Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Φρικηπαίδεια:Αλμανάκ/Ιανουάριος 29

Παγκόσμια ημέρα λίπους

  • 112: Ο Αυτοκράτορας Αύγουστος Μπάκας ο Γ΄ ανακοινώνει το διάταγμά του περί υποχρεωτικού σαπιοκοιλίου σε όλους τους πολίτες. Ειδικές μονάδες παχοεισπρακτόρων καταμετρούν τα μήκη των μπάκων των πολιτών και τους αποδίδεται φόρος ανάλογα με το πόσες θερμίδες τους λείπουν από το μπυροκοίλι του αυτοκράτορα.
  • 1356: Η βασίλισσα της Αγγλίας Τοφάλαινα Β΄ καθαιρεί την υπάρχουσα αριστοκρατία και ανακοινώνει μια νέα κλίμακα ευγενείας. Οι νέοι ευγενείς αυξάνουν την εξουσία τους ανάλογα με τα κιλά τους και έχουν τους τίτλους: Κοιλαράς, Χοντροκωλαράς, Υπερτροφικός Μπριζολάνθρωπος και Γκοτζίλας.
  • 2049: Οι εταιρίες, βρισκόμενες σε απόγνωση καθώς είχαν φέρει τα πάντα στη μόδα, αποφασίζουν ότι φέτος της μόδας είναι οι χοντρομπούτισες. Τα νέα συνολάκια που κυκλοφορούν έχουν μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό, ιδιαίτερα δε το παντελονο-αερόστατο και το φαλαινοσουτιέν. Μάλιστα, στα σχετικά καλλιστεία που διοργανώνονται οι διαγωνιζόμενες οφείλουν να ακολουθήσουν μια αυστηρή δίαιτα από βοδινό, κοντοσούβλι και γουρουνόπουλο. Απεδείχθη επίσης πως μία δίαιτα δεν είναι αρκετή και πολλές από αυτές τις κοπέλες ακολουθούν 3 ή 4 δίαιτες για καλύτερα αποτελέσματα. Νικήτριες αναδεικνύονται ισόπαλες η Όπρα και η Έφη Θώδη.