Φρικηβιβλία:Η γελοία σουίτα/Νασλέντιε

Frikivivlia.png

Αυτό το άρθρο προέρχεται από τα Φρικηβιβλία, τα πιο φρικιαστικά βιβλία σε όλη την αγορά.

"Η Κληρονομιά" (ρώσ.: наследие). Αυτό είναι το πέμπτο κεφάλαιο του Α' τόμου του θεατρικού έργου "Η γελοία σουίτα".


Εξωτερικές πληροφορίεςΕπεξεργασία

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης δεν έχει γίνει ακόμα ευρύτερα γνωστή. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν ανίδεοι όπως και πριν. Μόνο πολλοί λίγοι γνωρίζουν και αυτοί ωστόσο δε μεταδίδουν τα νέα. Έτσι ένα σύννεφο άγνοιας έχει απλωθεί πάνω από το μέχρι πρωτίστως ισχυρό κράτος.


Κυρίως πλοκήΕπεξεργασία

Η ιστορία εξελίσσεται στο μικρό χωριό Προχόντ κάπου στη Σιβηρία. Εκεί μένει ο νεαρός Αντρέι, χαρακτήρας αφελής και ευκολόπιστος, με τον πλούσιο παππού του Πιοτρ, άνθρωπο στρυφνό και πάντα κακόκεφο. Ο Πιοτρ υπήρξε στα νιάτα του εργάτης κολλεκτίβας και γι' αυτό είναι ακόμα φανατικός υποστηρικτής του καθεστώτος, χωρίς να γνωρίζει ακόμα για το τέλος του. Από καθαρή τύχη ο Αντρέι μαθαίνει από ένα μεθυσμένο ταξιδιώτη, το Μακσίμ, ότι η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πια. Περιχαρής τότε ο ανόητος Αντρέι ευχαριστεί το Μακσίμ και του λέει ότι δε θα αποκαλύψει στον παππού του το γεγονός, αφού κάτι τέτοιο θα τον εμπόδιζε να "βάλει χέρι στα απαυτά του βρωμόγερου", εννοώντας τα λεφτά του. Η σκηνή τελειώνει με τον Αντρέι να γυρίζει σπίτι με μια μπουκάλα βότκα αγκαλιά.

Περνά μια βδομάδα χωρίς ιδιαιτέρως σημαντικά γεγονότα (ομολογουμένως το πιο βαρετό κομμάτι). Ώσπου εμφανίζεται στο χωριό η πόρνη Τατιάνα. Συναντιέται με τον Αντρέι, αλλά του κρύβει το επάγγελμά της. Σιγά-σιγά ερωτεύονται. Ο Αντρέι τη γνωρίζει στον Πιοτρ ο οποίος "χαίρεται να φιλοξενήσει μια μουνίτσα στο αρχοντικό του" και φανερά τη χουφτώνει. Αλλά ο Αντρέι δεν παίρνει χαμπάρι. Ο Πιοτρ βλέποντας το IQ του εγγονού του συνεχίζει να την πέφτει στην Τατιάνα. Μια φόρα μάλιστα ο Αντρέι τους πιάνει λίγο πριν το κακό, αλλά μεθυσμένος όπως ήταν πέφτει αναίσθητος.

Όλο αυτό τον καιρό ο Αντρέι δέχεται ειρωνικά σχόλια για τη "γυναίκα των ονείρων" του, όμως δε δίνει καμία σημασία. Μόνο όταν ο γιος του δημάρχου, ο Όλεγκ, την αποκαλεί πουτάνα τσαντίζεται και ορμάει σε καβγά, από τον οποίο βγαίνει με μαυρισμένο μάτι.

Μετά το περιστατικό αυτό ζητάει την Τατιάνα σε γάμο και αυτή δέχεται. Οι αρραβώνες ορίζονται για την επόμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής η Τατιάνα ξαναπροσπαθεί με τον Πιοτρ, αλλά λόγω ανικανότητας του γέρου, δε γίνεται κάτι. Το βράδυ πριν τους αρραβώνες, ο Πιοτρ πίνει συνεχώς με την Τατιάνα βότκα και μεθάνε και οι δυο τους. Στο μεθύσι της απάνω, αυτή αποκαλύπτει τελικά στον Πιοτρ την κατάρρευση του κράτους. Όταν γυρνάει ο Αντρέι από τη δουλεία, το μόνο που προλαβαίνει να αντικρίσει είναι το γυμνό μπούστο της Τατιάνα και δύο μαύρες τρύπες μπρος του. ΜΠΑΜ. Ο Αντρέι είναι νεκρός.

Ο Πιοτρ αντιλαμβανόμενος τι έκανε, μάζεψε όλα του τα χρήματα και φεύγει άρον-άρον με την Τατιάνα για τη Μόσχα. Στο δρόμο τον σταματά κάποιος διαβάτης. Ανοίγει την πόρτα. Εδώ ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με μια απρόσμενη εξέλιξη: αναγνωρίζει στο πρόσωπο του διαβάτη, το Μακσίμ. Αυτός συστήνεται στον Πιοτρ ως "Κονσταντίν. Ο νταβατζής της Τατιάνα". Πυροβολεί τον άτυχο γέρο με ένα πιστόλι.

Το κεφάλαιο τελειώνει με το εγκαταλειμμένο σώμα του Πιοτρ και ένα χτύπημα στα οπίσθια της Τατιάνα από τον Κονσταντίν.