Τίποτα
“Ένα Τίποτα με μπόλικο Καθόλου”
- Άλμπετ Αϊνστάιν για την θεωρία της Τίποτας
“Τίποτα δεν άφησες ρε συνάδελφε χοντρέ να φάω;”
Το Τίποτα** (Ti) είναι ένα χημικό στοιχείο χωρίς ατομικό αριθμό, το οποίο ανακαλύφθηκε από τους Σουηδούς υποδηματοποιούς Ιππία και Καλλικράτη. Αρχικά ο Ιππίας πρότεινε το νέο στοιχείο να ονομαστεί "Τιπότιο", ο δε Καλλικράτης απάντησε "Ποιό στοιχείο;", ο Ιππίας είπε "Ε;" και ο Καλλικράτης απάντησε "Α!". Έτσι το θέμα της ονομασίας έμεινε ανοιχτό.

Το τίποτα κατά κάποιες άλλες θεωρίες ονομασίας είναι ένα οινοπνευματώδες ηδύποτο που το σκαρφίστηκε κάποιος έξυπνος, αν δεν κάνω λάθος από την Τρίπολη, αφού έμαθε πως το Παράλληλο Σύμπαν που έφτιαξε ο Μπομπ ο Μάστορας αποτελείται εξ ολοκλήρου από τίποτα. Μόνο που αυτό το τίποτα, του Μπομπ του Μάστορα δηλαδή, είναι μιά εξαϋλωμένη, αιθέρια και μεταφυσική μορφή του αλκοόλ που σε φέρνει σε κατάσταση διαρκούς μέθης χωρίς όμως πονοκεφάλους το άλλο πρωί, αφού στο κάτω κάτω της γραφής δεν ήπιες και τίποτα.
Διάφοροι σοφοί και μη και τυχοδιώκτες και άνθρωποι που σκαλίζουν συνεχώς τις εξωκοσμικές και μεταφυσικές ρίζες της ύπαρξης ισχυρίζονται πως ένα μπουκάλι μεταφυσικό τίποτα έχει για άγνωστους λόγους βρεθεί και στο δικό μας Σύμπαν, όπου κρύβεται σ' ένα μπαρ με τη μορφή τεκίλας. Όποιος το πιεί, λένε, κερδίζει την αιώνια ζωή και ευτυχία με όλα τα παρελκόμενα, τώρα να μην τα λέω, ο νοών νοείτω... Είχα αρκετά φιλαράκια που πέθαναν, Θεός σχωρέστα, πάνω στην αναζήτηση αυτού του μοιραίου μπουκαλιού πίνοντας τα κέρατά τους σε τεκίλα ανά την υφήλιο. Ισχυρίζονται ότι δεν έχασαν το τίποτα, αλλά ότι εγγενώς δεν υπάρχει.
Φυσικές ΙδιότητεςΕπεξεργασία
Το Τίποτα (Ti) εμφανίζεται αναπάντεχα:
- στην οθόνη των PC των αγοριών όταν εισβάλει μια γυναίκα στο δωμάτιο, πχ - "Τι βλέπεις εκεί; Πάλι κώλους βλέπεις;" -"όχι μαμά, Τίποτα δεν είναι"
- όταν η γκόμενα έχει "μούτρα", πχ -"τι έχεις Μαράκι και δεν μου μιλάς;" -"ΤΙΠΟΤΑ δεν έχω"
- όταν ο/η απατημένος συλαμβάνει τον/την σύζυγο στα πράσα, πχ -"Γιάννη, ποια είναι αυτή που χουφτώνεις στην φωτογραφία;" -"Τίποτα, τίποτα. Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις, παρεξήγηση..."
