Rtrt.PNG Το άρθρο αυτό είναι ένα μάτσο χάλια. Ο συντάκτης του ήταν πιθανότατα κάτω από την επήρεια ουσιών όταν το έγραψε.
Μπορείτε να το βελτιώσετε αλλά ποιός ενδιαφέρεται;

“Ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος εκτός αν είσαι στις Σέρρες.”

- Mάλκομ Φορμπς για Ο Μάλκομ Φορμπς

Κανέναν μην αποκαλείς ευτυχισμένο προτού πάει εις τας Σέρρας.”

- Ο Ηρόδοτος για τα Σέρρας

“Πολύ προικισμένος ο συντάκτης αυτού του άρθρου Μαρίκα.”

- Ο Μητσοτάκης για τον εξυπνάκια που έγραψε αυτό το άρθρο
Μιτσοτάκης.jpg
WARNING! ATTENTION! Αν δεν κατοικείτε στις Σέρρες να ξέρετε ότι:

ΔΕΝ ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε ατυχία ή γκαντεμιά ή κακοτυχία ή ατυχή σας σύμπτωση.

Μετά την ανάγνωση του ΦΡΙκειμένου αυτού. Άλλος φταίει και ξέρετε ποιος!

Σερραίος και Σέρρας

Καλώς ήλθατε λοιπόν κυρίες και κύριοι στα πεντάμορφα Σέρρας ή στις πεντάμορφες Σέρρες. Εδώ θα ανακαλύψετε τον κόσμ' των Σερρών την γλώσσ' που μιλάν' τις συνήθειες που έχουν και τα γνουστά άτομα απ' την πόλ' αυτήν. Υπάρχει μια διαφωνία σχετικά με το όνομα της πόλεως. Φαίνεται πως οι γυναίκες ήθελαν η πόλη να λέγεται οι Σέρρες και οι άντρες τα Σέρρας.

Πληθυσμός της πόλεωςΕπεξεργασία

Τα Σέρρας λοιπόν έχουν πληθυσμό 100.000 ανθρώπ'ς κ' 1.000.000 ζα αν σκιφτούμ' πουως ου κάθε άνθρωπ'ς έχ' από 10 ζα (χωρίς να μετρήσουμε αυτόν και την οικογένειά του). Επίσης, λόγω της ανάμειξης με τους Βουλγάρους μετανάστες που εισέρχονται συνεχώς στα Σέρρας εμπρόκειτο να δημιουργηθεί καινούργια διάλεκτος με το όνομα ΒουλγαροΣερράικα ή αλλιώς ΒουλγαροΣραϊκά που αναμένεται να κάνουν μεγαλύτερο πάταγο και απ'την Θεοπούλα αντικαθιστώντας τα αγγλικά.

Η Σραϊκή διάλεκτ'ς αναλυτκότεραΕπεξεργασία

Όπως στα Γερμανικά είναι απαραίτητη η σωστή χρήση των άρθρων, έτσι και στα σερρέϊκα είναι απαραίτητη η σωστή χρήση του ΒΕ ή VE ή V και του Μο ή Μώσε, απ' το οποίο προκύπτει η λέξη νιώσε. Χρησιμοποιούνται συνήθως για να εντυπωσιάσουν οι Σερραίοι τις Σερραίες ή και το αντίθετο. Επίσης, χρησιμοποιούνται και σε καβγάδες ή τσακωμούς αντικαθιστώντας έτσι την δύσκολη χρήση της βρισιάς. Πολύ πιθανό το ΒΕ ή VE ή V να προήλθε από το γνωστό μπεεεεε των αρνιοκάτσικων από τη στενή επαφή τους με τους κατόχους τους. Το ΜΟ προφανώς προέρχεται από το γνωστό μου των αγελάδων, αν και η χρήση του είναι υποτιμητική, έτσι όταν λέμε κάποιον ΜΟ, εννοούμε μοσχάρι. Συνηθισμένες Σραϊκές προτάσεις είναι οι ακόλουθες: Τι θες Μο; Τι κοιτάς Βε; Άϊ Βε Άϊ Βε, για περισσότερες πληροφορίες (βλ.Στεφανάκης).

Γνωστά άτομα από τα ΣέρραςΕπεξεργασία

Από τις Σέρρες κατάγεται ο Στεφανάκης τον οποίο όλοι αγαπάνε αλλά και ο Κωστάκης ή αλλιώς Κώστας Καραμανλής που όλοι οι Σερραίοι αγαπάνε. Οι Σερραίοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι το επίθετο Καράμαν-Αλή είναι τούρκικο έχοντας όλες τις αποδείξεις ότι είναι γνήσιο Βουλγαροσραϊκό.

