Άνοιγμα κυρίου μενού

Φρικηπαίδεια β

Χρήστος Λαμπράκης

Περιεχόμενα

Παιδικά χρόνιαΕπεξεργασία

Ο Χρήστος Λαμπράκης γεννήθηκε το 1939 σε ηλικία 5 χρονών, 3 χρόνια μετά τον δίδυμο αδελφό του Γρηγόρη Λαμπράκη. Για να βγάλει η φτωχή (πλην άτιμη) οικογένειά του τα προς το ζην αναγκάστηκε από μικρός να κάνει πολλές δουλειές, όπως παιδί για τα θελήματα, pizza boy, Ιχθυοκομμωτής και Ζαμπονοκόπτης με λέιζερ και πυρηνικό πριόνι (και μάλιστα πριν την δημιουργία των αντίστοιχων ΤΕΙ!), καφετζής [αρσενικό της καφετζού(ς)] με special δυνατότητα στο διάβασμα της αυγόφετας, παρατηρητής εξωγήινων αλλά και μυστικός συνεργάτης του Copro Lagno. Έτσι, κατάφερε τελικά να μαζέψει κι ένα μικρό κομπόδεμα (37.000.000$) κι έφυγε για να βρει την τύχη του. τελος πεθανε χωρις οικογενια παρθενος

Σούπερμαν Τα χρόνια της νιότηςΕπεξεργασία

Ο Χρηστάκης (έτσι θα τον λέμε από δω και πέρα) είδε όπως περιπλανιόταν για να βρει την τύχη φως στα βασιλικά ανάκτορα και μπήκε. Με τα κονέ την αξία του κατάφερε να γίνει τσολιάς στα ανάκτορα, θέση την οποία κράτησε για περίπου 3π χρόνια. Τότε πέθανε ο πατέρας του οπότε ο Χρηστάκης παραιτήθηκε από την θέση του για να αναλάβει την οικογενειακή σουβλακερί "Ταχυδρόμος". Μετά από διαμαρτυρίες πελατών για το κρέας από Pikachu και Charmeleon (λίγο πριν εξελιχθεί σε Charizard) ώριμη σκέψη και προσωπική περισυλλογή, αποφάσισε να κλείσει το σουβλατζίδικο και να δημιουργήσει ομώνυμη εφημερίδα. Αφού ο "Ταχυδρόμος" χτύπησε δυο φορές, καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου και ο Χρηστάκης χέστηκε στο τάλιρο απέκτησε σεβαστή περιουσία.

Τα ώριμα χρόνιαΕπεξεργασία

Ο Χρηστάκης δεν άντεχε να έχει μόνο μια light (<2% λιπαρά) εφημερίδα. Γι' αυτό, αηδιασμένος και από τα μικροπολιτικά παιχνίδια στο Παλάτι αποφασίζει να ασχοληθεί με την σοβαρή δημοσιογραφία. Έτσι, ιδρύει τις εφημερίδες ΤΟ ΒΛΗΜΑ και ΤΑ ΠΑΛΙΑ. Από εκεί και πέρα, πάντα με γνώμονα την αμερόληπτη και αντικειμενική θέαση των πραγμάτων, οι εφημερίδες έκαναν πλύση εγκεφάλου ενημέρωναν τον λαό. Μάλιστα, μέσω της εταιρείας του Δ.Ο.Λ.Ο.Σ. (Δημοσιοκαφρικός Οργανισμός Λαμπράκη Ολικής Συνενοχής Συμμετοχής) κατείχε και μέρος του Μεγάλου Καναλιού το οποίο φυσικά ενημέρωνε (όπως και εξακολουθεί) τους τηλεθεατές με τον ίδιο τρόπο όπως οι εφημερίδες του Χρηστάκη.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Λίγα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή του Χρηστάκη. Πάντως αξέχαστη έχει μείνει η μαγειρική του. Αυτή περιλάμβανε πιάτα όπως:

  • κοτόπουλο με ουίσκι (αυτό το πιάτο με την συνταγή που μόνο η Φρικηπαίδεια προσφέρει το έφτιαχνε πολύ συχνά και εξίσου συχνά τον ενέπνεε στις κρίσιμες αποφάσεις αλλά και στην παρασκευή (και ΟΧΙ το σάββατο) των υπόλοιπων πιάτων)
  • σοκολατομουσταρδάκια (όπως τα σοκολατάκια, αλλά το αρχικό μίγμα περιέχει σοκολάτα και μουστάρδα σε αναλογία 2,341096759:3,6109385 (ΠΡΟΣΟΧΗ: οποιαδήποτε απόκλιση - όσο μικρή κι αν είναι - από αυτήν την αναλογία θα καταστρέψει το αποτέλεσμα)
  • κουνέλι με σάλτσα γλυκό του κουταλιού
  • τούρτα σολομός

ΘάνατοςΕπεξεργασία

Τελικά ο Χρηστάκης πέθανε μετά από μάχη με Καρκίνο (τα υπόλοιπα στοιχεία του τύπου είναι άγνωστα).

Ο θάνατός του προκάλεσε σοκ και πέος δέος, καθώς και απέραντη λύπη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Γη, στην Σελήνη, στην Αφροδίτη, στον Άλφα Κενταύρου και στην Νάρνια.

Στα μαύρα βουτήχτηκαν άντρες, γυναίκες, παιδιά, ζώα, μυρμήγκια, Ελ, Βριλ, Μελ, Ναρχ και ο Κόμης Μ..