“Αφού τρώγεται, με ενδιαφέρει.”

- Κωνσταντίνος Καραμανλής για το χάμπουργκερ


“Νατάσα, φέρε άλλα δέκα.”

- Κωνσταντίνος Καραμανλής για το χάμπουργκερ


Το Χάμπουργκερ αποτελεί το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής που κατασκεύασε ποτέ άνθρωπος. Απλό στην κατασκευή του, δημιούργησε επανάσταση στην πολεμική βιομηχανία, αλλά και το φαγητό. Αρχικά φτιάχτηκε ως φαγητό, οι επιπτώσεις του όμως στον ανθρώπινο οργανισμό το κατέστησαν ως το απόλυτο όπλο.

Εν αρχή ην το χάμπουργκερΕπεξεργασία

Οι απόψεις για τη δημιουργία του χάμπουργκερ διίστανται. Πολλά λέγονται για το πώς δημιουργήθηκε, ποιος το δημιούργησε και κυρίως...γιατί το δημιούργησε.

Η γερμανική άποψηΕπεξεργασία

 
Υπηρέτης ετοιμάζει στον Κώστα Καραμανλή χάμπουργκερ.

Σύμφωνα με τη γερμανική ιστορία, δημιουργοί του χάμπουργκερ ήταν ο Schultz von Blöden και η γυναίκα του Sabine από το Αμβούργο της Γερμανίας. Επειδή βαρέθηκαν να παίρνουν μαζί στις δουλειές τους ξαναζεσταμένο φαϊ (η Sabine δούλευε στη Microsoft, στο τμήμα ανάπτυξης της Μπλέ οθόνη του θανάτου, ενώ ο Schultz δούλευε τον κόσμο) από το φούρνο μικροκυμάτων, αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι πιο εύκολο. Έτσι πήραν δύο κομμάτια ψωμί (φήμες λένες ότι πήραν έξι κομμάτια), του έβαλαν μπόλικα λουκάνικα και σαλάμια μπύρας, κέτσαπ, μουστάρδες και δε συμμαζεύεται και ... έτοιμο το φαΐ για τη δουλειά. Όταν είδαν οι συνάδελφοι τους το χάμπουργκερ, ζήλεψαν και ήθελαν και αυτοί χάμπουργκερ. Και επειδή οι Γερμανοί λατρεύουν το χρήμα, αποφάσισαν να τα πουλάνε. Έτσι δημιούργησαν και την πρώτη ΚΑΝΤΙΝΑ του κόσμου. Ένα μήνα, όλοι οι Γερμανοί έτρωγαν χάμπουργκερ. Το σαντουιτσάκι ονομάστηκε Χάμπουργκερ από την πόλη που δημιουργήθηκε, το Αμβούργο (τι πρωτότυπο;;;)


Η αμερικάνικη άποψηΕπεξεργασία

Στην Αμερική ζούσε κάποτε ο McDonald, κάπου στη μέση του Λος Άντζελες. Αφού τριγυρνούσε πολλές ώρες μόνος του στην πόλη, κατουρήθηκε 6 φορές και τον έπιασε η λόρδα, πήγε σε ένα εστιατόριο να φάει. Όμως δεν είχε πολλά λεφτά για να πληρώσει το φαγητό και έφυγε νηστικός. Μετά πήγε στη θεία του τη Βάσω, που τη συμπαθούσε και εκείνη δεν του χαλούσε χατίρι. Έτσι του έδωσε δύο κομμάτια ψωμί, ένα μπιφτέκι, κέτσαπ και μουστάρδα - αυτά είχε η θεία Βάσω. Αφού έλυσε τρία-τέσσερα σταυρόλεξα και πέρασε εννιά ώρες στη κουζίνα της θείας, το στομάχι του γουργούριζε σαν τρελό. Έτσι, χωρίς να το πολυσκεφτεί, έβαλε μέσα στα ψωμάκια το μπιφτέκι και το πασάλειψε με μπόλικο (ή μπόλικη;;;) κέτσαπ και το 'φαγε. Έτσι που λέτε παιδάκια, φτιάχτηκε το πρώτο χάμπουργκερ στον κόσμο.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.