““Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο Χρήστος Τσόλκας , στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.””

- Ο Άλμπερτ_Αϊνστάιν για τον Χρήστο Τσόλκα.

““Καιρός ήταν.””

- Ο Χρήστος Τσόλκας για τον Άλμπερτ_Αϊνστάιν.

Λίγα πράματα για την ζωή τουΕπεξεργασία

 
Προεκλογική αφίσα Του

Ο Χρήστος Τσόλκας (ή διαφορετικά: το μη σχετικιστικό αντικείμενο Τσόλκας) είναι ένας παγκοσμίου φήμης Έλληνας αστροφυσικός, πυρηνικός φυσικός, μαθηματικός και μοντελιστής ο οποίος αφού βαρέθηκε να σχεδιάζει τα διαστημικά προγράμματα στη NASA αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αφοσιωθεί στο να αποδείξει, στον ελεύθερο χρόνο του, ότι η Θεωρία της Σχετικότητας είναι λάθος. Και πράγματι τα κατάφερε, επανειλημμένα! Τα φημισμένα πειράματα που πραγματοποίησε με ένα αυτοσχέδιο αυτοκίνητο και το ρολόι χειρός του έθεσαν τα θεμέλια ενός νέου κλάδου της φυσικής, της Θεωρίας του Πούτσου (ΘΤΠ). Τα δύο βασικά αξιώματα της θεωρίας είναι:

  • Η συμβατική Φυσική είναι για τον πούτσο.
  • Ο Αϊνστάιν κάνει πάντα λάθος.

Το πρώτο αξίωμα είναι βέβαια κάπως ασαφές, αλλά αυτό οφείλεται απλώς στην μεγαλοφυΐα του εμπνευστή της θεωρίας. Το δεύτερο αξίωμα απλώς υποδηλώνει ένα πασίγνωστο γεγονός, που κάθε προπτυχιακός φοιτητής της φυσικής γνωρίζει.

Αδαείς που εκνευρίζουν τον ΤσόλκαΕπεξεργασία

Εκτός από τον Αϊνστάιν, ο Τσόλκας είναι επίσης τσαντισμένος με τον Γαλιλαίο. Ξέρετε, αυτόν τον Ιταλό φαρσέρ που πέταγε μπάλες του μπόουλινγκ από την κορυφή του Πύργου της Πίζας στα κεφάλια των ανύποπτων περαστικών, κι εκείνοι μετά τη διάσειση νόμιζαν πως η γη γυρίζει! Ακόμη είναι τσαντισμένος με τον Δία, επειδή άφησε τον Γαλιλαίο να του βαφτίσει 4 δορυφόρους, απορρίπτοντας αναιδώς την γενναιόδωρη προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αμέτρητα βαφτιστήρια και πολυετή πείρα. Τέλος, είναι στα μαχαίρια και με τον Ερμή, που δωροδοκήθηκε από τον Αϊνστάιν να αλλάξει την τροχιά του μόνο και μόνο για να παραπλανήσει τον κόσμο ότι τάχα μου η Γενική Σχετικότητα ισχύει. Ο Τσόλκας αποκάλυψε την σκευωρία, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε. Επίσης, οι εκκολαπτόμενοι-δήθεν-επιστήμονες του forum της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. (Πατήξτε εδώ:[1]) είναι διαβόητοι πλέον για την τσαντίλα που δημιουργούν στον μεγάλο Φυσικό.

Τα πειράματα του ΤσόλκαΕπεξεργασία

 
Επιστροφή στη μάντρα μεταχειρισμένων... εμπρός λοιπόν, καλό μου αμάξι!

