Σαχίνης Γεώργιος. Σκηνοθέτης
Ζώδιο: Τοξότης
Αδελφή ψυχή: Ντέηβιντ Λιντς
Προηγούμενη ζωή: Ανέμελος Μακρυμάλλης Γονδολιέρης στη Βενετία
Επομένη ζωή: Κατσαρίδα (θα επιβιώσει)

Μικρός έπεσε στον ζωμό με τα L.S.D. Έκτοτε η παραισθησιογόνα σκηνοθετική του ματιά, απαιτεί την χρήση τουλάχιστον των ελαφροτέρων ναρκωτικών ουσιών για την παρακολούθηση των παραστάσεών του, χωρίς ο ίδιος να έχει την ανάγκη χρήσης αυτών των ουσιών για να παράγει καλλιτεχνικό έργο, ένεκα του παιδικού ατυχήματος της πτώσης στο ζωμό.

Το όραμαΕπεξεργασία

Είναι ιδρυτής της ομάδας "Όχι Παίζουμε". Το 2000, περνώντας το κατώφλι της νέας χιλιετίας, είδε όραμα για το τέλος του κόσμου και αποφάσισε να το επισπεύσει: έγινε σκηνοθέτης. Οι μαζικές αυτοκτονίες είναι η συνηθέστερη χαρακτηριστική αντίδραση μετά το πέρας των παραστάσεών του, αν και έχουν παρατηρηθεί και λιγότερο βλαβερά γεγονότα, όπως ξυλοδαρμός υπαλλήλου θεατρικού ταμείου, γιατί δεν έδινε τα λεφτά πίσω στους θεατές. Ο άνθρωπος που λατρεύουν να μισούν και μισούν να λατρεύουν, αυτοί που γράφουν κριτικές στην ιστοσελίδα του Αθηνοράματος.

ΚριτικέςΕπεξεργασία

Ενδεικτική κριτική θεατή: "Καταπονήθηκε πράγματι ο πυρήνας του αυγού του μυαλού μου"

Ενδεικτική κριτική θεατή (για την ίδια παράσταση): "OSOI DEN TOUS ARESE H PARASTASH NA PATE NA GAMITHITE, PALIOMALAKES!"

Παράγωγες λέξεις και φράσεις:Επεξεργασία

  1. Σαχινιά: ουσιαστικό θηλυκού γένους που χρησιμοποιείται σε κάθε πτώση και αριθμό. Κυριολεκτική ερμηνεία μια σκηνοθετική πρόταση του Σαχίνη (συνήθως με έντονο μη κατανοήσιμο, περιγραφικό ή συμβολικό, χαρακτήρα). Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να δηλώσει εκείνη την πράξη ή έκφραση που όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχει κάποιο βάθος, αλλά κανείς δεν αντέχει να υποστεί τη διαδικασία ανακάλυψης αυτού. Παραδείγματα: "Η έκθεση ήταν γεμάτη σαχινιές" (γεμάτη με εκθέματα αλλοπρόσαλα), "τι σαχινιά κάθεσαι και βλέπεις τέτοια ώρα;" (τι κουλτουριάρικη ταινία σε κάνει να μένεις ξάγρυπνη;), "καλά μιλάμε ήταν τρελή σαχινιά" (δεν κατάλαβα τίποτα από αυτό που παρακολούθησα), φράση που πλέον χρησιμοποιείται για όλα τα πιθανά είδη τέχνης.
  2. Σαχινίζεις: Ρήμα σε -ίζω που χρησιμοποιείται μόνο στο δεύτερο ή τρίτο πρόσωπο, αφού κανείς δε θα παραδεχτεί ποτέ ότι σαχινίζει, και αποκλειστικά σε χρόνο ενεστώτα ή έστω μέλλοντα, καθώς αν σαχινίσεις μια φορά, δεν σταματάς ποτέ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αόριστος. Κατα κυριολεξία σημαίνει ότι κάποιος έχει αρχίσει να μοιάζει, καλλιτεχντικά ή προσωπικά, στον Σαχίνη - τείνει δηλαδή να γίνει επικίνδυνος για τα επίπεδα στα οποία καλεί τη δημόσια νοημοσύνη να φτάσει. Μεταφορικά η έκφραση σημαίνει "δεν καταλαβαίνω εδώ και πολύ ώρα τι λες και όχι γιατί φταίω εγώ".
  3. Σαχίνιος έρωτας: έκφραση που ανακάλυψε σε πρόβα, νεαρά ελληνίδα ηθοποιός, στην προσπάθειά της να αντιληφθεί την συνθήκη στην οποία της είχε ζητηθεί να μπει. Η έκφραση δεν έχει χρησιμοποιηθεί έκτοτε, όχι ασφαλώς γιατί κατάφερε ο Σαχίνης να γίνει σαφής, απλώς επειδή κανείς άλλος ηθοποιός δεν είχε τόση φαντασία και διάθεση να ερμηνεύσει το ανεξήγητο που του ζητήθηκε.
  4. Σαχίνης στον πηγαιμό για την Ιθάκη, κτλ... Ατελείωτη πρόβα για μέτριο αποτέλεσμα, σαν τον μαλάκα τον Οδυσσέα που γύρισε σε μία γριά, κι έφτυσε τόσες νεαρές μουνάρες (αφού γάμησε τις μισές, διότι ήταν γαμωτεμπέλης). Το μόνο που άξιζε στην Ιθάκη ήταν η περιουσία. Η γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη! Δεν πηδάμε κάθε μπάζο ή αντικείμενο ή σκέψη!