Ντεθ Σταρ
Ντεθ Σταρ ή αλλιώς απόλυτο διαστημόπλοιο. Χαρακτηριστικό του είναι το στρογγυλό υποθετοειδές σχήμα με μια τεράστια τρύπα! Ικανό να εξαϋλώνει πλανήτες απλά κουνώντας μοχλούς και πατώντας πολύχρωμα κουμπάκια.
Ιστορικά στοιχείαΕπεξεργασία
Κατασκευάστηκε σε έναν γαλαξία φαρ φαρ αγουέη από τον Μπόμπ μετά από εντολή του Τρελόγερου. Ο Τρελόγερος λοιπόν, επειδή βαρέθηκε οι διάφοροι rebel scum να γελάνε πίσω απ την πλάτη του κολλητού του χαρακτηρίζοντάς τον ασθματικό φανμποι του Batman και άλλες κακοήθιες -αναγκάζοντάς τον έτσι να κυκλοφορεί με μάσκα απ την ντροπή του- ακολούθησε το (θα σε)bro-code και έφτιαξε αυτό το τερατούργημα για να καταστρέφει τους πλανήτες των κακούληδων που δεν άφηναν τον Βειντερ να πάρει ομάδα της προκοπής στο Pro. Ενώ όμως το Θανατάστερο διατηρούσε υψηλά επίπεδα γαμιστερότητας μετρημένα στο S.I. (να μην συγχέεται με το Σι-Ες-Αι, Σι-Ες-Αι Νιου Γιορκ, Σι-Ες-Αι Κάτω Τούμπα, κτλ.) είχε πολύ σοβαρά προβλήματα με τα υδραυλικά. Συγκεκριμένα, διέθετε φυσιολογικού (άκουσον άκουσον!!!) μεγέθους χέστρες, πράγμα που δυσκόλευε τα (γνωστά για την ανικανότητά τους να πετύχουν ο,τιδήποτε,από οχτρούς μέχρι τα νούμερα του τζόκερ) Καταιγιδοφάνταρα να πετύχουν στόχο με την πρώτη κατά την επίσκεψη, με αποτέλεσμα τα βε-σε να έχουν τα χάλια τους και ο Βειντερ να κατεβάζει τα ηρεμιστικά με το τσουβάλι. Και επειδή η εμπαιρ είχε και έναν πόλεμο να διεξάγει (κατά των (π)μουτσαχεντιν ντε!) και τα μάνεϋ δεν περίσσευαν (άτιμη κρίση) οι Σιθ αποφάσισαν να καλέσουν το Σπύρο Σούλη να το περάσει ένα χεράκι. Αυτή η κίνηση πράγματι βελτίωσε την κατάσταση, μάλιστα το Θανατάστερο κατάφερε να εξαϋλώσει έναν πλανήτη με μια συμπυκνωμένη δέσμη μεθανίου. Πάνω όμως που οι κακοί έτριβαν τα γαντοφορεμένα χέρια τους εμφανίστηκε ο ανακατωσούρας, ο οποίος ήθελε να την σπάσει στον πατέρα του επειδή έβαλε την καριέρα του πάνω από την οικογένεια. Το μούλικο εε... ο ήρωάς μας εννοώ, άνοιξε στο τέρμα τον κλιματισμό σε όλο το Θανατάστερο στα μέσα του Αυγούστου, με αποτέλεσμα η Δ.Ε.Η. να βαρέσει έρορ 404 και το Θανατάστερο να βραχυκυκλώσει σε επίπεδο "Πορτόφυλλα Σβηστά". Και μιας και αυτο το τέρας δεν είχε περάσει και ΚΤΕΟ, ο Νταρκ Λορντ Βειντερ και ο Εμπερορ αποφάσισαν από κοινού να το βγάλουν προς πώληση στο Η-μπέη, απ' όπου το αγόρασαν τα Ορκ για να εξαφανίσουν τον Τρισμέγιστο πανμεγαλειοτατότατο αληθινό άρχοντα του σύμπαντος και μέγα δαμαστή ατίθασων τοστιέρων μετά την άρνησή του να κάνει τη μπουγάδα του Σάουρον (οι αδαείς..) Τελικά το μόνο που κατάφεραν αυτοί οι ράμπο ήταν απλά να εξαφανίσουν τους δεινόσαυρους.
