Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Το Σύμπαν ερυθροφέρνει ελαφρά.
Συμπαντοπαντιέρα. Η παντιέρα του ασαφούς παντός.

“Τα έχει όλα και συμφέρει...”

- Το Σύμπαν, για το σύμπαν

“-Τι έγινε ρε;”
“-Χαμός, διαλύθηκε το Σύμπαν”

- Ο Όσκαρ Ουάιλντ: Η κυρία με τας καμήλας

42

- Απάντηση στην ερώτηση για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα

Το Σύμπαν είναι ένα μέρος που έχει τα πάντα και βρίσκεται εδώ και τώρα. Όμως γίνεται αντιληπτό συνήθως μόνο όταν διαλύεται, κάτι που συμβαίνει και έχει συμβεί πολύ συχνά. Είναι άξιο απορίας πώς είναι δυνατό να υπάρχει κάτι ή να γίνει κάτι αντιληπτό αφού συνεχώς διαλύεται το Σύμπαν, αλλά αυτό φαίνεται πως εμπίπτει στο Παράδοξο του Είναι.

Και κάτι άλλο: Το Σύμπαν περιέχει τα πάντα, δηλαδή και την Φρικηπαίδεια. Όμως επειδή η Φρικηπαίδεια περιέχει το Σύμπαν, περιέχει το Σύμπαν τον ίδιο τον εαυτό του. Καλή αυτή η σκέψη, ε; Όμως κάπου σκοντάφτει: γιατί η Φρικηπαίδεια και το Σύμπαν υπάρχουν ξεχωριστά. Έτσι υπάρχει κάτι που περιλαμβάνει και το Σύμπαν και τη Φρικηπαίδεια! Άρα το σύμπαν δεν περιέχει τον εαυτό του... Τρέχα γύρευε δηλαδή....

Περιεχόμενα

Η δημιουργίαΕπεξεργασία

Το Σύμπαν σύμφωνα με μια θεωρία δημιουργήθηκε με το Μπιγκ-Μπάνγκ, μάλλον όταν διαλύθηκε κάποιο άλλο Σύμπαν. Άλλοι λένε πως το έφτιαξε ο Θεός (ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι φανατικός δεξιός ώστε να υπάρχει) σε πέντε μέρες (την έκτη το παρέδωσε με το κλειδί στο χέρι στους πρωτόπλαστους), ήταν όμως κακοτεχνία γιατί μόλις τόλμησαν οι πρωτόπλαστοι να κόψουν ένα μήλο, διαλύθηκε το Σύμπαν και οι πρωτόπλαστοι βρέθηκαν ξαφνικά στη γη που από τότε μαστίζονταν από οικολογικές καταστροφές, πχ. στα ποτάμια τρέχει νερό και όχι κασάσα ή βότκα όπως υποσχόταν το προσπέκτους, το σεξ σχετίζεται άμεσα με την δημιουργία παιδιών, οι πιστωτικές κάρτες εφευρέθηκαν μετά την πίστωση και άλλα τέτοια που δεν κολλάνε. Το μόνο που πραγματικά ισχύει είναι ότι οι παγετώνες παράγουν παγάκια, που είναι βέβαια σχεδόν άχρηστα λόγω έλλειψης πόσιμου αλκοόλ στη φύση. Έπισης κάθε οχτώ με δώδεκα ώρες έχει μπλακάουτ που διαρκεί ανάλογα με την εποχή οχτώ με δώδεκα ώρες. Σε μερικά μέρη ακόμα και μισό χρόνο. Τον άλλο μισό καίει το φως μέρα-νύχτα παρόλες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των πιγκουίνων που δεν μπορούν να κοιμηθούν. Και ύστερα σου λένε πως υπάρχει κρίση ενέργειας.... Προσπάθησαν να βρουν τον Θεό για την εγγύηση, επισκευές κλπ, αλλά ήταν Σάββατο και την είχε κάνει κοπάνα. Ούτε στο κινητό απαντούσε. Από τότε επικοινωνεί με τους ανθρώπους έμμεσα στέλνοντας Κάποιον Άλλο.

Το Σύμπαν και τι χώρεσε μέσα τουΕπεξεργασία

Παρόλο που περιέχει τα πάντα, το Σύμπαν είναι σχεδόν άδειο γιατί αποτελείται κατά πλειοψηφία από κενό. Το κενό συσσωρεύεται συνεχώς γιατί μόλις ανοίξεις ένα βαζάκι που περιέχει κενό αέρος, το κενό αμέσως εξατμίζεται. Με τα χρόνια έχει έτσι μαζευτεί πολύ κενό και το Σύμπαν γέμισε.

Είναι επίσης από καιρό γνωστό ότι το Σύμπαν δεν έχει σύνορα και ότι οι οικονομικές και διπλωματικές του σχέσεις με τους γείτονές του είναι μηδέν. Η έλλειψη διεθνούς (διασυμπαντικής) οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας έχει οδηγήσει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια σε οικονομική κρίση και πολιτισμική παρακμή. Η κυβέρνηση, παρ' όλη την ανυπαρξία και αδυναμία της, προσπαθεί με διάφορα τρικ να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό και τις εμπορικές συναλλαγές, κάτι όμως που συναντά πρόβλημα γιατί υπάρχει όριο ταχύτητας (η λεγόμενη ταχύτητα του φωτός) που εμποδίζει τις επικοινωνίες. Το φως κατάφερε και πέρασε με μέσο μονοπωλιακά την ταχύτητα του σαν όριο για να βγάλει έξω από τον ανταγωνισμό τον Κόκκαλη, τον ΟΤΕ και την Federal Express. Η τελευταία αποσύρθηκε στον κυβερνοχώρο και έχει αναλάβει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε διάφορες ταινίες επιστημονικής και μη φαντασίας όπως το Matrix.

