«Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν. ʾΗ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος. Καὶ εἶπεν ὁ Θεός «γενηθήτω φῶς» καὶ ἐγένετο φῶς.....»

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Φως. Ο Θεός αντιμετώπιζε προβλήματα χωρίς αυτό, διότι η απουσία του, καθιστούσε την μεταμεσονύχτια αναζήτηση της τουαλέτας ακατόρθωτη. Έτσι όλα έγιναν φωτεινά και λαμπερά.

ΧαρακτηριστικάΕπεξεργασία

Το Φως, σύμφωνα πάντα με τη Βίβλο, τον Μπομπ τον Μάστορα, τον Παπαστρούμφ και τον Γκάνταλφ είναι μια ενέργεια. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την φύση του φωτός. (Ο Μάκης ξέρει αλλά δε μας λέει).

Επιπλέον, ξέρουμε από έρευνα επιστημόνων Βριλ, ότι το φως πιάνει τελική στα 299.792 km/sec.

Προσπάθειες κατανόησηςΕπεξεργασία

 
ο Τσακ Νόρρις μισό νανοδευτερόλεπτο πριν φτάσει στον Νιμπίρου.

Περί το 11888 π.χ., ο Καλ-ΈΛ προσπάθησε να προσεγγίσει την ταχύτητα αυτή, αλλά λόγω κάποιων μαθηματικών λαθών που έκανε άθελά του, η κβαντική εξίσωση έβγαλε λάθος μεταβλητές και το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστραφεί ο πλανήτης Κρύπτον, ο Νταρθ Βέιντερ να χάσει το φωτόσπαθό του και η Στρουμφίτα να βγάλει σπυράκια στη μούρη.

Λίγα χρόνια μετά, το 11880 π.χ., έγινε μια προσπάθεια από μερικούς μάγους, όπως τον Παπαστρούμφ, τον Γκάνταλφ, τον Μέρλιν, τον Διπλοπόρτη, τον Σνέιπ, τον Βόλντεμορτ, τον Χουντίνι, τον Γιούρι Κόπερφλιντ και τον Σανκάρα, οι οποίοι τροποποίησαν την σκούπα της κυρά Τούλας και αφού έδεσαν τον Χάρι Πότερ επάνω, κατάφεραν να φτάσουν στα 280.000 km/sec.

 
ο Τσακ Νόρρις μισό νανοδευτερόλεπτο μετά την απογείωση του από τη Σαντορίνη

Η τελευταία προσπάθεια έγινε το 11821 π.χ. Ημέρα επανάστασης για πολλούς, αφού ο ένας και μοναδικός Τσακ Νόρις δέχτηκε όχι μόνο να φτάσει την ταχύτητα του φωτός, και αλλά να την ξεπεράσει.

Όλη η επιστημονική -και μη- κοινότητα της εποχής, μαζεύτηκε στη Σαντορίνη που ήταν το μέρος διεξαγωγής του έπους. Ο Τσακ έσκασε μύτη με ένα ποδήλατο κι αφού ήπιε μια γουλιά κόκκινου ταύρου δίνει μία και μέσα σε 2 νανοδευτερόλεπτα βρισκόταν στον Νιμπίρου.

Η δύναμη του όμως ήταν τόση, ώστε το ηφαίστειο της Θήρας δεν άντεξε...

Από τότε ο Τσακ κατέχει το ρεκόρ.

Πηγές ΦωτόςΕπεξεργασία

  • Κριλ (ή γρύλοι του νερού):

Παράγουν φως μέσω του φαινομένου της ηχοφωταύγειας, χτυπώντας την ουρά τους στο νερό. Έτσι, δημιουργούν υψηλές πιέσεις, δημιουργώντας επίσης γρυλότρυπες (οι σκουληκότρυπες της θάλασσας). Επομένως, από αυτά και μόνο καταλαβαίνουμε πως υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα και με τον ακόλουθο τύπο: [math]\displaystyle{ P(Alien)=exp(-E/kT) }[/math] [όπου Ε: ενέργεια σύνδεσης από τη Vodafone, k: η σταθερά του Boltzmann και Τ: η θερμοκρασία του μέσου (αμυντικού χαφ)] να εισέλθουν στην επιφάνεια της Γης, εξωγήινοι από τα έγκατα της θάλασσας.

  • Λέιζερ:

Προήλθαν σαν ιδέα από την επίθεση Zap Cannon που έμαθα στο πρώτο Pikachu που έπιασα στο level 50. Αποτέλεσαν υπερόπλα στο Star Wars, ωστόσο για 50 χρόνια παρατήθηκε σαν ιδέα, γιατί δεν έπεφτε χρηματοδότηση από το υπουργείο Μαγικής Παιδείας και Έρευνας. Το πρώτο Femtosecond λέιζερ φτιάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Χόγκουαρτς για να στέλνεται ενέργεια στις σκούπες των εκάστοτε μάγων. Το κύριο χαρακτηριστικό ακτινοβολίας λέιζερ είναι η μονοχρωματικότητα, τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στο βιβλίο του Verdeyen που είναι και γαμώ.

  • Μαύρο Σώμα:

Το μαύρο σώμα αλλιώς μέλαν σώμα, είναι ένα σώμα που βγάζει μαύρη ακτινοβολία, γι' αυτό και φαίνεται μαύρο.

ΣχετικάΕπεξεργασία

  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για Φως.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


MediaWiki spam blocked by CleanTalk.