Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Φαίη Σκορδά

Fei skorda.jpg

Ανήκει στα είδη της Βδελυρής Λίμνης, περιοχής που εκτείνεται από τις παρυφές της Ζα-Ζα Γκόντεν εώς τα σύνορα της Κλενιανόρ και στα σκορδοειδή. Χαρακτηριστικό του είδους της είναι η ευκολία με την οποία μιμείται τις κινήσεις και τις εκφράσεις άλλων ειδών όπως αυτό της Ελένης Μενεγάκη (είδος Οξυζένουμ Χαζομάρουμ). Σκοπός του είδους της είναι η σταδιακή ανάπτυξη της ιδέας πως έχει λόγο ύπαρξης στα ΜΜΕ. Με αρωγό την πετυχημένη λεύκανση στα δόντια της καθώς και την γλυκειά ανάμνηση της μητρικής συμβουλής για αγορά ενισχυμένου σουτιέν από μικρή ηλικία, έχει αρχίσει να επεκτείνεται στις νοτιότερες περιοχές της Κλενιανόρ.
Το είδος αυτό χαρακτηρίζεται από ακατάπαυστη ομιλία με σκοπό τον υπνωτισμό αυτών που ακούν, ωστόσο η αδυναμία του έγκειται στο να μείνει συγκεντρωμένο σε ένα θέμα για πάνω από ένα λεπτό. Ίσως αυτό να οφείλεται στον διαρκή προβληματισμό που έχει για την κλίση που μπορεί να παίρνει το στήθος την ώρα που απαγγέλει τις διάφορες φανφάρες. Οποιος συναντήσει αυτό το είδος από κοντά θα πρέπει να κινείται αργά και σταθερά χωρίς απότομες κινήσεις διότι ένα άλλο χαρακτηριστικό του είδους είναι ότι απενεργοποιούνται εύκολα οι εγκεφαλικές του λειτουργίες με αποτέλεσμα την διαδικασία της ανασυγκρότησης η οποία διεξάγεται με επίπονους τρόπους.
Προσοχή! Το είδος ζευγαρώνει μόνο με άτομα που παρουσιάζουν εκπομπή στο Μεγάλο Κανάλι, έχουν σωματοφύλακα, τα είχαν με την Έλενα Γράβεζα και είχαν συνέντευξη σε παράθυρο με την Τζένη Χειλουδάκη. Επίσης το πρώην κανάλι τους πλήρωσε πρόστιμο γι'αυτό.

Αγαπημένη ατάκα: "Μμμ, από Αίγιο...ΠΕΛΑΓΟΣ!"

Αξίζει ν'αναφερθεί και το ότι έχει δώσει τ' όνομα της σ' έναν επιστημονικό όρο: Το Σύνδρομο Σκορδά. Χαρακτηριστικά των πασχόντων του συνδρόμου αυτού είναι: μετακίνηση προς μεγάλα αστικά κέντρα, αποτυχημένη ορθοφωνία για να καλύψουν την βλάχικη αξάν, κρυφή καθημερινή κατάποση τυρόγαλου και γενικά ανικανότητα να πετάξουν την βλαχιά από πάνω τους παρά τις επίμονες προσπάθειες. Διάσημοι πάσχοντες του Συνδρόμου Σκορδά είναι: Δημήτρης Ουγγαρέζος, Πόπη Τσαπανίδου, Μαριά Μπεκατώρου και Γρηγόρης Αρναούτογλου.