Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε τον Τζακ Σπάροου!

Η πλέον αναγνωρίσιμη μορφή στον κόσμο των πειρατών. Γενναίος πολεμιστής, αλλά και μεγάλος καρδιοκατακτητής. Κατάγεται από τη Χώρα του Ποτέ.

Πειρατική σταδιοδρομίαΕπεξεργασία

 
Ο μικρός Τζακ, εμφανώς επηρεασμένος από τις πειρατικές ιστορίες.

Ο Τζακ δεν τα πιάνε τα γράμματα κι έτσι μόλις τέλειωσε το Γυμνάσιο, παράτησε το σχολείο και έπιασε δουλειά στην ταβέρνα "Το Στέκι του Γιακουμή", ένα κακόφημο καπηλειό, όπου σύχναζαν κουρσάροι και ληστές. Εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με ιστορίες πειρατών, όπως του Τζίμη του Τίγρη και του Καπετάν-Φασαρία. Θαμπώθηκε από τις διηγήσεις τους για θησαυρούς, μάχες σώμα με σώμα και αχαλίνωτο σεξ σε κάθε λιμάνι. Είδωλο του ήταν φυσικά ο Κάπταιν Χουκ, η μεγαλύτερη πειρατική φυσιογνωμία, αν και είχε ήδη μπαγλαρωθεί από τον Πήτερ Παν.

Μόλις ενηλικιώθηκε μάζεψε όσα χρήματα είχε και αγόρασε ένα μικρό πλοίο και μαζί με τον ξάδελφό του Στιούαρτ, ξεκινήσανε την πειρατική τους καριέρα. Αρχικά πλιατσικολογούσαν στις πολλές πλαζ του νησιού, μαζεύοντας έτσι ένα σεβαστό ποσό χρημάτων. Αγόρασαν ένα πλοίο, ύστερα κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο...ώσπου δημιούργησαν ένα μικρό στόλο. Τότε ο Τζακ Σπάροου παράτησε τον Στιούαρτ σ' ένα νησί με κάτι άλλους και την έκανε. Δίχως αυτόν στα πόδια του, άρχισε να πλουτίζει κανονικά. Μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο ισχυρός, όλο και πιο πλούσιος.

Με τον καιρό ξέφυγε από τα στενά όρια του νησιού του και ξανοίχτηκε σε όλη τη Γη! Τώρα πια καταλήστευε τα λιμάνια από την Ισλανδία εώς και την Ουρουγουάη! Έγινε μεγάλος και τρανός, ξακουστός ως και την Ιαπωνία. Όταν είχε πια κουρσάρει όλα τα λιμάνια και γαμήσει όλες τις πουτάνες σε αυτά και βαρέθηκε να γυρίζει από δω κι από κει, ίδρυσε αντιπροσωπείες, ώστε να του στέλνουν απευθείας τα έσοδα. Για να μην έχει τύψεις, πήρε το Στιούαρτ από κείνο το νησί και του αγόρασε ένα ράντσο στο Τέξας.

Η δύναμη του αυξανόταν με ραγδαίους ρυθμούς και έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Όταν όμως δέχθηκε το «φιλικό» τηλεφώνημα του Τσακ Νόρις, τα πούλησε όλα όσο-όσο και αποσύρθηκε σε μια έπαυλη, σ’ ένα ιδιωτικό νησάκι έξω από τη Χώρα του Ποτέ, μαζί με τα δυο παιδιά του, από το γάμο με την Τίκη-μπελλ.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Όπως προαναφέρθηκε, ο Τζακ ήταν μεγάλος μπερμπάντης, ακολουθώντας το πειρατικό του πρότυπο, τον Κάπταιν Χουκ. Απ' τα χέρια του πέρασαν πάμπολλες γυναίκες. Γενικά προτιμούσε τις πουτάνες στα λιμάνια που σταματούσε. Ωστόσο ως άνθρωπος με συνείδηση και πατρικό αίσθημα, φορούσε πάντα προφυλακτικό, στα πολλά one-night stand που είχε κι έτσι δεν έχει αποκτήσει μπάσταρδα εξώγαμα. Παρόλα αυτά έκανε και τρεις γάμους:

  1. Με την πειρατίνα Καρλότα τη Γαντζοφόρα: από το γάμο αυτό απέκτησε τρία παιδιά, τον Νικ, τον Μικ και τον Βικ. Κατέληξε ωστόσο σε διαζύγιο. Τελικά πλήρωσε μικρή διατροφή χάρη στον Κούγια.
  2. Με τη Χήρα Γκουντφέλλα: φημολογείται ότι μαζί σκότωσαν τον άντρα της, τον πλούσιο έμπορο Τζόναθαν Γκουντφέλλα ώστε να παντρευτούν αργότερα μαζί. Ο γάμος τους έληξε σε τρεις μήνες, αφού η Χήρα έπασχε (σύμφωνα με τον Τζακ Σπάροου) από σχιζοφρένεια. Τελικά αυτή κατέληξε στο Δρομοκαΐτειο και αυτός καρπώθηκε την περιουσία της.
  3. Με την Τίκη-μπελλ: στη μικρή νεράιδα βρήκε το μάστορά του. Αράδιασε μαζί της δύο κουτσούβελα, τον Μίμη και τη Μιμή. Η Τίκη-μπελλ, όμως, τον έκανε τσακωτό με τη γειτόνισσα, την κυρά-Κατίνα. Χώρισαν, ο Τζακ αναγκάστηκε να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά και φορτώθηκε και τα δυο παιδιά.