Τα πειράματα που οραματίστηκε -αλλά ουδέποτε πραγματοποίησε- ο Τσόλκας, είναι εξαιρετικά απλά. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι δύο αεροπλάνα, μια κλεψύδρα και μερικά κουρδιστά πορτοκάλια, για να αποδείξει ότι κι ο χωρόχρονος ο ίδιος είναι τσαντισμένος με τον Αϊνστάιν που διαδίδει όλα αυτά τα αναίσχυντα ψεύδη για τη δομή του. Ο ίδιος ο χωρόχρονος προσπαθεί να μηνύσει τον Αϊνστάιν εδώ και κάτι χρόνια, αλλά κανείς δεν δίνει σημασία, γιατί όλος ο κόσμος είναι απασχολημένος με σοβαρά θέματα. Όπως και να 'χει, τα πειράματα θα αποκάλυπταν ένα σωρό πράγματα, αλλά τα κουρδιστά πορτοκάλια δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει να συμμετάσχουν σ' αυτά. Έχουν μάλιστα πεισμώσει.

 
Τύφλα να 'χει ο Michael J. Fox!
 
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Δρ. Έμμετ Μπράουν.

Το εν λόγω μποϋκοτάζ κουρδιστών πορτοκαλιών, καθώς κι ένας εξαιρετικά χαμηλός προϋπολογισμός (και μια ακόμη χειρότερη υψοφοβία), ανάγκασαν τελικά τον Τσόλκα να εγκαταλείψει τα αρχικά του σχέδια, να κάνει αεροπειρατεία σε αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μόνο και μόνο για να δικαιώσει τη θεωρία του, και να αρκεστεί σε συνηθισμένα αυτοκίνητα (ούτε καν αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στο λόγο μου!)... άλλωστε, έτσι το κάναν και στο σινεμά! Αφού ψώνισε ένα σαράβαλο από μια μάντρα μεταχειρισμένων (τρίτο χέρι σε τιμή ευκαιρίας), το καγκούρεψε, πρόσθεσε έναν πομπό ραδιοκυμάτων, ένα φούρνο μικροκυμάτων, έναν αντισταθμιστή Χάιζενμπεργκ και ένα CD Player, κι ύστερα έβαλε πλώρη για τις ερημιές για να μετρήσει τη μετατόπιση προς το ρόδινο άκρο του φάσματος (doppler shift) των ραδιοκυμάτων, λόγω του ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων, όπως την αντιλαμβάνεται ένας παρατηρητής ξαπλωμένος φαρδιά-πλατιά στο έδαφος, αφού καταναλώσει σημαντικές ποσότητες αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών. (Το φαινόμενο αυτό είναι επίσης γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους ώς Λυσεργικό φαινόμενο Ντόπλερ, ή LSD).

Το πείραμα, βεβαίως, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, και απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η θεωρία της σχετικότητας είναι μπαρμπούτσαλα. Ωστόσο, ο ορκισμένος εχθρός του Τσόλκα Vagelford λάδωσε τον τύπο και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια για να αποσιωπήσουν αυτό τον πειραματικό θρίαμβο. (Εκτός από τον Τράγκα, γιατί ως γνωστόν, Ο Τράγκας δεν χρηματίζεται! και θα ασχοληθεί με το φλέγον αυτό ζήτημα μόλις ευκαιρήσει. Επίσης, ο Ευαγγελάτος δήλωσε ότι δεν προφταίνει, κι ότι προέχουν οι τυρόπιτες στα κυλικεία και οι πατάτες των Ντελίβερυ.)

Εχθροί του ΤσόλκαΕπεξεργασία

Ο μοναδικός εχθρός του Τσόλκα είναι ένας σκιώδης τύπος ονόματι Vagelford. Είναι ίσως ακόμη πιο πεισματάρης κι από τα κουρδιστά πορτοκάλια. Επιμένει ακόμη ότι ο Αϊνστάιν δεν κάνει λάθος. Ο Τσόλκας εξήγησε την εμμονή αυτή αποδεικνύοντας, με ένα πείραμα που δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη, ότι ο Αϊνστάιν ήταν ο προπάππος του Vagelford.

See alsoΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

http://www.tsolkas.gr/

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.