Τα Lost DataΕπεξεργασία

Κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνει πια κανείς γιατί χάθηκαν τα κατασκευαστικά σχέδια από καιρό και τα εξποζέ και οι οδηγίες χρήσεως και τέλος πάντων κάθε χρήσιμη πληροφορία για την υφή του, είναι ότι το Σύμπαν, παρ' όλο που δεν έχει όρια ή σύνορα, είναι κατά πλειοψηφία κενό και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από παραδοξότητες και μαύρες τρύπες, συνεχώς διαστέλλεται. Τώρα γιατί, σε τι μέσα, προς πού, με ποιό τρόπο και για πόσο καιρό ακόμα είναι απολύτως άγνωστο αν και δεν φαίνεται να παίζει σπουδαίο ρόλο. Γιατί τελικά το κάθε νοήμον είδος ζωής έχει βολευτεί στον πλανητάκο του, το πολύ πολύ να έχει κάνα εξοχικό σε κάνα δορυφόρο και τα υπόλοιπα τα γράφει εκεί που του το επιτρέπει η φύση του - εκεί να δεις αλλόκοτα πράματα, αλλά αυτά είναι για άλλο λήμμα... Το μόνο βέβαιο είναι ότι κατά την διαστολή του το φως των αστεριών παίρνει όλο και πιο κοκκινωπό χρώμα, πράγμα που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το χρώμα των άστρων είναι αρχικά λευκό αποδεικνύει ότι ο Θεός είναι, αν μη τι άλλο, Ολυμπιακάρα... ή έχει ακούσει κανείς τίποτα για green shift ;

Το Σύμπαν και τα ανθρωποκεντρικά ημι-Πάντα της μερικότηταςΕπεξεργασία

Ένα από τα λίγα πλεονεκτήματα της σχεδόν μηδενικής οικονομικής και καταναλωτικής δραστηριότητας είναι ότι η κατανάλωση οινοπνευματωδών είναι και αυτή σχεδόν ανύπαρκτη με αποτέλεσμα το αλκοόλ να είναι αφορολόγητο. Κάθε διαφορετική αντίληψη οφείλεται σε παραισθήσεις που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση κοκτέιλ, ιδιαίτερα martini-vodka ανακατευτού.

Λόγω της μεταφυσικής υφής του, το Σύμπαν όχι μόνο περιέχει τα ημιπάντα, αλλά σε αυτό γίνονται και τα μερικοπάντα, δηλαδή ημιόλα, ακόμα και όσα δεν γίνονται ποτέ σε αυτό και γίνονται μόνο σε άλλα σύμπαντα (ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν γνωρίζει τοπολογική άλγεβρα, διότι δεν προβλέπονται τα ίδια σωματίδια και πεδία για κάθε χωροχρόνο - βλ. MIT lectures spacetime, cosmogony). Μερικοί ισχυρίζονται ότι τα βλέπουν ή τα έχουν δει όλα, μόνο που δε μας λένε από πού (αν περπατάνει συγκαμμένοι ξέρουμε πως τα «είδαν»). Τα ψώνια που ταυτίζουν τον προσωπικό τους θάνατο, με αθανασία χωρίς εγκέφαλο· ισχυρίζονται ότι τα έχουν δει όλα, με εγγυήτριο τραβέλι την θέα του ημι-Σύμπαντος (που μας πλασάρουν ως μοναδικό) η οποία είναι μεγάλη κάρια (= η μαλάκω πουστη ρύζι ψέματα).

Σύμφωνα με μερικές απόκρυφες πληροφορίες, ο Μπομπ ο Μάστορας έχει φτιάξει ένα παράλληλο Σύμπαν που είναι πολύ πιο κυριλάτο από το δικό μας καθώς δεν περιέχει τίποτα με μπόλικο καθόλου. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του Σύμπαντος είναι ότι δεν σε μπλέκει σε λογικά παράδοξα όπως το δικό μας. Και όχι μόνο αυτό: Κάνει κανείς ό,τι θέλει ανενόχλητος αφού δεν τρέχει τίποτα....

Ορισμός του σύμπαντος από την Νέα Δημοκρατία (ο οποίος είναι και ο επίσημος στην φυσική)Επεξεργασία

Το τίποτα δεν εντροπίζεται άρα δεν γεννά σύμπαν.

Το Σύμπαν αποτελεί αυταίτιο αλγόριθμο της τοπολογικής άλγεβρας.

σύμπαν με πεζό σ: κάθε σύμπαν
αρκτικοκεφαλαιωμένο Σύμπαν: το παρόν σύμπαν

Ετυμολογικά σύμπαν σημαίνει «τα πάντα»,
αλλά τα πάντα δεν υπάγονται ούτε στο ίδιο σύστημα, ούτε στο ίδιο σύνολο,
λόγω των περιορισμών της θεωρίας συστημάτων και της θεωρίας συνόλων.

Απαραιτήτως υπάρχουν άπειρα σύμπαντα,
διότι δεν ορίζεται μοναδική καταστάλαξη πιθανοτικότητας (πιθανοτικού φάσματος) στην τοπολογική άλγεβρα που περιγράφει τους χωροχρόνους.

Συμπαντοερωτήματα που διέφυγαν από την Νέα Δημοκρατία (λόγω βλακείας)Επεξεργασία

  1. Είναι το Σύμπαν μονογενώς αυταίτιο;
    ή αντιθέτως
  2. Υπάγεται το μη μονήρες Σύμπαν σε σειρά συμπαντογενέσεων;