- στα ΑΤΜ, πχ -"Τίποτα στο λογαριασμό. Δεν μου έβαλε λεφτά η μάνα μου"
- το μεσημέρι όταν πεινάμε πχ -"τι θα φάμε;" -"Τίποτα"
ΚοσμογονίαΕπεξεργασία
Σύμφωνα με τους ουδενογονιστές, το τίποτα είναι δυνητική ύλη, και μάλιστα σύμπαντα, στη μορφή των οποίων εκφυλίζεται αναίτια (δεν υπάρχει μαθηματική θεωρία πάνω σ' αυτό). Οι θρησκευόμενοι συχνά κατηγορούν ότι όλες οι φυσικές κοσμογονίες είναι ουδενογονικές, ενώ αυτό δεν ισχύει στην δομογονία, την θεωρία κατασκευαστή, την βροχοκβαντοβαρύτητα κα. Οι περισσότερες κοσμογονικές θεωρίες βασίζονται στον αέναο χωροχρόνο που διακλαδίζεται ως πολυσύμπαν. Μονήρης/αποκομμένη πρώτη αιτία δεν υπάρχει παρά υπάρχει ένα πλέγμα σχέσεων των θεμελιωδών αλληλεπιδράσεων. Έκαστο γεγονός χρονικά ορίζεται σε σχέση με άλλο (ή άλλα... μα αυτό είναι πιο σύνθετο διότι τότε αλληλεπιδρά και με την υπέρθεση των συνολικών πιθανοτήτων τους εάν αποδειχθεί ότι δυνδέονται αιτιωδώς). Δεν υπάρχει αρχή στον χωροχρόνο διότι είναι υπερώνυμος από τα σύμπαντα τα οποία είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις του. Ο κάθε χωροχρόνος υπάρχει αέναα απλά και μόνο εάν είναι λογικά ορθός, χωρίς κενά στην μαθηματική του αιτιολόγηση. Η ουδενογονιστές δεν έχουν καν μαθηματικές θεωρίες (στο μακρινό μέλλον κάποιοι ετοιμάζουν ουδενογονικές θεωρίες, όμως εμφανίζουν κενά επί της θεμελίωσής τους, δηλαδή έρχονται σε αντίθεση με την θεμελίωση της κβαντικής φυσικής/foundations of quantum mechanics).
Χημικές ΙδιότητεςΕπεξεργασία
Το Τίποτα (Ti) είναι στοιχείο ανούσιο, άοσμο, άγευστο και αόρατο. Η βασική του ιδιότητα είναι να μην προκαλεί καμία αλλαγή στις ουσίες με τις οποίες αναμιγνύεται, εκτός αν αναμιχθεί με το Φραπέ, όποτε και δημιουργεί μπουρμπουλήθρες.
Το Τίποτα έχει ως βασική χρήση την παραγωγή Κενού. Το Κενό αποτελείται από Τίποτα και δυο τρία ακόμα μη-πράγματα, συνήθως Καθόλου και Πουθενά. Χημικά το Κενό συγγενεύει με το Μηδένιο, το Κανένιο, το Ούκ και το Πάπαλα.
Το Τίποτα, μαζί με το οξυγόνο και το οξυζενέ, είναι το βασικό συστατικό του Αέρα Κοπανιστού. Η ακριβής αναλογία των τριών συστατικών είναι ένα μυστικό που κρατιέται κρυφό από αλλεπάλληλες γενιές Αεριτζήδων, όπως την οικογένεια του Βεζίρη των Σκοπίων Καρατζα-Fairy.
Φιλοσοφικές ΙδιότητεςΕπεξεργασία
Μια μακριά γραμμή διανοητών, με προεξέχοντες το Βούδα, τον Κούδα, τον Κοσμά τον Αιτωλό και το Αρκουδάκι του Καζολίν, τόνισαν τη σχέση του Τίποτα με το Κάτι, και τη διαλεκτική τους αντιπαράθεση που δίνει μορφή στην ορατή και αόρατη ύλη. Ειδικά ο Βούδας διατύπωσε μια θεωρία σχετικά με την αφομοίωση του Τίποτα στο συνειδησιακό γίγνεσθαι των εσωτερικών σφαιρών υπέρβασης, υποστηρίζοντας ότι ούτε η ύλη ούτε η αντιύλη θα ήταν δυνατή χωρίς την καταλυτική αδράνεια του Τίποτα. Αμέσως μετά όμως συνειδητοποίησε ότι η θεωρία αυτή είναι κενή περιεχομένου και ξάπλωσε στο κρεββάτι του όπου παρέμεινε για 24 βδομάδες χωρίς να κάνει Τίποτα.
