Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Ήπια παρενέργεια από την υπερκατανάλωση πουτσότυρου. Στη φωτογραφία το ομορφόπαιδο είναι ο Τυράνθρωπος του Τσένταρ. Κορίτσια υπομονή. Καθίστε σε ουρά.

Περιεχόμενα

ΠροϊστορίαΕπεξεργασία

 
Ο θεός Τυρ και προστάτης του τυριού ως άγαλμα από τυρί στην Τυριντάουα. Καβαλά ένα κλαταρισμένο κριάρι αναρωτώμενος αν θα το φάει, μα μέχρι να αποφασίσει τον έφαγε ο αδερφός του ο Ψωμ ή Ψώμος (τυροφάγο μαμούνι).

Το τυρί πρωτοανακαλύφθηκε έτοιμο (δεν εφευρέθηκε) στην βάση της βαλάνου του μονίμως άπλυτου Τυράνθρωπου του Τσένταρ, ο οποίος ήταν αραπακλομορφικός. Επειδή έτρωγε συχνά τα κακάδια της μύτης του, αμέσως κατάλαβε την γκαστρονομική αξία του πουτσότυρου ή πουτσοτυριού.

Τυρολογική ανάλυσηΕπεξεργασία

Τυρί είναι μια έννοια που νοείται διαφορετικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Στην Αθήνα η λέξη τυρί περιγράφει όλα τα στερεά παρασκευάσματα με αρχική ύλη το γάλα.

Στη Θεσσαλονίκη παρ' όλα αυτά η λέξη τυρί χρησιμοποιείται ως συνώνυμο της αθηναϊκής λέξης "φέτα". Η ερώτηση "τι είδους τυρί;" θεωρείται ρητορική καθώς όλα τα υπόλοιπα κίτρινου χρώματος στερεά παρασκευάσματα του γάλακτος είναι στην πραγματικότητα κασέρια και όχι τυριά. Το κασέρι αποτελεί κατηγορία που περιλαμβάνει πολλά τρόφιμα όπως το ροκφόρ, το ένταμ, τη γραβιέρα ακόμη και το κεφαλοΤΥΡΙ που όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση τυρί γιατί δεν κόβεται. Στη Θεσσαλονίκη, ανάλογη σημασία αποκτά η λέξη τυρέμπορας, ενώ εφευρίσκεται και η λέξη κασερέμπορας που περιγράφει αυτόν που εμπορεύεται κασέρια.

Στο Βόλο η λέξη χρησιμοποιείται για να κατονομάσει τον κάτοικο της προαιώνιας εχθρού Λάρσας.

ΜουσικήΕπεξεργασία

ΈκφρασηΕπεξεργασία

  • γαμώ τα κωλοντύρια σου - σημασία: όταν ο Morris Kolontyrsky παίζει ένα μουσικό διάστημα που δεν είναι θριλερικό και τα παίρνεις στην κράνα με την προδοσία

Τυροκομικά προϊόνταΕπεξεργασία
Αυτή είναι μια σελίδα αποσαφήνισης. Αυτό σημαίνει ότι η Φρικηπαίδεια δεν κατάλαβε τι ζητήσατε.
Παρακαλώ, προσπαθήστε αργότερα.