Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Νίκος NiVo Βουρλιώτης

“Εάν είναι noob,με ενδιαφέρει”

- η sn00by για το nivo


Νίκος NiVo ΒουρλιώτηςΕπεξεργασία

Ο Νίκος NiVo Βουρλιωτης ειναι ενας απο τους καλυτερους μίμους της Ελλαδας.

ΚαριεραΕπεξεργασία

Το 1994 φτιάχνει τους Goin’ Through και ηχογραφεί το αυτοβιογραφικό γλυκανάλατο τραγουδάκι "Γαρύφαλλε Γαρύφαλλε" με θέμα τον χαζό ενός χωριού.

Το 2004 ο Nivo αποφασίζει να αλλάξει το image του, να ξυρίσει την φράτζα στο μαλλί, να βγάλει τα καρό πουκαμισάκια και να το παίξει bad motherfucker. Άρχισε να μιμείτε τους μαύρους ραψωδούς του Bronx και να το παίζει κολαούζος σε μία παρέα δυσλεξικών ονόματι Φάμιλυ. Οι στίχοι του κοφτεροί όσο ποτε ρίχναν γροθιά στο κατεστημένο. Με θέμα πόσο γαμάτος και πηδηκλαράς είναι, και πόσο μαλάκες είναι όλοι οι άλλοι, έκανε πολλούς κάγκουρες να αναφωνήσουν “YO!!!”

Οι επόμενες δουλειές του ήταν το ίδιο πρωτότυπες με τις προηγούμενες. Αυτή την φορά ξέφυγε από τα κλισέ της ελληνικής ραπ και έγραψε πόσο γαμάτοι και πηδηκλαράδες είναι όλοι στην Φάμιλυ και πόσο μαλάκες είναι όλοι οι άλλοι. Συνεργάστηκε με ονόματα ογκόλιθους του ελληνικού σκυλολογίου όπως Βασίλη Τρομάρα, Άγγελο Κωνσταντουλατοκάτο, Χρύσα Βουγιουκλόγιωργα, Σωτήρη Μπιντέ μεταξύ άλλων.

Το 2007 ο δημοσιογράφος του Ant1 Γιώργος Παπαδάκης του ζητάει να γράψει το καινούριο σήμα της πρωινής του εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” το οποίο μπάινει στα τσάρτς και παραμένει εκέι ίσα με 15 βδομάδες. Την ίδια χρονιά το κομμάτι “Σχολείο” περιγράφει τις αναμνήσεις του από τα μαθητικά του χρόνια, τότε που έτρωγε φατούρο από τα Τριτάκια. Η επιτυχία είναι τεράστια και αρχίζει να κυκλοφορεί με ένα HUMMER με φιμέ τζάμια για να αποφύγει τις υστερίες των θαυμαστών όντας σεμνό και προσγειωμένο άτομο. Το άλμπουμ “VETO” γίνεται χρυσό το οποίο λιώνει για να φτιάξει χρυσά δόντια και καδένες και να συνεχιστεί η μεταμόρφωση σε wigga (white-nigga)

Μην ξεχάσω να σας πω ότι στους Goin’ Through είναι και ο Μιχάλης Παπαθανασίου. Άντε βρε! πάντα τέτοια. και με την έφη θώδη..