Πρωτόκολλο σύγκλισης εναέριας-σιδηροδρομικής κυκλοφορίας

Γενικά και σχετική ιστορίαΕπεξεργασία

Το πρωτόκολλο σύγκλισης εναέριας - σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, ή πρωτόκολλο σύγκλισης σιδηροδρόμων - αερογραμμών είναι μία ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνυπογεγραμμένη από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι σιδηροδρομικές εταιρίες αναλαμβάνουν να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων ενώ οι αεροπορικές εταιρίες αναλαμβάνουν να αυξήσουν τις καθυστερήσεις λόγω μέτρων ασφαλείας με τελικό σκοπό ένα αεροπορικό και ένα σιδηροδρομικό ταξίδι να αποκτήσουν την ίδια διάρκεια και τιμή.

Το πρωτόκολλο αποτελεί προϊόν πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε αυτό οφείλεται η επιτυχία του σε όλο το δυτικό ημισφαίριο όπως επίσης και την Ιαπωνία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με κυβερνών κόμμα το Κόμμα Αυτοκινήτων, Πετρελαίου και Άμυνας (ΚΑΠΑ), έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από έντονες πιέσεις του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Αερομεταφορών, Καπνού και Άμυνας (ΚΑΚΑ), το οποίο εξέφρασε έντονες διαμαρτυρίες ότι η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ολονών. Αμέσως μετά την επιβολή των νέων μέτρων που προέβλεπε το πρωτόκολλο, η αποικιακή κυβέρνηση της Αγγλίας έσπευσε να ακολουθήσει την απόφαση της μητρόπολης και ανέλαβε να την προωθήσει στην υπόλοιπη ΕΕ.

Μέτρα πρόληψης της τρομοκρατίας στις αερομεταφορέςΕπεξεργασία

Τα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο είναι:

  • Απαγορεύονται όλα τα υγρά στο αεροπλάνο. Έτσι οι επιβάτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξονυχιστική 12-ωρη διαδικασία ελέγχου κατά την οποία θα αποβάλλουν όλα τα υγρά σε συγκεκριμμένα δοχεία: Στην τουαλέτα για τα κίτρινα υγρά, σε ντελάρο για τα λευκά (γυναίκες), σε μπουκάλια κέτσαπ για τα κόκκινα και σε τυχαίες κατευθύνσεις για τα ημιδιάφανα (άντρες). Το δε νερό θα διοχετεύεται στο δίκτυο της τοπικής ΕΥΑΘ.
  • Απαγορεύονται όλα τα αέρια στο αεροπλάνο. Έτσι οι επιβάτες θα πρέπει απλώς να εκπνέουν πρίν μπουν στο αεροπλάνο, όπου η παροχή του τοξικού και άκρως εκρηκτικού αερίου οξυγόνου θα σταματήσει από το 2007. Η παροχή του αερίου αζώτου θα σταματήσει επίσης επειδή με μία μικρή, κινητή κατασκήνωση και ελάχιστους πειραματικούς σωλήνες, μπορεί κανείς να ενσωματώσει το Άζωτο σε εξαιρετικά περίπλοκα μόρια και να παράγει νιτρογλυκερίνη ή άλλα εκρηκτικά μόρια. Επίσης οι επιβάτες θα περνάν από τον θάλαμο εξαερισμού όπου ένας ένας θα αφήνουν τα υπόλοιπά τους αέρια.
  • Απαγορεύονται όλα τα στερεά στο αεροπλάνο. Έτσι αφού γίνουν όλοι οι παραπάνω έλεγχοι, οι επιβάτες θα περνάν στον εξαϋλωτή, όπου η φυσική τους παρουσία θα καίγεται σε ασφαλή, υπόγειο θάλαμο, πιο βαθιά στη γη από ότι η πατρίδα των Βριλ.
  • Όλοι οι επιβάτες θα πρακολουθούνται επί μονίμου βάσης όπου και εαν βρίσκονται από 6 μήνες πριν την πτήση τους.
  • Οι επιβάτες από Αραβικές χώρες και άλλες ύποπτες χώρες θα περνούν από ειδικούς ελέγχους.

Μετά από τις διαδικασίες αυτές, οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με άνεση και ασφάλεια οπουδήποτε θελήσουν. Ο καθένας είναι ύποπτος. Στο σύνολο, ο χρόνος ταξιδιού με τρένο και αεροπλάνο -μαζί με τους ελέχγους ασφαλείας- θα είναι περίπου ίδιος και θα είναι συγκρίσιμος με την ταχύτητα της κλασσικής πια ταχυδρομικής άμαξας. Καθώς νέα μέτρα ασφαλείας θα επιβάλλονται τόσο σε τρένα όσο και σε αεροπλάνα, η ταχύτητα αυτή θα πέφτει μέχρι που το 2025 όλοι θα περπατάνε στους προορισμούς τους.

Οι δε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων τρένων έχουν ήδη γίνει οπότε τα συναφή άρθρα του πρωτοκόλλου ήταν τυπικής φύσης.

Διπλωματικές διαδικασίες και σημαντικά γεγονόταΕπεξεργασία

Το πρωτόκολλο συνάντησε αντιδράσεις από ασήμαντα και αδαή στοιχεία της κοινωνίας όπως ο λαός και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις γελοίες δικαιολογίες ότι καταπατά το δικαίωμα στη προσωπική ζωή και επιτρέπει στις κυβερνήσεις που θα ελέγχουν όλους αυτούς τους μηχανισμούς παρακολούθησης να διαλέγουν ενοχοποητικά στοιχεία για κάποιους και αθωωτικά για άλλους όπως επίσης και να κατασκευάζουν πλαστές αποδείξεις για εγκλήματα που μπορεί και να μη διαπράχθηκαν.

Ως αντίδραση στη λαϊκή βούληση κάποιες κυβερνήσεις αποφάσισαν να μη συμπράξουν με το πρωτόκολλο αλλά ακριβώς στην κατάλληλη στιγμή ένα παραλίγο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου έπεισε τους πάντες ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία. Όταν λίγο αργότερα ακούστηκαν κατηγορίες ότι το παραλίγο χτύπημα ήταν στη πραγματικότητα φάρσα των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να συμφωνήσει με την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ενώ μερικές πανεπιστημιακές εφημερίδες γράψαν ότι εάν τα χτυπήματα ήταν πραγματικά και κατάφεραν να κάνουν ολόκληρη την ΕΕ και τις ΗΠΑ να τα κάνουν πάνω τους, τότε κέρδισαν, ένα άλλο παραλίγο τρομοκρατικό χτύπημα αποκαλύφθηκε και συνελήφθησαν δεκάδες άτομα, τότε όλοι πλέον πείσθηκαν.

Το αποτέλεσμα των διπλωματικών διαπραγματεύσεων ήταν ότι οι Δυτικές κυβερνήσεις πρέπει να θεωρούν όλους τους πολίτες τους υπόπτους και συνεπώς η εφαρμογή του πρωτοκόλλου κρίθηκε αναγκάια. Το πρωτόκολλο επικυρώθηκε.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.