Το παράδοξο παραδόξως δεν είναι το είναι αλλά είναι το ίδιο το παράδοξο που παράδοξα δεν το καταλαβαίνει και το πιο παράδοξο άτομο που παράδοξα παραδόξως προσπαθεί...παράδοξη απογοήτευση παραδόξως αισθάνεται...:s

Μερικά παράδοξα:

Παράδοξα του ΖωντοβόλωναΕπεξεργασία

  • Έστω ο Αχιλλέας και η χελώνα. Η Χελώνα είναι μπροστά του κατά 10 βήματα. Αρχίζουν ταυτόχρονα να παραβγαίνουν. Μόλις ο Αχιλλέας φτάσει εκεί που ήταν η χελώνα, η χελώνα θα έχει προχωρήσει κατά ένα μέρος, άρα θα είναι μπροστά. Μόλις ξαναφτάσει εκεί που ήταν η χελώνα, πάλι η χελώνα θα έχει προχωρήσει. Έτσι, ο Αχιλλέας δε θα φάσει ποτέ τη χελώνα!

Παράδοξο του ΡάσταΕπεξεργασία

-Μπορεί ο Θεός να φτιάξει μία πέτρα τόσο μεγάλη, ώστε να μην μπορεί να τη σηκώσει;

-Ναι, αλλά βαριέται.

Παράδοξο του τρελο-κάδοραΕπεξεργασία

Έστω ένα σύνολο, που έχει τα πάντα όλα που δεν ανήκουν στον εαυτό τους. Αν το σύνολο ανήκει στον εαυτό του, τότε δεν ανήκει στον εαυτό του. Αν το σύνολο δεν ανήκει στον εαυτό του, τότε ανήκει στον εαυτό του.

Παράδοξο του ψεύτηΕπεξεργασία

-Έκανα ένα λάθος.

-Δεν έκανες κανένα λάθος.
-Ε, τότε έκανα λάθος που είπα ότι έκανα λάθος.
-Σωστός...!

Παράδοξο του ΧίλτονΕπεξεργασία

-Έστω ένα ξενοδοχείο με άπειρα δωμάτια, όλα κατειλημμένα. Πάει κι ένας καινούργιος πελάτης. Μπορεί να μείνει στο ξενοδοχείο;

-Ναι, θα πάει στο δωμάτιο 1. Ο πελάτης στο δωμάτιο 1, θα πάει στο δωμάτιο 2, ο πελάτης στο δωμάτιο 2 στο δωμάτιο 3 και ούτως ντουφεξής.

Παράδοξο του είναιΕπεξεργασία

-Το ξέρεις τί υπάρχει στο διαδίκτυο;

(αφού το είδε)
-Δεν υπάρχει!
-Με πιστεύεις τώρα;
΅-Είσαι απίστευτος!

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.