ, στην Ελλάδα μας, τα μπισκότα εκτός από τα κλασικά υλικά που χρειάζονται για την συνταγή (Ζάχαρη, Αυγά κ.τ.λ.) περιέχουν και αντικείμενα όπως αποτσίγαρα, τσόφλια αυγών, τρίχες και άλλα πολλά που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση μας μέσω της κατανάλωσης τους.

Μπισκότα και υπολογιστήςΕπεξεργασία

 
Εκτός όμως από τα γνωστά σε όλους μας cookies τα μπισκότα έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο στον χώρο του υπολογιστή δημιουργώντας και φλασάκια τα οποία βγαίνουν και σε διάφορα σχήματα

 
Ο Γεώργιος Βους και το διάσημο μπισκότο (pretzel)

Xρήση των μπισκότωνΕπεξεργασία

Tα μπισκότα χρησιμεύουν για να πνίγεται ο Βush (το γνωστό σε όλους pretzel -- εικόνα δίπλα), καθώς επίσης για να τα δίνουμε σε χρήστες εδώ στη Φρικηπαίδεια (και μετά να τους παίρνουμε το κεφάλι).

Δοκιμάστε ακόμηΕπεξεργασία