Διαφορά με το ΚενόΕπεξεργασία
Το τίποτα αφορά μηδενικό χωροχρόνο, ενώ το κενό, υποστατό χωροχρόνο που βρίθει με δυνητικά σωματίδια (δυνίδια). Το κενό εμφανίζει δυνητικότητα, ενώ το τίποτα στατική ανυπαρξία. Όταν το τίποτα εκδηλωθεί ως πίποτα, δεν εμφανίζεται σπερματόποση, ενώ αντιθέτως το κενό δίνει χρόνο για γαμήσια.
Ένα κενό κρανίο μπορεί να δεχτεί ως μόσχευμα κάποιο μυαλό, ενώ το ίδιο το ανύπαρκτο μυαλό (= τίποτα) θεωρείται αναντικατάστατο ειδικά όταν το μόσχευμα που μας πλασάρουν είναι υποστατό.
Πολιτική Οικονομία του ΤίποταΕπεξεργασία
Παρόλο που το Τίποτα (Ti) είναι ένα στοιχείο άφθονο στη φύση, το εμπόριο του Τίποτα και των υποπροϊόντων του ήταν από απαρχής των ανθρωπίνων κοινωνιών μια εξαιρετικά προσοδοφόρα δραστηριότητα. Οι πρώτοι που ανακάλυψαν την αξία του ήταν η μεσαιωνική συντεχνία των Αεριτζήδων οι οποίοι άρχισαν να το διαθέτουν στην αγορά είτε ακατέργαστο είτε σε μορφή Αέρα Κοπανιστού, και να πληρώνονται για αυτό με υπέρογκα χρηματικά ποσά γνωστά ως “Μίζες”, “Φακελάκια”, “Προμήθειες”,“Δαγκωνιές” ή “Λαδώματα”. Το εμπόριο της συντεχνίας των Αεριτζήδων τους προσέδωσε εξαιρετικό κύρος και οικονομική επιφάνεια, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής τάξης της Μπανανίας να προέρχεται σήμερα από τις τάξεις τους. Φυσικά οι υπερήφανοι γόνοι δεν άργησαν να ενσωματώσουν το Τίποτα στην πολιτική τους ιδεολογία, με αποτέλεσμα σήμερα το 89% του πολιτικού βίου των Ελ να αποτελείται από Τίποτα.
Η Μακροοικονομία του ΤίποταΕπεξεργασία
Γενικά, το Τίποτα (Ti) δεν κοστίζει και είναι δωρεάν. Είναι εν δυνάμη αστείρευτη πηγή δωρεάν ενέργειας και θα βγάλει την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο εξάγοντας το στην Γερμανία.
Θα πιείτε κάτι;Επεξεργασία
- Να σου προσφέρω κάτι;
- Μπα, τίποτα ευχαριστώ...
- Με παγάκια ή σκέτο;
(διάλογος μεταξύ Μπομπ του Μάστορα και Κάποιου Άλλου που κρυφάκουσε αυτός που λάνσαρε το τίποτα)
Λαογραφικά ΣτοιχείαΕπεξεργασία
Ο λαός αποτύπωσε την ανεκτίμητη απαξία του Τίποτα σε μυριάδες λαϊκές ρήσεις και γνωμικά, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:
- Από το Τίποτα ερχόμαστε και στο Τίποτα πάμε.
- Τίποτα δεν πάει χαμένο (γιατί το Τίποτα είναι χαμένο εξ ορισμού).
- Το Κενόν και χάριν έχει.
- Τίποτα αστείο σε αυτό το άρθρο της Φρικηπαίδειας.
- Πολύς χαμός για το Τίποτα.
- Καθόλου Τίποτα ίσον αρκετό Τίποτα.
- Ἓν οἶδα, ὅτι δεν ξέρω Τίποτα.
- Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα Τίποτα
- Δε γράφω Τίποτα άλλο γιατί αυτό το άρθρο θα πάει κατά διαόλου.
'
Δείτε επίσης (αν και δεν υπάρχουν & πολλά για να δείτε...)Επεξεργασία
- Τίποτε
- Κενό
- Κατεβάστε το Τίποτα Δωρεάν!
- Επιπλώστε το χώρο σας με Τίποτα!
- ... και μια ανεξάρτητη παραπομπή στο τίποτα για να μη λέτε ότι σας κοροϊδεύουμε [1]