Σοβρακοφάνεια

(Ανακατεύθυνση από Σοβαροφάνεια)

Σοβαροφάνεια είναι μια κατάσταση που αναφέρεται σε ανθρώπους (πολιτικούς), ζώα (ψηφοφόρους), πράγματα (τα καημένα τα χαρτάκια με σοβαροφανή ονόματα πολιτικών) όπως και καταστάσεις, που στόχο έχουν να παραστήσουν σοβαρότητα, χωρίς να υπάρχει κάποιο υπόβαθρο με ουσία. Είναι χαρακτηριστικό που καθοδηγείται από ψυχολογικές ανάγκες για ανωτερότητα ή/και σύνδρομο τύπου "επειδή το είπε η μαμά μου".

Σε κάθε περίπτωση, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η γραμμή είναι τόσο λεπτή, τουλάχιστον στην Ελληνική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή (;) δυσκολία στον διαχωρισμό εσωρούχων (το κατά κόσμον, "μπέρδεψε τις κάλτσες με τα σώβρακα").

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σοβαρότητα είναι σοβαροφάνεια συν ουσία. Αλλά επειδή τα σοβαρότερα θέματα η σημερινή πραγματικότητα τα περνάει στην πλάκα, ακόμα και αυτό θα ήταν ασαφές.

Προς το παρόν, για την επίδειξη του όρου, μπορούμε να σας θυμίσουμε το βλέμμα κάποιων πολιτικών (πχ Άκης Τσοχαζόπουλος , Βύρων Πολύμωρας ).

"Χαίρε βάθος αμέτρητον..."

Medical.jpg Το άρθρο αυτό αφορά ένα ιατρικό θέμα. Αν είστε τόσο ηλίθιοι ώστε να εμπιστευτείτε την Φρικηπαίδεια για να σας δώσει πληροφορίες για μια ασθένεια ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό με την Ιατρική Επιστήμη θέμα, τότε εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Αιωνία η μνήμη σας.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.