Απ' τα Σέρρας είναι και το παιδί που ξέρει να κάνει μόνο κεφαλιές, ο Άγγελος Χαριστέας και αναμένεται η μεταγραφή του στη Σερραϊκή ομάδα με προσφορά που ξεπερνάει τα 100.000 κατσίκιακαι τις 500.000 αγελάδες μαζί με την μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο, 5 φασιανούς, 50 γαλοπούλες πάνω από 50.000 κότες, 10.000 κόκορες μαζί με τα κοτέτσια, σε συνδυασμό με 3 καγκουρόπαπιες από την Αυστραλία, 9 ορνιθόγατες από τη Χονολουλού και 1 ασβόσκυλο. Απ' τα Σέρρας είναι επίσης και οι παρά 2 των παρά 5 ή αλλιώς οι Σέρρες 2-0, ο Καπουτζίδης (Γνήσιος Βουλγαροσραϊκοποντιακός σκηνοθέτης), φοβερό αρσενικό που αποκαλείται και Μαγκάρετ (απ' την σειρά Σέρρες 2-0) και η Λία-Ζούμπου ή Ζούμπου-λία. Λένε ότι αρχικά λεγόταν Λία μόνο , αλλά μετά την πτώση της στην περιοχή των Ζουλού, μεγάλωσε εκεί και καταβρόχθισε όποιον άτυχο άνθρωπο στείλατε εκεί απ' τα ανέκδοτα που λέτε. Οι Ζουλού έκπληκτοι και έκθαμβοι μπροστά σε αυτή τη γυναίκα (;;;), μετά από συνέλευση με τον Ψινάκη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν ΘΕΑ. Έτσι, ο κανίβαλος αυτός ονομάστηκε Μπου-Λία. Οι Ζουλού, περήφανοι για τη Θεά Μπου-Λία έβαλαν και αυτοί την υπογραφή του ονομάζοντας το σαρκοφάγο-σαρκοβόρο (ζω)ον αυτό Ζούμπου-Λία (Ζουλού-Θεά Μπου & Λία). Το μόνο άτομο που δεν κατάφερε να χωνέψει η Ζουμπου-Λία ήταν η Αννούλα. Φήμες λένε ότι η Αννούλα ζει ακόμα φωνάζοντας Ιιιιιιιιι μέσα απ'την κοιλάρα της θεάς. Ο Θεός ΖουΜπουλούκος, σύζυγος της θεάς Ζουμπουλίας, πρωταγωνιστεί και στο LOST αφού κέρδισε στο Λόττο με τα νούμερα που του έδωσε το πλάσμα.

Τουρισμός στα ΣέρραςΕπεξεργασία

Στα Σέρρας υπάρχει ένας πλήρως οργανωμένος και αξιοποιημένος ποταμός, ο λεγόμενος Στρυμών ή Στρυμώνας, γνωστός για τη μόλυνσή του εξαιτίας πολλών εργοστασίων, στον οποίο οι τουρίστες μπορούν να ψαρεύουν, αλλά και να πίνουν το καφεδάκι τους κάνοντας το μπανάκι τους στον ποταμό και να κάνουν ηλιοθεραπεία ξαπλώστρες ή αλλιώς σε ξαπλώ-στρες. Υπάρχει ο λόφος Μπουλάς και η λίμνη Καρκίνη την οποία επισκέπτονται συχνότερα οι Goin Through απ' τους περισσότερους Σερραίους. Όλοι γνωρίζουν τις Σέρρες για την παχιά προφορά του γράμματος ΣΣΣΣΣΣ. Άμα ρωτήσετε έναν Σερραίο για ποιο πράγμα φημίζονται οι Σέρρες θα σας πει: Για την μπουγάτ'ς κι τον ακανέ τ'ς. Δυστυχώς όμως, πολλοί Σερραίοι δε γνωρίζουν τι είναι ο ακανές κι ας φημίζονται για αυτό. Έπειτα, ο περίφημος Πολυπυρουκετοβόλος δηλαδή ο Γιάννης Ράμπος μίλησε για πρώτη φορά, ένα λεπτό αφού έφαγε την μπουγάτσα των Σερρών λέγοντας WOW! και όχι όπως αναφέρει ένας φρικηπαίδαρος. Γνωστή στις Σέρρες είναι και η ομάδα Πανσερραϊκός, η οποία την περίοδο 2006-2007 παραλίγο να υποβιβαζόταν στη Γ' εθνική, αλλά αφού ανέβηκε φέτος στην Α', έχει στόχους ΟΧΙ UEFA, αλλά μόνο Champions League. Επίσης, είναι κλινικά αποδεδειγμένο πως το γιαούρτι και η γαρδούμπα στα οποία αναφέρεται ο θρυλικός τραγουδιστής του Jetem στο Alter είναι Σερραϊκής προελεύσεως. Δυστυχώς όμως, ο τουρισμός έχει μειωθεί, εξαιτίας των μεγάλων χρηματικών απαιτήσεων των μεταφραστών και, για όσους δεν κατάλαβαν, ας έρθουν στα Σέρρας χωρίς να έχουν προσλάβει μεταφραστή Σερραϊκών και άμα καταφέρουν να συνεννοηθούν εμείς θα πάμε μέχρι τη Λίμνη Καρκίνη!!!. Ευτυχώς όμως που με την καινούργια γλώσσα που θα επισημοποιηθεί από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., τη λεγόμενη Βουλγαροσραϊκή, το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Γιατί να ζείτε στις Σέρρες;Επεξεργασία

Οι Σέρρες θέλει να λέγεται ότι είναι η μόνη πόλη που δεν επηρεάζεται απ' τις ευχές του Μητσοτάκη μιας και το όνομα της διαβάζεται και αντίστροφα. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε ευχή αντιστρέφεται σε αυτόν που την έκανε. Είναι μια αυτοάμυνα της πόλεως αυτής. Οι Σερραίοι μάλιστα, πιστεύουν ότι μετά τον πυρηνικό πόλεμο ,εκτός απ' τις κατσαρίδες και την οικογένεια Μητσοτάκη, θα επιβιώσουν και τα ΣΣΣέρρασσς. Έπειτα, στα Σέρρας η Αννούλα πέρασε τη μόνη ήρεμη και ήσυχη μέρα της, η οποία έχει μαγνητοσκοπηθεί κι από τον Μάκη.

Με αληθινή αγάπη για τις Σέρρες. (Μπουγατσατζήδες της Ελλάδος συνεχίστε να πουλάτε Σερραϊκές!)