O Σάουρον θυμωμένος, διέταξε μερικά επίλεκτα Ορκ να το καταστρέψουν, πράγμα και το οποίο κατάφεραν τελικώς (μετά από μεγάλο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών) όταν ο Σάρουμαν, αφού απηύδησε με τις μαϊμουδιές τους, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έστειλε στο Θανατάστερο τον Ευτύχη Μπλέτσα ως πλανόδιο πωλητή μεταχειρισμένων προφυλακτικών, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του Θανατάστερου και το διαρκές "ΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ" του Λορντ Βειντερ (το οποίο αναφερόταν στον Ευτύχη και όχι στην καταστροφή του Θανατάστερου).
Λαϊκές (α)δοξασίεςΕπεξεργασία
Αστικοί μύθοι,θρύλοι,καρτούν,προποτζήδες και ο Χρυσός Οδηγός αφήνουν να εννοηθεί πως ο πραγματικός λόγος καταστροφής του Θανατάστερου ήταν μία σειρά από περίεργες συμπτώσεις όπως η επιλογή του οικοπέδου όπου στήθηκε το Θανατάστερο (πιθανολογείται η εμπλοκή του Εφραίμ),η θέση του ήλιου εκείνη τη μοιραία νύχτα και τα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη. Όπως όμως απέδειξε η έρευνα (και τα βίδεο) του Μάκη, για όλα έφταιγε ο Έμπερορ, ο οποίος όντας προσωπικός φίλος του Πλάσματος Μ, σε μια στιγμή που τα είχε κοπανήσει λιγάκι παραπάνω,ζήτησε απ' τον Ξέρετε-Ποιον να βαφτήσει το Θανατάστερο κατά την καθέλκυσή του. Ο Ξέρετε-Ποιος φυσικά δέχτηκε -προωθούσε την Ντορούλλλλλα (παχύ "λου") για διάδοχο του (Πολυ)Θρόνου του Γαλαξία εκείνη την εποχή- και τα υπόλοιπα είναι μάλλον εύκολο να τα φανταστούμε. Ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε πως το μπουκάλι της σαμπάνιας που χρησιμοποιήθηκε για τη βάφτιση του Θανατάστερου, του οποίου το όνομα αν η καθέλκυση είχε κυλήσει κατά το δοκούν (και όχι ρακούν) θα ήταν "Μαρίκα 13" (κατά το Απόλλον 13), δεν έσπασε (όπως ηταν αναμενόμενο) όταν ο Επίτιμος είπε το "καλοτάξιδο",αλλα εκσφενδονίστηκε και αφού περιπλανήθηκε για χρόνια στο πλανητικό μας σύστημα,βρέθηκε (με οτοστοπ) στην ταπείνη μας Γη, όπου το χρησιμοποίησε η Τζούλια Αλεξανδράτου στα γυρίσματα του ντοκυμαντερ της "1000+1 τρόποι να βρείτε πετρέλαιο με την τεχνική της γεώτρησης".
Το έπος |
Πόλεμος των Άστρων |
Πρωτομάστορες (aka Jedi Master ή Ιππότες Τσενάι) |
Καλοί: Γιόντα • Ανακίνιος Skywalker • Λούκιος Skywalker • Johnny SkyWalker • Μπόλεκ και Λόλεκ • Κουί-Γκον Τζιν • Όμπι-Ουάν Κενόμπι Κακοί: Νταρθ Σίντιους • Νταρθ Βέιντερ • Κόμης Ντούκου • Νταρθ Μολ |
Όπλα μαστόρων |
Δύναμη • Φωτόσπαθο • Κλανόσπαθο • Ντεθ Σταρ |