Η λέξη Anti-virus είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις anti (αντί) και virus (ιός). Όπως το δηλώνει και η ονομασία τους, τα Antivirus είναι κάποια προγράμματα που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές αντί των ιών. Έχουν τα κύρια χαρακτηριστικά των ιών. Καταλαμβάνουν πολύ χρόνο στην μνήμη, εμφανίζουν ενοχλητικά μηνύματα στην οθόνη του υπολογιστή με σκοπό να εκνευρίσουν τον χρήστη και καταναλώνουν όλους τους πόρους του συστήματος (κάνουν τον υπολογιστή να καθυστερεί ακόμη και για την αλλαγή γραμματοσειράς στο Word).
Η βασική διαφορά τους με τους ιούς είναι ότι οι ανυποψίαστοι χρήστες δίνουν λεφτά για να τα αποκτήσουν καθώς πιστεύουν ότι τους προστατεύουν από ιούς. Αυτοί, όμως, που τα φτιάχνουν ξέρουν την πραγματικότητα (γι' αυτό άλλωστε και τους έδωσαν αυτή την ονομασία).


Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης των AntivirusΕπεξεργασία

Αν δεν έχετε εγκαταστήσει anti-virus στον υπολογιστή σας τότε, απλά, μην το κάνετε. Αν ο τεχνικός σας επιμένει ότι πρέπει, απλά δεν ξέρει τίποτα. Σε καμμία περίπτωση, όμως, μην του δείξετε αυτό το άρθρο για να τον πείσετε ότι έχει άδικο.
Αν έχετε εγκαταστήσει anti-virus στον υπολογιστή σας, τότε κάντε τον όσο πιο γρήγορα μπορείτε format. Ύστερα κάντε εγκατάσταση το λειτουργικό, έναν φυλλομετρητή ιστού (browser) και το modem σας. Τώρα συνδεθείτε στο διαδίκτυο και δείτε με τι απίστευτη ταχύτητα τρέχει.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.