Ο Φίτσουλας (προφ. fee-tchool-ass) είναι μυθολογικών διαστάσεων αιώνιος φοιτητής, γνωστός για την απίστευτη τσιγγουνιά του.
Υπήρξε χαρακτήρας τού εγγλέζικου θρυλικού cult περιοδικού "Bαβούρα" (γνωστό στο Ηνωμένο Βασίλειο ως "Νoise"), όπου μέτραγε τα φράγκα του και χαιρόταν. Επίσης, τα έριχνε από χέρι σε χέρι και άκουγε το "τσίγκι-γκλίνκι" που έκαναν τα νομίσματα, γελώντας σατανικά.

Φοράει γυαλιά, καθ' ότι μύωψ, ζει στον Βύρωνα, είναι οπαδός του Παναθηναϊκού και φημολογείται ότι έχει μια κιθάρα με δύο χορδές. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι κάθε βράδυ την παίζει μανιωδώς (την κιθάρα εννοείται - ντροπή, τι σκεφτήκατε;).

Παλαιότερα άκουγε σκληρή μέταλ μουσική (μέχρι Slayer, μην φανταστείτε), αλλά αργότερα σοβάρεψε, κάνοντας στροφή στην ποιότητα και σε ακούσματα όπως Βασίλη Καρρά, Τάσο Μπουγά, Γιάννη Φλωρινιώτη, αλλά και πιο underground, όπως Τάκη Σπέσιαλ.

Είναι Γκαντέμης και τον διακρίνει το απαθέστατο ύφος του, με το οποίο υπνωτίζει τους εχθρούς του.

Το χιούμορ του είναι άθλιο και μόνο αυτός γελάει με τα αστεία του.

Κωλόβυσμα στον στρατό, τον πήγαινε μία μέσα - εξήντα έξω.

Είχε μαλλί μακρύ, αλλά ήταν τα μαύρα του τα χάλια. Αυτό ακριβώς το μακρύ μαλλί είναι που τον οδήγησε στη σημερινή κατάσταση της απόλυτης και αιώνιας καράφλας.

Ο πατέρας του έχει υπηρετήσει στις Ρωμαϊκές λεγεώνες ως Εκατόνταρχος και επίσης έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Αστερίξ".

Ο ίδιος, όταν ήταν νεότερος και θέλοντας να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του στην κινηματογραφική βιομηχανία (αν και σε διαφορετικό κλάδο), έκανε audition για την ταινία "9 1/2 εβδομάδες - Μen Action". Δυστυχώς όμως δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο των δοκιμαστικών λόγω οξύτατων "σωματικών" προβλημάτων. Αυτή η απόρριψη τού στοίχισε αφάνταστα ψυχολογικά και πολλοί υποστηρίζουν ότι ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία τον βλέπουμε σήμερα.

Στο χώρο εργασίας του είναι γνωστός με τα ψευδώνυμα "μπουκλωτός" ή "Πέρι" που "τα ξέρει όλα και συμφέρει".

Φίλος του Φίτσουλα είναι ο Διπλανός, ο οποίος είναι επίσης γυαλάκιας, μπακούρης και αντιπαθέστατος.